ארבעה שפים ובירה
אסטרייה דאם, הבירה מברצלונה, משתפת פעולה עם ארבעה שפים ישראלים ועורכת איתם את "הכוכבים של אסטרייה" - סדרת ארוחות שמביאה לישראל את הקולינריה הספרדית. הארוחות יתקיימו במהלך החודש בתאריכים ובמיקומים הבאים:
17.1 - מסעדת מלגו ומלבר בתל אביב. שף מוטי טיטמן יגיש ארוחה מלהיבה מהמטבח הספרדי.
18.1 - מסעדת אנימאר בתל אביב. שף הלל תווקולי יציג ארוחת טעימות בהשראת השווקים של ברצלונה.
19.1 - מסעדת וניה ביסטרו בחיפה. שף מיכאל גרטופסקי ישיק ארוחה בהשראת ספרד המסורתית עם קריצה עכשווית.
22.1 - מסעדת פסקדו באשדוד. שף יחי זינו יסיים את השבוע בחגיגת דגים ספרדית.
רכישת כרטיסים לארוחות בהזמנה מראש בלבד. למחזיקי כרטיס אמריקן אקספרס תינתן הנחה של 100 שקלים.
• מבצעים מעולים במסעדות בכל הארץ
למבצעים הכי שווים במסעדות לחצו כאן
פיצה דיאטטית?
רשת פאפאג'ונס חוברת לחברת הפודטק הישראלית "eatsane" לטובת מוצר מעניין במיוחד: פיצה מופחתת פחמימות ועשירה בחלבון ובסיבים תזונתיים. הפיצה מתאימה למי ש"סתם" מקפידים על התזונה אבל מתגעגעים לפיצה, אך גם למקפידי תזונה קטוגנית, אטקינס, פלאו ולסוכרתיים.
ערמון הנציב
הקונדיטוריה הצרפתית בואכה קיוסק של דוד לאור בירושלים משיקה תפריט ספיישלים שכל כולו על טהרת מאפים בשילוב ערמונים. בקולקציית המנות החדשה נמצא מאפים מתוקים ומלוחים בשילוב חומר הגלם החורפי האהוב, וגם קינוחים לא סטנדרטים.
גן גדעון, ירושלים. א.ת. היצירה 12, מבשרת ציון, 02-5793311
יש ראמן ברמת גן
קמאקורה הרמת-גנית ושף איליה גולדמן יארחו את שף תום שמיר (תום תום ראמן) לצמד ארוחות משותפות ב-24 וב-25 בינואר. בארוחות, המכונות "חורף יפני", יגיש שמיר את מנת הצוקמן ראמן שלו, שזכתה ב-4 סכינים משופטי "משחקי השף", לצד מנות נוספות כמו ארטישוק בגריל וטוסטדה (טרטר טונה, סלסת אבוקדו, חלמון כבוש מגורר). את הראמן עצמו יהיה ניתן לבחור על פי סוג החלבון (בקר מעושן, עוף, דג או ראמן טבעוני), והארוחה אף תכלול בקבוק בירה אסהי לכל סועד. 240 שקלים. יש להזמין מקומות מראש בטלפון 073-2777778.
קמאקורה, אהליאב 5 (מלון אינדיגו), רמת גן
חודש של הדרים
החל מ-10 בינואר ולמשך חודש ימים תקדיש קלארו של שף רן שמואלי תפריט מיוחד לפירות הדר. התפריט פותח על ידי שמואלי ושף המסעדה בפועל, טל פייגנבאום, בשיתוף פרדסנים מאזור עמק חפר, ונותן במה לתפוזים, לפומלות, לקלמנטינות וללימונים.
כמה מנות נבחרות: קרפצ'ו לוקוס עם ויניגרט אשכולית אדומה, שומר, שמן נענע ופילטים של הדרים; חזה ברווז עם סלט גזרים, עלי גזר ותפוז סיני על קרם גזר ותפוזים עם קרמבל בשר קריספי; מינוט סטייק של בשר דקיק צרוב במרינדת תפוזים, צ'ילי ושום, בתוספת סלטון עשבי תיבול ותפוזים מקורמלים; וקינוחים כמו פורטוקולי - עוגה עשויה פילו וספוגה בסירופ הדרים עם מוס לבנה. כל זאת ועוד לצד תפריט קוקטיילי הדרים מושקע לסגירת הפינה.
קלארו, הארבעה 23, תל אביב-יפו
בריגדריה ג'נרל
הבריגדריה, דוכן קינוחים ברזילאיים חדש שנפתח לאחרונה בשוק הכרמל, מציע את מיטב המתוקים מארץ הסמבה בניצוחה של הקונדיטורית מירי נוסבכר. בתפריט: בריגדרוס (קינוח ברזילאי מסורתי, מעין טראפל - 7 שקלים); קפקייקס (21 שקלים); ממרחים בצנצנת (17 שקלים); ושלל עוגות אישיות כמו קינדין (טורט עם רוטב קרם קוקוס), פאי לימון ברזילאי ופלאן פודינג (35 שקלים).
