קיבוץ גלויות: הספיישל האשכנזי של אבי ביטון

מעדניית סוליקה תציע בסופ"ש מנות "אשכנזיות" דוגמת כבד קצוץ וגפילטע פיש • וגם: הדוכן ממחנה יהודה עובר למודיעין ומארז מתוק לסגר • חדשות האוכל

כבד קצוץ של סוליקה // צילום אפיק גבאי // כבד קצוץ של סוליקה

ספיישל אוכל אשכנזי בסוליקה

השף אבי ביטון, כידוע לכם, מגיע מבית טורקי מרוקאי, אבל תמיד העיד על עצמו ככזה שמתחבר לכל סוגי המאכלים, גם אם הם לא בהכרח קשורים לסביבה בה גדל – פרדס כץ. בסוף השבוע הקרוב, בימים חמישי ושישי בלבד, בחר ביטון "להרים" בסניפי המעדניה שלו "סוליקה" לאוכל האשכנזי. כן כן, זה שסובל מתדמית של אפור, רוטט ותפל.

כאמור, בסוף השבוע הקרוב יכין ביטון מגוון ספיישלים מהמטבח האשכנזי בגרסאות משלו, מסקרנות במיוחד לדעתנו. בין היתר נמצא במעדנייה כבד קצוץ, מרק עוף עם קרפלעך במילוי בשר או תפוח אדמה, הלזעלך (צוואר עוף ממולא), צלי בקר עם בצקניות, גפילטע פיש, רגל כרושה ואפילו "קיגל של מאה שערים".

"גדלתי בבניין דירות בפרדס כץ", סיפר ביטון. "אמנם רוב השכנים היו ממוצא עיראקי מסביבי אבל הייתה משפחה אחת בקומה מתחתינו שממנה לא הדיפו ריחות הכורכום או הבהרט אלא ריחות שלא הכרתי. וכילד גרגרן, שגדל להיות שף, מצאתי עצמי לא פעם מציץ לתוך הדירה. בסופו של דבר סבתא זו סבתא, לא משנה מאיזו עדה, והשכנה ראתה ילד סקרן והכניסה אותי למטבח שלה. זו ההיכרות הראשונה שלי עם מאכלים כמו קרפלעך, כבד קצוץ פולני, חמוצים ועטירי שום ושמיר".

"מאוד אהבתי מה שטעמתי ולימים כשמצאתי עצמי מבשל למחייתי חקרתי עוד ועוד את המטבח הזה שהוא מאוד רחוק מאיפה שאני הגעתי. היום אני כבר זוכה לתואר של 'אשכנזי של כבוד' כי אפילו רגל כרושה אני אוהב לאכול. ושיסלחו לי כל חברי המרוקאים. בסוליקה אני זוכה להגשים חלום – אני מביא לקהל את שולחן האוכל הישראלי כמו שאני רואה אותו: ככזה שיש בו מכל העדות והקצוות השונים. זה שאני טורקי-מרוקאי לא אומר שרק לטעמים אלה אני מגביל את הבישול "הבייתי" שלי. להיפך, אצלי הילדים מנשנשים קרפלעך לא פחות ממה שהם מנשנשים ערוק".

לתפריט המלא ולהזמנות:

סוליקה

מעדניית איבגי

המעדנייה משוק מחנה יהודה מנצלת את ההצלחה והפופולריות ופותחת סניף חדש במודיעין. בסניף החדש, והכשר כמובן, נמצא מגוון פסטות מיוחדות המיובאות מאיטליה, גבינות בוטיק ישראליות ובינלאומיות, דגים מעושנים, יינות מובחרים, ממולאים, מחלקת קפואים עם מבחר רחב דוגמת רביולי ובורקסים, מוצרים ייחודיים ואפילו פרלינים לאפייה ובישול.

דם המכבים 36, בניין רקיע, מודיעין

המוצרים כשרים

טלפון: 050-3334386

הסניף החדש של המעדנייה של איבגי במודיעין // צילום: יחצ
הסניף החדש של המעדנייה של איבגי במודיעין // צילום: יחצ

הסיציליאנית ו-" VILARNAU  CAVA"

רשת הגלידריות משיקה מארז שימתיק לכם את הסגר, ואם הוא נגמר גם את ימי העבודה מהבית שלאחריו. המארז כולל בקבוק קאווה של VILARNAU  CAVA לצד קראנץ' פיסטוק, קראנץ' פררו, קסטת לוטוס, סניקרס, שת עוגיות סבלה נוטלה ושני כדורי גלידה עם קצפת.

מחיר המארז 115 שקלים וניתן להשיגו בסניפי הרשת וב-WOLT

דיזנגוף 170 תל אביב | אבן גבירול 63 תל אביב | שנקר אריה 14 הרצליה פיתוח

מארז סיציליאנית לסגר // צילום: נגה זיכל
מארז סיציליאנית לסגר // צילום: נגה זיכל

בורגרים

רשת ההמבורגרים מבית BBB ממשיכה להתרחב ודווקא בתקופה בעייתית בה המון מסעדות נסגרות, הם פותחים ארבעה סניפים חדשים ברחבי הארץ בהשקעה של שני מיליון שקלים.

הסניפים החדשים יהיו כשרים כמובן, כמו כל סניפי הרשת, ויפתחו בקניון עזריאלי בעכו, בישוב עלי זהב שבשומרון ובמתחם "מבנה" באופקים. בנוסף הסניף בעפולה, שכבר פעל, העתיק את מקומו למיקו חדש.

בורגרים סניף עלי זהב // צילום: אייל דליה
בורגרים סניף עלי זהב // צילום: אייל דליה

נינה ביאנכה

הביסטרו הים תיכוני והכשר מצומת ביל"ו מגיש תפריט חורף חדש ומותאם כולו למשלוחים. התפריט נבנה על ידי השף ירין אמיר וכולל, בין היתר, מנת מוסר ים על ריזוטו שומר, טורטליני ריקוטה וארטישוק ירושלמי, פיצה תפוח אדמה עם שמנת חמוצה, ופסטה עם דג ים

בוסי סנט ג'ורג' 9, צומת ביל"ו

פסטה קרם שרי ובזיליקום של מסעדת נינה ביאנכה // צילום: גיל אבירם
פסטה קרם שרי ובזיליקום של מסעדת נינה ביאנכה // צילום: גיל אבירם
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר