חברת "בן אנד ג'ריס" יוצאת בקמפיין חגיגי בקרב לקוחותיה בישראל ובמסגרתו צפויה להחזיר לחיים אחד מתוך חמישה טעמים פופולריים שנמכרו בארץ בעבר ושיווקם כאן הופסק. המעריצים הם אלו שיקבעו סופית, למעשה, מי הטעם הנחשק שיחזור למדפים.
ביקור במפעל בן אנד ג'ריס // צילום: Newsenders
חמשת הטעמים שמתוכם ייבחר הטעם שיחזור לחיים, משמע, לייצור באופן קבוע הינם: סולטד קרמל (גלידת שמנת משובחת עם בלונדי בראוניס וליבת קרמל מלוח), צ'רי גרסיה (גלידת דובדבנים עם דובדבנים וחתיכות פאדג'), הכל חוץ מ (גלידת שוקולד וגלידת וניל עם חתיכות טופי קראנץ', חתיכות שוקולד לבן, חמאת בוטנים מצופה שוקולד ושקדים מצופים שוקולד), פיסטוק (גלידת פיסטוק עם חתיכות פיסטוקים) וקפה בזבזבז (גלידת קפה אספרסו עם חתיכות שוקולד בטעם קפה).
בשנת 1997 חברת בן & ג'ריס" הקימה בסמוך למפעל בוורמונט, ארה"ב, בית קברות לטעמים בו אפשר למצוא מצבות לכל טעם שהפסיקו לייצר. "בית קברות" זהה הוקם גם בארץ בשנת 2005 וממנו, כאמור, ייבחר טעם אחד שישוב לחיים.

אבי זינגר מנכ"ל "בן אנד ג'ריס" בישראל אמר ל"ישראל היום": "בית הקברות מנציח את הגלידות שהפכו לאיקוניות וכמחווה לטעמים שאינם איתנו עוד. מדי פעם החברה "מחזירה לחיים" טעם גלידה על פי בקשות ופניות של מועדון מעריצי "בן אנד ג'ריס".
"כל הזמן 'משגעים' אותנו ומבקשים 'תחזירו את הטעם הזה ותחזירו את הטעם הזה'. בפעם הקודמת טעם הפינאט באטר קאפ ניצח, אך טעם הקינמון באנס סיים אחריו בפער מאוד קטן ולכן, לאחר בקשות שהגיעו החלטנו להחזיר גם אותו. יש לנו בכל רגע נתון התלבטויות רבות על האם להחזיר טעמים או להוציא אחרים, כי בסופו של דבר אנחנו מוגבלים. יש אנשים שלוקחים את זה אישית כי לכל אחד יש את הטעם שהוא אוהב. כעת הצרכנים יחליטו איזה טעם יוחזר. החזרת הטעם תיקח כשלושה חודשים משום שצריך להזמין את חומרי הגלם וצריך להיערך לכך״.

בביקור שערכנו במפעל החברה לפני מספר חודשים אמר לנו זינגר כי הטעם המוביל בישראל הינו קרם עוגיות . לאחר מכן ממוקמים הטעמים וניל, טופי, ניו יורק סופר, צ'אנקי, בצק עוגיות, שוקולד בראוניז, דולצ'ה דה לצ'ה שהוא ייחודי לישראל, ולאחר מכן עוגת גבינה ותות.
"צ'רי גרסייה הוא אחד הטעמים המובילים בארצות הברית", אמר אז זינגר "אין יום שאנחנו לא מקבלים הודעה מהצרכנים ששואלים מתי נביא את הטעם לארץ. עם זאת, חמש פעמים הבאנו את הטעם הזה לארץ ונכשלנו. יש טעמים שאוהבים ויש כאלה שלא. הטעמים המובילים בארצות הברית שונים מאשר בישראל. במקום ראשון ממוקם הטעם חצי אפוי, במקום השני צ'רי גרסייה, במקום השלישי טונייט דו של ג'ימ'י פאלון, קוקי דו, שוקולד בראוניז, פיש פוד ועוגת גבינה״.