בריגדריה בשוק הכרמל, הכרמל 17, תל אביב-יפו. ניתן גם להזמין דרך וולט או באתר
שותים ושותלים
Gin Bombay Sapphire משיק יחד עם המיקסולוג בר שירה והחקלאים ממשק "עלה עלה" מארזי קוקטיילים לט"ו בשבט, שיעשו לכם שמח בגינה. כל מארז (יש שלושה סוגים) מכיל שלושה שתילים של צמחי תבלין ישראליים, כלים מעוצבים לשתילה, אדמה טרייה, מתכון לקוקטייל, ואיך לא - גם בקבוק ג'ין של המותג הידוע, כדי לשקשק דרינק לכבוד חג האילנות. ניפגש בשנה הבאה כדי לחגוג לשתילים יום הולדת. 190 שקלים. להזמנות
מעשה בשמונה שטרודלים
הבייקרי האוסטרי שטפן מקפיץ פופ-אפ שטרודלים וינאיים, מתוקים ומלוחים, במילויים מגוונים, שפשוט יתגלגלו לכם על הלשון. במתוקים (מוגשים עם כדור גלידה וקצפת): שטרודל תפוחים קלאסי; שטרודל דובדבנים וגבינה; שטרודל קרם שקדים ואגסים; ושטרודל מוצרט קוגל עם שוקולד ומרציפן.
במלוחים (מוגשים עם שמנת חמוצה ועירית): שטרודל כרוב, כרישה ומוצרלה מעושנת; שטרודל תפוחי אדמה ובצלים; שטרודל תרד, בצל ירוק, מנגולד וגבינת פטה; ושטרודל פטריות, גבינות ועירית קצוצה. 42 שקלים למנה. הפופ אפ יפעל במהלך ינואר ופברואר.
שטפן, טשרניחובסקי 21, תל אביב-יפו
נאמנים לחג
אם ננסה למנות את כל המתוקים החדשים והפירותיים בקולקציית ט"ו בשבט החדשה של רשת מאפה נאמן, כנראה נסתום את האינטרנט. אז הנה מבחר מייצג: טורט אפרסק אגוזים; טורט דובדבן אגוזים; עוגת מייפל אגוזים; עוגת וניל אפרסק; פאי תפוחים; פאי אגוזים; עוגה בחושה "תותי פרוטי" (דובדבני אמרנה, שזיף מיובש ואגוזים בציפוי שוקולד לבן); עוגיות "פיצוץ גרעיני" טבעוניות (גרעיני דלעת, חמנייה, זרעי פשתן, פרג ודבש); מעמול תמרים ואגוזים; ועוגיות מוזלי (שזיף מיובש, תמרים, חמוציות, משמש מיובש, אגוזי מלך וקשיו). נפסיק ברשותכם כאן, אבל תאמינו לנו שיש עוד.
אמנות השתייה
יקבי ירושלים חברו למעצבת מיכל נגרין ויחד הם משיקים סדרת יינות במהדורה חורפית מוגבלת, כאשר האריזות והבקבוקים עוצבו על ידי האמנית. בסדרה ארבעה יינות: מרלו 2019 (50 שקלים), רוזה 2020 (90 שקלים), קברנה סוביניון רזרב 2018 (140 שקלים) ופוארטה 2019 Single Vineyard (190 שקלים). ניתן להשיג את המארזים בחנויות היין המובחרות, במרכז המבקרים של יקבי ירושלים (טחנת הרוח, משכנות שאננים, ירושלים) ובאתר של מיכל נגרין: michalnegrin.co.il.
חומיות או לא להיות
מותג המתוקים ביסקוטי מסתער על גזרת הבראוניז ומציג קולקציה חורפית מרשימה למדי של ריבועים שוקולדיים מושחתים. בהיצע: בראוניז קלאסיים (שוקולד עם אגוזי מלך - 40 שקלים); בראוניז פיסטוק (48 שקלים); בראוניז פירות יער (44 שקלים); בראוניז ברוקי (בצק עוגיות על בסיס שוקולד - 44 שקלים); ובראוניז בלונדיז (בלונדיז בשילוב עוגיות אוראו (40 שקלים). המחיר הוא לקופסה.
כמו כן מציעים בביסקוטי עוגת בלונדיז בראוניז (שכבות בלונדיז ובראוניז מצופות גנאש שוקולד רושה - 128 שקלים), שמומלץ מאוד לחלוק. להשיג בסניפי הרשת ובאתר
עפים על העוגה
אייר פראנס משתפת פעולה עם רשת הקונדיטוריות הצרפתית מייזון קייזר, ועד 31 בינואר יוגשו בה עוגות מלך - עוגות שמרים חלולות שבמרכזן מסתתרת הפתעה. ועכשיו זה נהיה מעניין: באחת העוגות שיימכרו יסתתר כרטיס טיסה זוגי לפריז מטעם חברת התעופה, שתוקפו יהיה לשנה (בכל זאת, קורונה). אפשר להתחיל לטעום, לחלום, ועם קצת מזל... גם לארוז.
פסטה עם פרי
ששת סניפי רשת ג'ויה מציעים מנות חדשות לכבוד ט"ו בשבט: סלט פרגולה (פתיתים מיוחדים מסרדיניה) עם פטרוזיליה, נענע, בצל, שקדים, משמשים מיובשים או חמוציות וגבינת פיקורינו (52 שקלים); רביולי ריקוטה ברוטב יין, תאנים מיובשות וגבינה כחולה (64 שקלים); טרטר מוסר עטוף בסלק עם פילה תפוז ופיסטוקים ברוטב סלק הדרים ולאבנה (62 שקלים); ופולנטה ערמונים (48 שקלים).
כמו פונדו, אבל קפוא
מותג הקרטיבים הטבעוניים פאלטאס והשוקולטיירית איקה כהן (Ika Chocolate) משיקים "מארז פונדו" חורפי הכולל 17 מיני-שלגונים בטעמים שהולכים מעולה עם שוקולד (קוקוס, חלבה-סילאן, פיסטוק, פינה קולדה, תותים בשמנת ובננה-חמאת-בוטנים-ושוקולד); 2 צנצנות שוקולד לטבילה (לבן ומריר); 4 צנצנות טופינגס (קוקוס קלוי, פיסטוק גרוס, קרוקנט אגוזי לוז וסוכריות יום הולדת); 2 כפיות עץ לערבוב; נייר אריזה ו-2 טבלאות שוקולד מתנה. התענוג עולה 210 שקלים ואפשר להזמין אותו כאן
ביסים
* רשת "נתח קצבים" משיקה קולקציית סכינים חדשה. מדובר בשלוש סדרות ובהן כ-15 סכינים בטווח מחירים שמתחיל ב90 שקל ומגיע ל1,200 בסדרת הפרימיום. כל הסכינים מגיעים עם חמש שנות אחריות וזמינות בכל סניפי הרשת ובאתר
* Sphera, מסעדת הגורמה הכשרה של שף בני מדר (המדע 18, רחובות), מרחיבה את שעות הפעילות שלה ומציעה מעתה גם ארוחת צהריים. שעות הפעילות המעודכנות הן 15:30-12:00 ומ-18:00 עד הלילה.
* האתר של רשת נוי השדה משיק מבחר מארזי מתנה לט"ו בשבט החל מ-109 שקלים. גולת הכותרת היא "מגש פירות נוי" המשלב בין פירות יבשים לפירות טריים חתוכים, לצד בקבוק יין לבן מוגז של יקב טפרברג וצמד כוסות מהודרות (259 שקלים). זמין באתר
* כנאפקס, כנאפיית-הקפה התל-אביבית שנפתחה לפני כשנה באבן גבירול 9, מרחיבה את התפריט עם כמה מנות חדשות: באקלווה טורקית, קדאיף במגוון מילויים, סחלב חם ותמרינדי מתוק (ועדיין יש המון סוגים של כנאפה, כמובן).
* מבשלת בירות קלוצמן מציעה מארזים חדשים וחגיגיים לקראת ט"ו בשבט, ובהם מארז "ט"ו בשבט הגיע", שבו תמצאו קונפיטורת פירות מהפרדס, פיצוחים, 12 בקבוקי בירה ופירות יבשים (259 שקלים).
* רשת גלידריות פינולי, שמתחזקת סניפים בתל אביב ובקריית אונו, מציעה שלושה טעמים פירותיים במיוחד לכבוד ט"ו בשבט: פנקוטה שזיפים, אגוזי לוז, פיסטוקים וצנוברים (כן, צנוברים, ו"פינולי" זה בעצם צנוברים באיטלקית).
* רשת MOSES מוסיפה המבורגר חדש לסדרת "חובקי עולם" - המבורגר בלקני. מדובר בקציצת קבב בלחמנייה קלאסית עם ממרח חציל וטחינה, רוטב עגבניות פיקנטי, בצל מקורמל וחסה. 76 שקלים (78 שקלים בסניף כשר) כולל תוספת. המנה תוגש במשך חודש.
* רשת מסעדות טאטי (גבעתיים ויהוד) מחדשת את התפריט במבחר מרקים חורפיים מאת שף רונן רצבי. מחכים בקערות: מרק ארטישוק ירושלמי, מרק תפו"א וכרישה, מרק כרובית, מרק עגבניות, מרק עדשים, מרק פטריות ומרק חצילים. מדי יום יוצע מרק אחר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו