רשת טאטי & אילנ'ס המאוחדת מציעה סדרת עוגות לט"ו בשבט, בדגש על פירות ופיצוחים. בקולקציית התופינים: לחם אגוזי לוז וצימוקים (28 שקלים); בגט אניס וצימוקים (16 שקלים); טארט פיצוחים (118 שקלים); ריבועי פיצוחים (ריבועי שוקולד טבעוניים עם פיצוחים וחמוציות - 39 שקלים); ושטולן (עוגה גרמנית עשירה בפירות יבשים ובאגוזים - 62 שקלים).
מסעדת אולה קלה, היוונית הכשרה שבקיסריה (אלון התבור 11) בניצוחו של שף נתי אבגי, מציעה מנה מיוחדת לחג האילנות: סיגר במילוי גבינות, פיצוחים ופירות יבשים (49 שקלים), שתוגש בין 16 ל-22 בינואר. אין צורך במצית.
לקראת ט"ו בשבט - לאחר שתי שנות היעדרות ולאור דרישת הקהל, מחזירה רשת גלידריות וניליה לסניפים שלה את הטעם "יוגורט מי זוהר" - גלידת יוגורט המכילה מי פריחת הדרים, משמש ופיסטוק קלוי. התגעגענו. 18 שקלים למנה.
ב-16 וב-17 בינואר תתרום בורגראנץ' לקק"ל שקל אחד מכל ארוחה שתימכר על ידי הרשת, הן בסניפים והן במשלוחים. התרומות יוקדשו לפעולות שיקום היערות בהרי ירושלים, אשר נפגעו קשה בשריפות הענק שהתחוללו בקיץ שעבר והסבו נזק רב. הכי חג לאילנות.
כוסות נייר שייכות לעבר. ברוח ט"ו בשבט ושמירה על איכות הסביבה, החלה רשת סי קפה למכור מוצרים רב-פעמיים, דוגמת תרמוס נירוסטה מעוצב (59 שקלים) וכוס תרמית עם מכסה הברגה (49 שקלים). התמריץ: מילוי חוזר בכוס יעלה 11.90 שקלים במקום 17 שקלים, כך שבסוף זה מתקזז.
רשת גלידריות לג'נדה מציעה מגוון טעמים שאומרים תודה לטבע ועשירים בפירות יבשים ובאגוזים. מחכים במקפיא: גלידת מלגה צימוקים (רום צימוקים), גלידת קשיו מלוח (בתוספת חתיכות שוקולד לבן), גלידת וויסקי תאנים (בשילוב קונפיטורת תאנים) וגלידת פאי תפוזים (ביסקוטי בתוספת קונפיטורת תפוזים). 18-14 שקלים למנה, 95 שקלים לקילו.
מארזי ט"ו בשבט של מקס ברנר כוללים, נוסף על מבחר השוקולד המתבקש, גם ערכת הנבטה (עציץ חרס, שקית אדמה ושקית זרעים) שהוכנה על ידי דיירי כפר עידוד - מודל ייחודי של דיור מוגן המיועד לאנשים עם קשיי למידה, תפקוד והסתגלות על רקע מוחי. מחירי המארזים: 305-150 שקלים.
הטבה טעימה ומיוחדת לחג לפוקדים את יקב תבור שבכפר תבור בין 13 ל-18 בינואר: המזמינים במרכז המבקרים של היקב פלטת גבינות וטעימות יין, יקבלו במתנה סלסילת פירות יבשים. בהזמנת מקום מראש בלבד, מרכז המבקרים סגור בשבת. לפרטים: www.twc.co.il.
משק פתורה משיק מארז ט"ו בשבט המבוסס על תוצרת ישראלית. במארז, המכונה Appetizing Big Box, תמצאו שמן זית כתית מעולה נפוליאון, זיתים שחורים, דבש, ריבת עגבניות שרי, קונפיטורת תפוזים עם קליפות תפוז, טפנד זיתים ירוקים בשמן זית וטפנד זיתים שחורים בקברנה סובניון. ישר לפיקניק. 189 שקלים. להזמנות: https://www.ptora.co.il
Gin Bombay Sapphire משיק יחד עם המיקסולוג בר שירה והחקלאים ממשק "עלה עלה" מארזי קוקטיילים לט"ו בשבט, שיעשו לכם שמח בגינה. כל מארז (יש שלושה סוגים) מכיל שלושה שתילים של צמחי תבלין ישראליים, כלים מעוצבים לשתילה, אדמה טרייה, מתכון לקוקטייל, ואיך לא - גם בקבוק ג'ין של המותג הידוע, כדי לשקשק דרינק לכבוד חג האילנות. ניפגש בשנה הבאה כדי לחגוג לשתילים יום הולדת. 190 שקלים. להזמנות

אם ננסה למנות את כל המתוקים החדשים והפירותיים בקולקציית ט"ו בשבט החדשה של רשת מאפה נאמן, כנראה נסתום את האינטרנט. אז הנה מבחר מייצג: טורט אפרסק אגוזים; טורט דובדבן אגוזים; עוגת מייפל אגוזים; עוגת וניל אפרסק; פאי תפוחים; פאי אגוזים; עוגה בחושה "תותי פרוטי" (דובדבני אמרנה, שזיף מיובש ואגוזים בציפוי שוקולד לבן); עוגיות "פיצוץ גרעיני" טבעוניות (גרעיני דלעת, חמנייה, זרעי פשתן, פרג ודבש); מעמול תמרים ואגוזים; ועוגיות מוזלי (שזיף מיובש, תמרים, חמוציות, משמש מיובש, אגוזי מלך וקשיו). נפסיק ברשותכם כאן, אבל תאמינו לנו שיש עוד.
ששת סניפי רשת ג'ויה מציעים מנות חדשות לכבוד ט"ו בשבט: סלט פרגולה (פתיתים מיוחדים מסרדיניה) עם פטרוזיליה, נענע, בצל, שקדים, משמשים מיובשים או חמוציות וגבינת פיקורינו (52 שקלים); רביולי ריקוטה ברוטב יין, תאנים מיובשות וגבינה כחולה (64 שקלים); טרטר מוסר עטוף בסלק עם פילה תפוז ופיסטוקים ברוטב סלק הדרים ולאבנה (62 שקלים); ופולנטה ערמונים (48 שקלים).
האתר של רשת נוי השדה משיק מבחר מארזי מתנה לט"ו בשבט החל מ-109 שקלים. גולת הכותרת היא "מגש פירות נוי" המשלב בין פירות יבשים לפירות טריים חתוכים, לצד בקבוק יין לבן מוגז של יקב טפרברג וצמד כוסות מהודרות (259 שקלים). זמין באתר
מבשלת בירות קלוצמן מציעה מארזים חדשים וחגיגיים לקראת ט"ו בשבט, ובהם מארז "ט"ו בשבט הגיע", שבו תמצאו קונפיטורת פירות מהפרדס, פיצוחים, 12 בקבוקי בירה ופירות יבשים (259 שקלים).
רשת גלידריות פינולי, שמתחזקת סניפים בתל אביב ובקריית אונו, מציעה שלושה טעמים פירותיים במיוחד לכבוד ט"ו בשבט: פנקוטה שזיפים, אגוזי לוז, פיסטוקים וצנוברים (כן, צנוברים, ו"פינולי" זה בעצם צנוברים באיטלקית).