מהפכת תחליפי הבשר מגיעה לחומוסיות

רשת חומוס יוסף החלה לשלב את הבשר החדש של "רדיפיין מיט" במנות החומוס וזה הרבה יותר טעים ממה שאתם מדמיינים • וגם: שלושה סניפים חדשים לרשת KFC ושלל הפתעות • חדשות האוכל

חומוס עם "בשר חדש", צילום: חומוס יוסף

ניגוב טבעוני
רשת חומוס יוסף משלבת את תחליף הבשר של Redefine Meat במנות שלה, ומעכשיו אפשר להשיג בסניפיה מנת חומוס עם "בשר חדש" על בסיס רכיבים מהצומח (49 שקלים, כולל פיתות, חמוצים ושות'), וגם סיגרים במילוי תחליף הבשר הטחון (29 שקלים לשתי יחידות).

למבצעים הכי שווים במסעדות לחצו כאן

דילגנו לסניף הקרוב אלינו בגבעתיים כדי לנסות את הפלא הצמחוני, ואנחנו נשבעים באלוהי הגרגירים שבעת לקיחת ביס קומפלט, כשהכול מתערבב בין בלוטות הטעם, בקושי אפשר להבחין בהבדל בין הבשר האמיתי למקבילו החדש. התיבול והמרקם של התחליף עושים את העבודה כמו שצריך, ואפשר להגיד בפה מלא חומוס שמדובר במנה מנצחת לנמנעים מבשר. גם הסיגרים היו מוצלחים - פריכים מבחוץ ועסיסיים וטעימים מבפנים - אבל מחיר המנה מעט גבוה לטעמנו, שכן הסיגרים קטנים יחסית ולפיכך נעלמו מהצלחת שלנו מהר מאוד. אולי כדאי להגדיל את המנה? למרבה המזל, בחומוס יוסף מציעים מילויים חוזרים כך שלא נשארנו רעבים, ובהחלט נשוב לעוד ניגוב.

סיגרים עם בשר רדפיין מיט בחומוס יוסף, צילום: חומוס יוסף

מתרחבים צפונה
רשת KFC פותחת סניפים חדשים - שלושה ליתר דיוק - בקניון מול זכרון (זכרון יעקב), בקניון חוצות המפרץ שבחיפה ובקניון הקריון שבקריית ביאליק. בכך עולה מספר הסניפים של KFC בישראל ל-11, וזה די מפליא, כי מתכון העוף הסודי של הרשת מבוסס על 11 תבלינים. צירוף מקרים או מזימה מקרקרת?

KFC, צילום: יחצ

סדר עולמי חדש
מהמקום הזה לא תצאו רעבים, זה בטוח. Hamber Burger Comber, שנפתחה לאחרונה בכפר נחף שבגליל המערבי ובראשה עומד שף היתם מצרי, היא מסעדת המבורגרים חדשה עם טוויסט עולמי - היא משלבת בין המטבח האמריקני למטבח הים-תיכוני, והמנות הייחודיות בהתאם. כמה דוגמאות מייצגות: מרקש בורגר (200 גרם בשר בקר בשילוב שווארמה כבש, צנוברים וירקות - 54 שקלים); טריפולי בורגר (200 גרם בשר כבש עם שומן טלה וירקות - 65 שקלים); בורגר שאטו (400 גרם בשר בקר עם כבד אווז, ריבת בצל וירקות - 84 שקלים); ויש גם מנת "בורגר אטומי" עם 1.2 ק"ג בשר עגל לזללנים ממוקדי מטרה בעלי קיבולת גבוהה. כל ההמבורגרים מוגשים עם צ'יפס.
המבר בורגר קומבר - כפר נחף, הגליל המערבי

שאטו בורגר, המבר, צילום: נור עזאם

משתלט על הפיד
חלל העבודה FEED של בית קנדידוף חובר לשף אביתר מלכה, זוכה "משחקי השף", לארוחת טעימות חד-פעמית ובלתי נשכחת. הסעודה תתקיים ב-12.1 ובמהלכה יגיש מלכה שבע מנות על טהרת הדגה הטרייה וירקות החורף, לצד תפריט יינות שעליו חתום הסומלייה רועי יניב וסט של די.ג'יי רונן עקל.

מדגם מייצג מהתפריט: פוקצ'ה בהתפחה של 72 שעות; לבבות ארטישוק טרי; סשימי דג ים על גספצ'ו שקדים וסלסת מלפפונים; פילה דג ים עטוף בדף כרשה בתנור אבן ברוטב צלפים והדרים; וטארט לימון קלאסי וקצפת רכה לקינוח.
390 שקלים לסועד. להזמנות: 052-9568922 / ontopo.co.il/dineatfeed.
FEED, שוקן 23, תל אביב-יפו

אביתר מלכה, צילום: מלו ציון סדן

שמים (דג) קצוץ
במזללת הרחוב התל-אביבית החדשה, סביצ'ה בכרם, תמצאו - ניחשתם נכון - את מנת הדג הכבוש המפורסמת שמקורה בפרו, אבל בחמש גרסאות שונות, ובהן: מקסיקנית (דג לברק, מלפפון, צנונית, מנגו או קיווי, אבוקדו, בצל סגול ותבלינים על מצע כרוב וברוטב לימון-טבסקו לצד נאצ'וס - 42 שקלים); היפנית (סלמון, מלפפון, תפוז, אבוקדו, בצל ירוק, אפונת ווסאבי, שבבי טמפורה ופירורי פאנקו על מצע אצות ווקאמה וברוטב סויה-ליים לצד דפי אורז מטוגנים - 48 שקלים); והארגנטינאית (נתח שייטל קצוץ, סלסה קריוז'ה, כוסברה, תירס קלוי, שום, ליים וקצת חריף על מצע חסה, לצד נאצ'וס - 55 שקלים). ויש גם קוקטיילים, בירות וצ'ייסרים.
סביצ'ה בכרם, חיים חבשוש 31, שוק הכרמל, תל אביב-יפו

החיים בפרנה
הפופ-אפ מאמא פרנה שנפתח לאחרונה בשוק מחנה יהודה יסגור לכם את הפינה בכל הקשור למטעמים מרוקאיים ביתיים. מאחורי הפרויקט עומדים תאיר גרתי ואמרי משה (בעלי חלאתי - דוכן האוכל הצמוד), והם מציעים מנות כמו קציצות דגים, קציצות בשר, מוח, שקדי עגל ובשר ראש. פשוט בוחרים שלוש מנות, והן יגיעו אליכם מסודרות יפה בתוך פרנות חמות וטריות, היישר מהתנור. 55 שקלים.
מאמא פרנה, האגוז 10, שוק מחנה יהודה, ירושלים

מאמא פרנה, צילום: דויד מויאל

פותחים שנה מושחתת
לכבוד השנה האזרחית החדשה ערכה גורדוס חשבון נפש. היא החליטה לנטוש את תפריט המנות המוגזמות והמושחתות שלה, ולהציע מעכשיו אך ורק מאכלים בריאים המבוססים על זרעי צ'יה, כרוב ניצנים ונבטים. סתם, נו. תפריט 2022 של הרשת אכן מתחדש בכמה מנות, אבל כל קשר ביניהן לבין כרוב ניצנים קיים רק בסיוטים שלכם. בהיצע: קורן דוג (נקניקיית עוף עטופה בטמפורת קמח תירס – 48 שקלים) ובורגר ספייר ריבס (המבורגר עם ספייר ריבס טלה, המגיע עם מיקס צ'יפס וצ'יפס בטטה / תפוח אדמה אפוי / סלט ירוק - 59 שקלים, 22 שקלים לכל 100 גרם נוספים).
כמו כן, המנות שהושקו בגורדוס לכבוד הסילבסטר - המבורגר "יא סאלם" עם טחינה, עמבה ושווארמה טלה (82 שקלים), שוקולטה נוטלה (54 שקלים) והבוחש בשוקולטה (39 שקלים) - ממשיכות בתפריט החדש.

סעודת שף מודרנית
מסעדת מודרן שבמוזיאון ירושלים מארחת מדי יום שלישי את שף אבי פרץ (זוכה MKR ישראל) לארוחת טעימות של שבע מנות וארבע כוסות יין. מנות לדוגמה: מרק ארטישוק ירושלמי עם ערמונים, אספרסו וטוויל שקדים; בריוש שמן זית פתוח עם קציצת חריימי, ערק איילות ורוטב חריף; פילה בקר, קונפי שומר ושעועית ירוקה על קרם בלזאק ורוטב יין אדום; ועטייף אגוזים וסוכר עם נקודות קולי פירות של דמיאן הירסט. 240 שקלים לסועד. להזמנות: 02-6480862 או באתר המסעדה: www.modern.co.il.
מודרן, דרך רופין 11, מוזיאון ישראל, ירושלים

טעימות בשוק
פארוק בשוק של שף אלון ברנע משיקה ארוחת טעימות זוגית בת חמש מנות, מהאהובות על השף, המוגשת בימים ב'-ד' בין 17:00 ל-20:00.
הארוחה כוללת: סלט עגבניות וקרעי מוצרלה באפלו; סביצ'ה טונה; פולנטה שוק; סטייק כרוב ואגוזי לוז; ופטוצ'יני חלמונים וארטישוק. כמו כן, יוגשו במהלך שעות ארוחת הטעימות מבחר קוקטיילים ויינות. 239 שקלים לזוג, כולל שתי כוסות יין / קוקטיילים לבחירה, או 199 שקלים ללא אלכוהול. יש להזמין מקומות מראש.
פארוק בשוק, רבי נחמן 6, שוק הפשפשים, תל אביב-יפו

השף אלון ברנע בפארוק בשוק, צילום: ליאל סנד

נותנים ביס טבעוני
בתן ביס מציינים את חודש הטבעונות (ינואר) ומציעים מגוון מנות ייחודיות הניתנות להזמנה באתר ובאפליקציה. לדוגמה: טורטייה טבעונית והמבורגר טבעוני של בורגראנץ' (29 שקלים או 48 שקלים בארוחה); מק אנד צ'יז טבעוני של 416 (64 שקלים); בוריטו או קערת ברבקואה טבעוניים של מקסיקנה (54 שקלים); בראנץ' טבעוני של אנסטסיה (189 שקלים); ריזוטו אורז קרנרולי של מסעדת באנה (58 שקלים); ו-25 אחוזי הנחה על הקטגוריה הטבעונית של רשת פאפא ג'ונס.

800 זה ה-300 החדש
במסעדת הבשרים 300 גרם של שף איתי חסון שבמושב בצת מציעים ארוחת שחיתות זוגית חדשה במחיר הוגן, כי יותר כיף ליהנות בשניים. הארוחה כוללת לחם, מגוון מטבלים, ממרחים וסלטים (כמו לאבנה טבעונית, חומוס ביתי, טרטר סלק וסלט חצילים שרופים), עראייס, צ'וריסוס עגל, ו-800 גרם של מיקס בשרים שווה (סינטה, סטייק פרגית ואנטרקוט), לצד תפוח אדמה אפוי ושעועית ירוקה. 199 שקלים לזוג.
300 גרם, מושב בצת, הגליל המערבי

מסעדת 300 גרם. קומבינציית בשר, צילום: יעקב מדר

ביסים
* רשת גלידריות אלדו מסתכלת לחורף בלבן של העיניים ומשיקה ב-25 סניפיה צ'וקולטה חמה על בסיס גלידה אמיתית... ובכוס וופל אכילה שלא תשאיר ראיות. 18 שקלים.

צ'וקולטה בגביע אכיל. אלדו, צילום: יחצ

* נתח קצבים, רשת הקצביות הגדולה בישראל, תפתח ביום שלישי, 4.1, את הסניף השמיני שלה - בעפולה (מתחם חסון סנטר). אירוע הפתיחה יתקיים באותו יום בין 16:00 ל-19:00 ויכלול חגיגה של טעימות בשרים, יין ומוזיקה.

פוד טראק של נתח קצבים, צילום: אבי דואק

* רשת בורגר סאלון מתחדשת בארבעה סניפים חדשים ותוקעת יתד ברחובות, בפתח תקווה, ביקנעם ובמושב רגבה. סניפים נוספים צפויים להיפתח במהלך השנה, כשהמטרה היא לאפשר לכמה שיותר אנשים גישה נוחה לארוחת הזאבים המפורסמת של הרשת.

ארוחת זאבים. בורגר סאלון, צילום: ישראל אלפסה
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר