ממקסיקו ועד מדבר סהרה: תפריטי החורף החדשים במסעדות

דונר טורקי מסקרן במיוחד בצפון תל אביב, חגיגת יום הולדת לאחת המסעדות האהובות בדרומה • וגם: המסעדה שכולנו אוהבים הופכת למכולת • חדשות האוכל

המבורגר עם אסאדו. BBB, צילום: גיל אבירם

תשע בום
"דלידה" שבשוק לוינסקי בתל אביב חוגגת יום הולדת 9 עם פסטיבל מתמשך של שפים אורחים, אירועי די.ג'יי והפתעות נוספות לאורך כל החודש. טעימה קטנה מכמה מהאירועים:

• ב-20.12 יתארח במסעדה איתן ונונו ויקמבק מנות מיתולוגיות מ"חלוצים 3" כמו קרודו דג ים עם ג'ינג'ר ביתי, זרעי עגבנייה, כוסברה ופלפל חריף ומוס שוקולד ולרונה עם פולי קפה קלויים.

• ב-27.12 יתארחו השף בנצי ארבל ("כפרה מיו"/"מפגש אושר") לערב אימפרוביזציה עם מנות קטנות מאיטליה, בליווי הדי.ג'יי איב אטיאס.

• ב-29.12 תחתום את החודש השפית יהלומה לוי עם פופ אפ של "יהלומה, הביסטרון בשוק לוינסקי" ותציע את הפלאפל המצרי המפורסם שלה; בוריק מנגולד וג'יבנה עם יוגורט וסלסת עגבניות; ברוסקטה מחמצת חריימה עם טחינת לימון כבוש וסלט עשבים; ג'בטה רוסטביף סינטה עם אננס מקורמל; ולקינוח – עטאייף עם סירופ ורדים וקרם פרש.

דלידה, זבולון 7, תל אביב.

למבצעים הכי שווים במסעדות לחצו כאן

במקום לטוס לטורקיה...
דונר, ממנות הדגל של המטבח הטורקי, מוגש כעת גם במסעדת "מאריס" התל-אביבית. הדונר האותנטי שלה עשוי בשר עגל עם שומן כבש, שהסתובב על צירו במשך שעות, ומוגש בלאפה דקה בתוספת ירקות קלויים, סומק ופטרוזיליה. 69 שקלים, או 59 שקלים במסגרת ארוחה עסקית.

מאריס, איינשטיין 7, תל אביב.

דונר טורקי במאריס, צילום: יחצ

המכולת של האחים
"המכולת", שנפתחה בימי הסגר הראשונים כמיזם אינטרנטי שנועד לחבר בין מסעדות, חקלאים ויצרנים קטנים ללקוחות, מקבלת במה פיזית מורחבת בחלל הפנימי של מסעדת "האחים" שבבית ציוני אמריקה. תמצאו בה מנות ופריטים מתוצרת מקומית המיוצרים במסעדות הקבוצה ("האחים", "אייבי" ודוק"), והתפריט מחולק לכמה קטגוריות: אוכל מוכן וסלטים (כבד קצוץ, כריכים לקחת ועוד); קונדיטוריה (עוגת רוגלך ביתית, חיתוכיות פקאן טבעוניות); מזווה (חומרי גלם קשים להשגה, ממרחים, גבינות, תבלינים ופיצוחים), ואגף אלכוהול עם יינות ותזקיקים מקומיים.

האחים, אבן גבירול 26, תל אביב.

כריך נקניק וכרוב אדום. האחים, צילום: נועם פריסמן

המבורגר עולמי בירושלים
קופצים לעיר העתיקה בירושלים ומתחשק לכם דווקא המבורגר? מסעדת "בורגר ברלין בר", שנפתחה לאחרונה במתחם ממילא, מציעה שלל כתיתות בלחמניות עם טוויסטים בינלאומיים, והכול אל מול נופי מגדל דוד.

בתפריט: המבורגר ברלין (גרסה בסיסית, עם כל הירקות, קטשופ ומיונז); אמריקני (רוטב ברביקיו ובצל מקורמל); מקסיקני (בתוספת סלופי ג'ו ואיולי סריראצ'ה); צרפתי (בתוספת בריסקט ואיולי כמהין); ארגנטינאי (בתוספת אסאדו וצ'ימיצ'ורי), לצד מנות עוף ומנות טבעוניות. 66-58 שקלים. כשרות רבנות בד"ץ יוסף.

בורגר ברלין, שדרות ממילא 13, ירושלים.

איי, קרמבה!
"טאפאצ'ולה", המקסיקנית התל-אביבית, שולפת מהסומבררו מנות חדשות בניצוחו של השף צורי יוסופוב. כמה דוגמאות: טאקו קרנה אסאדה (סינטה קצוצה על הפלנצ'ה, איולי צ'יפוטלה, סלט כרוב, פיקו דה גאיו וכוסברה - 44 שקלים); קערת דג (דג לבן על הפלנצ'ה עם אורז פיקנטי, שמנת חמוצה, פיקו דה גאיו וסלסה חלפיניו ליים - 54 שקלים); ולקינוח - נאצ'וס קון צ'וקולטה (נאצ'וס סוכר וקינמון עם שוקולד וריבת חלב - 48 שקלים).

טאפאצ'ולה, אחד העם 15, תל אביב.

מנות מקסיקניות בטאפאצ'ולה, צילום: יחצ

חורף דרום-אמריקני
גם "צ'יוויטו" - מטבח דרום-אמריקני בחיפה - מתחדש בתפריט חורפי שמוקדש ליבשת הססגונית ומתמקד בתבשילי קדרה מחממים ומנחמים. לדוגמה: פג'ואדה (תבשיל ברזילאי מסורתי המבוסס על שעועית שחורה, בשרים מעושנים ונגיעות תפוז על אורז לבן - 65 שקלים), ופאסטל דה צ'וקולו (תבשיל צ'יליאני עם נתחי עוף, בשר בקר, זיתים וביצה קשה הנעטפים במחית תירס ובזיליקום - 66 שקלים). בראשונות אפשר למצוא מנות אופייניות כמו אמפנדס בשלל מילויים ונאצ'וס. ולא לדאוג, גם הכריכים הדרום-אמריקניים המזוהים עם המסעדה עדיין תופסים בה מקום של כבוד. כל המנות זמינות גם בגרסה טבעונית. 

צ'יוויטו, שער פלמר 2, חיפה.

אמפנדה בצ'יביטו, צילום: נתנאל ישראל

לא רק המבורגרים
תפריט חורף 2022 של רשת BBB לא ישאיר אף אחד רעב, זה בטוח. במנות החדשות: ראשונות וסלטים כמו לחמעג'ון (49 שקלים); סינייה (49 שקלים); סלט שורשים מסולסלים (סלק, קולרבי, גזר, צנוניות, ג'ינג'ר, בצל וירקות נוספים - 36 שקלים); סלט ירקות גלילי (בתוספת קרוטונים וגבינה בולגרית - 42 שקלים).

גזרת העיקריות מתרחבת במנות כמו פרגיות בקארי חמאת בוטנים (69 שקלים); אסאדו מפורק עם חלה (69 שקלים); ולטבעונים - נקניקיית ביונד עם חלה (59 שקלים). קינוחים חדשים? בבקשה: קרם לימון פיסטוק, וופל אמריקני ונמסיס שוקולד יסגרו לכם את הפינה המתוקה ב-44 שקלים למנה.

סינייה. BBB, צילום: גיל אבירם

טעימה מהארמון
מסעדת "ארמון סהרה" שבדרך לכפר תבור משיקה ארוחת טעימות בניצוחו של השף נשאת עבאס. הארוחה מוגשת בכל יום חמישי לאורך כל שעות פעילות המסעדה וכוללת שמונה מנות ביס, ובהן קובה על מצע טחינה; צלע טלה על מצע פריקה; קישוא ממולא אורז צנובר על מצע יוגורט חם, ומיני שיפוד כנאפה עם נגיעות קרם מלבי לקינוח. 150 שקלים לסועד, כולל כוס לימונדה.

ארמון סהרה, כביש 65 לעפולה, בדרך לכפר תבור.

מסעדת ארמון סהרה, צילום: שני בריל
ברלין, ירושלים, צילום: יחצ

ביסים:

• "שף הסלבס" רונן ורה מציג מנת דגל חדשה בתפריט אירועי הבוטיק שלו: כבד אווז בליווי ריבת בצל.

• המנות החדשות שרשת בורגראנץ' השיקה לקראת חנוכה - לוטוס פאי, פופסים (כדורי צ'יפס) ושניצים (שניצלונים), נשארות בתפריט כמנות קבועות.

• קניתם ארוחת מקדונלד'ס בעזרת מסך המקטאץ' שבסניפים ושילמתם בכרטיס מאסטרקארד בכל ארנק דיגיטלי? ברכות, מגיעה לכם ארוחה במתנה. המבצע עד סוף החודש.

• רשת גלידריות Anita כובשת יעד בינלאומי שישי - לימסול, קפריסין - ופותחת בעיר סניף חדש, הראשון שלה במדינת האי השכנה. לרשת סניפים גם בניו יורק, באוסטרליה, בפורטו ריקו ובברצלונה, ובקרוב ייפתחו סניפים בלונדון ובלוס אנג'לס.

•"קפטן הוק פיש & צ'יפס", המסעדה ובר הקוקטיילים שבשוק הפשפשים, מציע שעות שמחות בימים ב'-ו' (כן, כולל שישי), בין 18:00 ל-20:00. רבי חנינא 1, עמיעד 13, תל אביב.

• גם בר ה"הולי" שבמתחם הר סיני, תל אביב, מציע שעות שמחות (וקדושות!) עם 1+1 על הדרינקים ו-20% הנחה על תפריט האוכל בימי א'-ד' וגם בשבת מ-19:00 עד 21:00. הר סיני 1, תל אביב.

• החל מ-17 בדצמבר ועד סוף החודש יקיימו היקבים שבמטה יהודה שלל סיורי יין, טעימות, השקות והופעות מוזיקליות חיות, לצד בראנצ'ים מפנקים ומכירת סלסילות פיקניק. לפרטים נוספים ולהרשמה: www.tour-yehuda.org.il

•באתר של "משק שדה ירוק" מציעים עד 38% הנחה על פירות וירקות אורגניים. כמה דוגמאות: 5 ק"ג אבוקדו "אטינגר" ב-40 שקלים ו-3 יחידות חסה ערבית ב-12 שקלים. לאתר

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר