פצצת שוקולד - בול לילדים // צילום: מאיה דרין // פצצת שוקולד - בול לילדים

זהירות, פצצה: מתכון חובה לילדים

מתכונים שמקורם בטרנדים ויראלים מרחבי הרשת תמיד מפתיעים לטובה • הפעם, התעמקנו במתכון פצצת השוקו המפורסם, שידרגנו והוספנו דברים

על הסרטון שרץ ברשת ומשגע את הילדים סיפר לי איתמר, הסו שף הצעיר שלי שאתם כבר מכירים היטב. הוא הביע חלום ומשאלה להכין פצצת שוקו שכזאת בעצמו. מיד התגייסתי למשימה והתחלתי לתכנן בקפידה את פצצת השוקו המושלמת.

דפנותיה של אותה פצצה עשויים שוקולד מריר דקיק ובתוך הכדור העגול והמבריק – שלל הפתעות טעימות במיוחד. אבקת שוקולית, אבקת פרלינה, שברי שוקולד חלב ומריר ומיני מרשמלו לבנבנים. כדי להשלים את החוויה החורפית המושלמת הזו, אפינו גם עוגיות שוקו וניל ארוכות וטעימות שניתן לטבול בשוקו המטריף.

צילום: משה בן שמחון

פצצת שוקולד

רשימת חומרים ל-4 מנות:

200 גרם שוקולד מריר

1 כפית גדושה שמן קוקוס או שמן קנולה

למילוי:

4 כפות גדושות אבקת שוקולית

4 כפות אבקת פרלינה (להשיג בחנויות מתמחות) אם אין אפשר להחליף בכפית גדושה של נוטלה

8 קוביות שוקולד חלב או לבן

חופן מרשמלו קטנטנים (אם אין, ניתן לחתוך מרשמלו גדולים לפרוסות עגולות)

4 כוסות חלב 

 

אופן ההכנה:

ממיסים שוקולד מריר ומוסיפים שמן צמחי (רצוי קוקוס)

בעזרת מברשת מצפים היטב 8 חצאי כדור בתבנית חצאי כדור מסיליקון.

מומלץ לצפות שתי שכבות לפחות כך שיהיה יציב.

משאירים שוקולד מומס להמשך.

מניחים במקרר או במקפיא עד שמתקשה לחלוטין (במקרר לוקח כחצי שעה ובמקפיא כ-10 דקות)

מוציאים מקירור, מחממים את החלב עד לסף רתיחה.

בינתיים: ממלאים 4 חצאי כדור בכף שוקולית, כף פרלינה או נוטלה, 2 קוביות שוקולד לבן/חלב, חופן מרשמלו.

בעזרת מברשת ושוקולד מומס מדביקים חצי כדור מלא וחצי כדור ריק כך שיווצר כדור ממולא אחד (אפשר להציץ בסרטון כדי לראות את התהליך במדויק).

מניחים בספל ויוצקים מעל חלב חם או לחלופין ממלאים ארבעה ספלים בחלב חם ומניחים כדור בכל ספל.

מערבבים ונהנים.

 

עוגיות שוקו ווניל לטבילה בשוקו

רשימת חומרים לכ-12 עוגיות:

1 ו-1/2 כוסות קמח

½ כוס קורנפלור

¼ כפית אבקת אפייה

¼ כוס סוכר

1 חלמון

2 כפות חלב

1 כפית תמצית וניל

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

לבצק שוקו/קינמון

1 כפית שטוחה קינמון טחון

2 כפות קקאו מנופה

1 כף חלבון

אופן ההכנה:
  1. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח, קורנפלור, אבקת אפייה וסוכר עם חמאה קרה עד שנותר מרקם דמוי קוסקוס.
  2. מוסיפים חלב וחלמון
  3. מערבלים עד לקבלת בצק אחיד ומחלקים את הבצק לשניים.
  4. לחצי מהבצק מוסיפים קינמון, קקאו ומעט חלבון
  5. מומלץ לצנן את הבצקים למשך כ-15 דקות במקרר עטופים בניילון.
  6. מרדדים את הבצקים לשתי יריעות מלבניות שוות בגודלן.
  7. בעזרת גלגלת או סכין חותכים רצועות בצק ברוחב של כ-1 ס״מ לכל היותר.
  8. מלפפים רצועת וניל ורצועות שוקו כך שיתקבל מקל בתורת צמה דקה.
  9. מסדרים על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה.
  10. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-15 דקות או עד שהעוגיות משחימות.
  11. טובלים בשוקו החם וזוללים

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...