הבעיה הכי משמעותית של יום העצמאות

תפקיד האיש/ה על הגריל הוא החשוב ביותר בכל "על האש" שמכבד את עצמו, אך יש בו לא מעט הקרבה • לשפית הבית שלנו, מאיה דרין, פתרונות ומתכונים

תעקבו אחר ההוראות ותקבלו המון מחמאות על האנטריקוט הזה // צילום: לירון אלמוג // תעקבו אחר ההוראות ותקבלו המון מחמאות על האנטריקוט הזה

אני אוהבת לעבוד על הגריל. החום הלוהט משלהב את הדם ומקפיץ את הלב בשמחה. יש אתגר עם עבודה פראית כמו בישול באש ויש בכך התרגשות. אך לא רק זאת, עבודה על הגריל ממכרת במובן מה ומשאירה את הגרילמן או גריל וומן, במקרה שלי, מחוץ למסיבה, בצד, בודד ומאושר ליד המנגל.

זה נכון בעיקר כשמחליטים להעמיד גריל שעיקרו נתחי סטייקים, קבבים שיפודים ושאר מטעמים הדורשים צלייה קצרה והרבה תשומת לב. השנה החלטתי להלהיט, לצלות ובמקביל להצליח במשימה להיות הרוח החיה של המסיבה. איך זה מתאפשר, אתם וודאי שואלים.

ובכן, צלייה של נתחים גדולים יותר דורשת מיומנות והקפדה, אך אינה מעמידה אותי קרוב קרוב אל הגחלים אלא מאפשרת לי ללגום בירה צוננת ולפטפט עם האורחים. ואם בגיוון עסקינן, אז על הגריל שלי יעלו השנה נתחים שלמים מעולמות שונים. בשרים, דגים ושאר ירקות.

אנטריקוט 

תעקבו אחר ההוראות ותקבלו המון מחמאות על האנטריקוט הזה // צילום: לירון אלמוג
תעקבו אחר ההוראות ותקבלו המון מחמאות על האנטריקוט הזה // צילום: לירון אלמוג

רשימת חומרים לזוג:

1 נתח אנטריקוט במשקל כ-600 גרם

לתערובת התבלינים:

2 כפיות פפריקה

2 כפיות פפריקה מעושנת

½ כפית צ׳ילי יבש

1 כף זרעי כוסברה כתושים

1 כפית כמון טחון

1 כף מלח אטלנטי

1 כפית פלפל שחור גרוס

2 כפות סוכר חום

4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1. מוציאים את נתח האנטריקוט מהמקרר כ-15 דקות לפני צלייתו.

2. מחממים את הגריל או המנגל.

3. מערבבים את כל מרכיבי התיבול למשחה אחידה.

4. מושחים את הנתח מכל צדדיו.

5. כשהגריל חם, משמנים את הרשת וסוגרים את הנתח מכל הצדדים כך שישחים.

6. אם עובדים על גריל גז, מנמיכים את הלהבות למינימום

7. אם עובדים על מנגל, מזיזים חלק מהגחלים הצידה כדי שהגריל יהיה פחות חם וכדי שיהיה מרחק בים הנתח לגחלים.

8. מכסים את מכבה הגריל או מניחים קערת נירוסטה הפוכה מעל הנתח על המנגל, זאת כדי ליצור אפקט של תנור.

9. ממשיכים וצולים את הנתח עד לדרגה הרצויה, מומלץ לדרגת M ומומלץ להשתמש במדחום ולמדוד בין 55 ל-60 מעלות צלזיוס בלב הנתח.

10. מסירים מעל הגריל, ממתינים דקותיים ורק אז פורסים דק

דג שלם ולימוני

דג שלם ולימוני // צילום: לירון אלמוג
דג שלם ולימוני // צילום: לירון אלמוג

רשימת חומרים לזוג:

1 דג דניס במשקל של כ-2 קילו, חרוץ לאורכו (לבקש מהדייג)

2 לימונים פרוסים לפרוסות דקות עם הקליפה

4 שיני שום פרוסות

צרור גבעולי תימין

צרור גבעולי אורגנו

4 כפות שמן זית

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מניחים יריעת נייר כסף על משטח העבודה ועלייה נייר אפייה

2. יוצקים 2 כפות שמן זית על נייר האפייה, ומתבלים את שמן הזית במלח ופלפל ומניחים 3 פרוסות לימון.

3. מניחים על שמן הזית המתובל את הדג.

4. ממלאים את חלל הבטן של הדג השלם בפרוסות שום, פרוסות לימון, ענפי תבלין ומתבלים במלח ופלפל.

5. על פני הצד העליון של הדג יוצקים שוב שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומסדרים פרוסות לימון על עור הדג.

6. עוטפים את הדג בנייר האפייה והאלומיניום כך שיריעת האלומיניום תעטוף לחלוטין את נייר האפייה וכן תהיה הדוקה מספיק כדי שהנוזלים לא יזלגו החוצה אל הגריל.

7. צולים את הדג על גריל חם משני הצדדים ואז סוגרים את מכסה הגריל או מכסים בקערת נירוסטה אם עובדים על מנגל, כדי שתתאפשר צלייה ממושכת כמו בתנור.

8. צולים במשך כ-15 דקות בטמפרטורת גריל/מנגל נמוכה.

9. פותחים את המעטפת של הנייר ומגישים.

חציל בגריל עם טחינת אריסה

חציל בגריל עם טחינת אריסה // צילום: לירון אלמוג
חציל בגריל עם טחינת אריסה // צילום: לירון אלמוג

רשימת חומרים לזוג:

1 חציל

4 כפות טחינה גולמית

2 כפיות אריסה טובה

2 שיני שום כתושות

מיץ לימון לפי הטעם

מים קרים לפי התורך

מלח לפי הטעם

להגשה:

שמן זית לפי הטעם

חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1. מחוררים בעזרת מזלג את החציל בשלושה מקומות שונים, מניחים על גריל חם או מנגל לוהט וצולים במשך כ-7 דקות מכל צד כדי לחרוך את הקליפה ולוודא שפנים החציל עשוי היטב.

2. מסירים מעל האש, חורצים לאורך ומניחים לנוזלים להגיר.

3. בינתיים מכינים טחינה – מערבבים טחינה גולמית עם אריסה, מיץ לימון, שום כתוש, מים קרים ומלח ומערבבים למרקם והטעם הרצויים.

4. מגישים את החציל ועליו שמן זית, טחינה, מלח ופטרוזיליה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר