מעולם לא נמניתי עם חוגגי ערב השנה האזרחית החדשה באופן מסורתי. פה ושם במהלך השנים, אם הייתה מסיבה טובה או ארוחה עם חברים, כמובן שלא סירבתי אבל לרוב עבדתי או נשארתי בבית, ואף פעם לא סעדתי בערב האחרון של דצמבר במסעדה כלשהי באחת מאותן ארוחות ספיישל עם תפריט כאורך הגלות.
דווקא השנה, שבה נכפה עלינו להישאר בבית, עם כל הרעיונות היצירתיים של אנשי עולם המסעדנות שממשיכים להמציא את עצמם מחדש מתוך המשבר – נוצרה הזדמנות לחגוג באופן קצת אחר.
השפים אוראל קמחי (פופינה) ורז רהב (OCD), חברו למותג הוודקה בלוגה, ויצרו יחד ארוחת סילבסטר חווייתית שהורכבה מ-12 מנות שף ושני קוקטיילים, שהגיעו במארז מפואר במיוחד. המארז הכיל כלים מיוחדים להגשת המנות, את מרכיבי המנות עם הוראות מדויקות להגשת כל מנה ומנה וכמובן – וודקה סיבירית איכותית.

הארוחה הורכבה מארבעה חלקים. חלק ראשון כלל קוקטייל בלוגה קולינס חמצמץ, לחמניות (מושלמות!) ושש מנות פתיחה שביניהן: טרטר דג בוויניגרט לימון-חלפיניו, קרפצ'יו שורשים ופנקוטה ארטישוק ירושלמי. בשלב השני התחממנו עם מרק וישיסואז שאת תפוח האדמה שהוא מכיל במתכון הצרפתי הקלאסי, החליפה דלעת מקורמלת, וצורף לו גם טרטר שורשים מעניין.
לשלב העיקריות הכנו קוקטייל וודקה שני, הפעם עם ניחוח קינמון ותבלינים נוספים. המנות העיקריות היו פילה דג במעטפה עם ירקות ותיבול הדרים, ופילה בקר עם גראטן תפוחי אדמה ופטריות. לקינוח קיבלנו טארט שקדים ותותים עם אנגלז הדרים וקרם דיפלומט מתובל, ומוס שוקולד שהכיל שכבות של פודינג אורז, קראנץ' צנוברים ומרנג.
המנות היו טעימות ומיוחדות מאוד, ובעיקר אהבנו לקחת חלק בהרכבה ובהכנה של הארוחה, מהקוקטיילים דרך הכלים המיוחדים ועד למנות עצמן. אהבנו גם את ההוראות בתפריט, כשבין לבין גם התבקשנו כמובן לשתות עוד ועוד צ'ייסרים של בלוגה – דבר שהפך את הערב למוצלח אף יותר.

כבכל שנה, גם הפעם שמחתי שלא יצאתי מהבית בערב הזה, רק שהפעם הייתה לכך הצדקה ותגמול נפלא ומפתיע. ניכר שהשפים ובלוגה חשבו באמת על כל הפרטים כדי לייצר ערב מיוחד. גולת הכותרת היו מבחינתנו הקוקטיילים שהיו מוצלחים מאוד, והורגש שהם הותאמו לאוכל ולחוויה הכוללת, בשיתוף פעולה של השפים עם בלוגה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו