עדיין חם בחוץ, אבל הספיישלים החורפיים במסעדות כבר לגמרי כאן

דצמבר כבר ממש בפתח אבל מסעדות רבות ברחבי הארץ כבר עשו את המעבר הדרוש למנות חמות, חורפיות ומנחמות יותר • על הפרק: פסטיבל מרקים ירושלמי, פופאפים, ועוד קצת מאכלי חנוכה • חדשות האוכל

פסטיבל המרקים במלון ענבל, צילום: שלומי אמסלם

זה שיר פרידה
רגע לפני שסניף רוטשילד המיתולוגי סוגר את שעריו, מציעים ב"יאקימונו" ארוחת פרידה עצומה בגודלה וטעימה במיוחד, 22 מנות, הכוללת רבות ממנות הדגל שהיו במסעדה המצליחה לאורך 21 שנות פעילותה.

בתפריט זוגי שמחירו 440 שקלים לסועד נמצא מגוון סוגי סושי, דים סאם ושאר מנות שעברו במסעדה האהובה לאורך השנים, בנוסף לקוקטיילים יפנים מיוחדים שיכינו לכם אנשי המקום. התפריט יוגש בשבועיים האחרונים של חודש דצמבר בלבד, ולאחריו, כאמור, תיסגר המסעדה ברחוב רוטשילד ומרבית הפעילות תעבור למסעדה במלון הילטון בתל אביב.

לעוד מבצעים שווים במסעדות לחצו כאן

משתה יפני ביאקימונו, צילום: יחצ

המבורגר בסושי
אורחים מיוחדים ברשת זה סושי: ההמבורגרים המושחתים של Big Yves מראשון לציון, בשיתוף בירת Blanc 1664. המנות יוגשו במשך חודש אחד בלבד בשני סניפי הרשת שבתל אביב וברעננה, ובהן תוכלו למצוא גם את המבורגר "ביג אין ג'אפאן" (איולי מיסו, כרוב מוחמץ, צנונית, קולרבי, ביצת ראמן ופתיתי נורי), לצד יצירות נוספות בין שתי פרוסות לחמנייה, בתוספת צ'יפס ורצוי גם בירה.

פופ אפ זה סושי וביג איב, צילום: אמיר מנחם

מרקים במלון
פסטיבל המרקים של מלון ענבל בירושלים מתקיים זו הפעם השישית במהלך החורף ומציע כמה מרקים שרק תרצו בשיטת בופה, במחיר אחיד של 72 שקלים לאדם - כולל לחמים, מטבלים וקרוטונים. אז מה בקערה? מרק עגבניות מעושנות, מרק בטטה וסילאן, מרק ירקות, פטריות וגריסים, מרק בוייבאס דגים, מרק חרירה, מרק חומוס ותרד, מרק חצילים מוקרם, קרם תירס אסיאתי, ועוד רבים ומהבילים.
הפסטיבל מתקיים בימים א'-ה' בשעות 22:00-12:00.
מלון ענבל, זאב ז'בוטינסקי 3, ירושלים.

פסטיבל מרקים במלון ענבל, צילום: שלומי אמסלם

אל תסתכלו למטה
השף שחף שבתאי משיק תפריט חדש בבר-הלאונג' קפלה שבתל אביב. בקולקציה המעודכנת: כיסני בשר אסיאתיים (בשר מפורק, תירס, קוקוס ובזיל - 68 שקלים); טוסט רוסטביף (רוטב שום, חסה אייסברג וטרשי בצד - 68 שקלים); סלמון יוזו דבש (מיסו לבן מאודה בכוסברה, אגוזי לוז ושומשום - 64 שקלים) ודים סאם ירקות (כיסני ירקות, קוקוס, גלנגל, דקלים קרמל, שרי אדום, בזיליקום - 65 שקלים). ויש גם קינוחים חדשים, כמו Asian MLB (מלבי קוקוס, קולי מנגו, פסיפלורה, קראנץ' קוקוס), וקוקטיילים שהותאמו במיוחד למנות.
קפלה, הארבעה 28, מגדלי חג'ג', הקומה ה-14 במגדל הדרומי, תל אביב.

מנות חדשות בקפלה, צילום: אריאל עפרון

גם פיצה, גם המבורגר, גם בית
תושבי ראשון לציון, רחובות ונס ציונה מוזמנים להתפנק עם שירות המשלוחים של מטרו פיצה ובאלי בורגר, שמשגרים את המיטב של שני המותגים היישר אליכם הביתה. בתפריט: המבורגרים מגוונים (כולל טבעוני), כריכי עוף ורוסטביף, כנפיים ונאגטס, לצד שלל פיצות (מרגריטה על בסיס רוטב עגבניות או ביאנקה על בסיס רוטב שמנת ומוצרלה, רק תבחרו), וקלצונה שוקולד לקינוח. טלפון למשלוחים: *9338
מטרו פיצה, באלי בורגר, אופנהיימר 10, קריית המדע, רחובות.

פיצה מטרו רחובות, צילום: יחצ

ד"ש מאוסקר
אוסקר ווילד, הפאב האירי בחולון שיציין בקרוב עשר שנות פעילות, מציג תפריט מעודכן וגם חגיגת חנוכה. בין מנות הפתיחה החדשות שהשתלטו לנו על השולחן אהבנו במיוחד את קרפצ'יו הסלמון בעישון עדין ואת הכבד הקצוץ המעולה, שהגיעו עם לחם קלוי. העיקריות החדשות כוללות סטייק פילה 200 גרם עם צ'יפס צ'ימיצ'ורי, לצד כריך רובן (בשר מעושן), המבורגר טלה וגם בורגר טבעוני מחלבון, אפונה, פטריות וקישואים.

המקום אף חידש כמה מנות קיימות, דוגמת נקניקיות מרגז עם עגבניות, פלפלים, בצלים צרובים וקוביות תפוחי אדמה (פיקנטי!) ומנה מיוחדת העונה לשם "חרבות פרגית איריות" - צמד שיפודי פרגית בתיבול מתקתק (סילאן, לימון וסומאק) בתוספת צ'יפס בטטה. מוצלח מאוד.

במהלך החנוכה (עד 6.12) מתקיים בפאב טקס הדלקת נרות שכולל חלוקת סופגניות לסועדים, ואף ניתן ליהנות מ-1+1 על מגוון סוגי הבירה, ובהם ווינשטפן, בלאנק, טובורג, קרלסברג וכמובן גינס. הבר עצמו חודש גם כן ומציע כיום כ-20 סוגי בירות מהחבית.
אוסקר ווילד, הרוקמים 26, חולון.

כבד קצוץ באוסקר ווילד, צילום: אפיק גבאי

חידושים ביפו
מסעדת "אונזה" היפואית (מבית קבוצת ה"בארקה האוס" משיקה תפריט חורף חדש עם שף חדש - יונתן כהן. המנות ימשיכו להיות על טהרת חומרי הגלם המקומיים מהאזור ולשאוב השראה מהשווקים הסמוכים, מהמטבח היפואי ומחומרי הגלם המאפיינים אותו.
בתפריט החדש נמצא מנות קרות וחמות מהטאבון, ירקות ודגים נאים, מאזטים וכמובן שגם קוקטיילים במגוון סוגים. מעתה המקום ייפתח גם לאפרטיבו בין השעות חמש וחצי לשבע וחצי, עם 30% הנחה על כל התפריט.
רבי חנינא 3, יפו

תפריט חדש באונזה, צילום: אסף קרלה

מוזס - הגרסה הפחות משמינה
רשת מוזס משתפת פעולה עם חברת הפוד-טק eatsane במסגרתו תציע ללקוחותיה לחמניה עתירת חלבון ומופחתת פחמימות במשלוחים, בישיבה במסעדה ובאיסוף עצמי. הלחמניה מכילה כ-80% פחות פחמימות ביחס ללחמניה רגילה ועשירה בחלבון וסיבים תזונתיים. במילים אחרות, אוכלוסיות הנמנעות מהגעה למקומות כמו מוזס, דוגמת סוכרתיים או אנשים שבוחרים בתזונה קטוגנית או פלאו, יוכלו לאכול את המנות במסעדה עם הלחמניה הנ"ל.

מוזס וeatsane, צילום: גיל אבירם

פיתות בדרכים
רשת פיתה בסטה החלה למכור את מנת הגירוס האהובה שלה גם במשלוחים. המנה כוללת רצועות פרגית בתיבול הבית, שללל ירקות, צ'יפס מתובל ורטבים, והכול בתוך פיתה קלויה שמיובאת במיוחד מיוון. יאסו. 50 שקלים, כולל (עוד) צ'יפס בצד.

פיתה גירוס של פיתה בסטה, צילום: שירן כהן שי

חורף מתוק בגבעתיים
הפטיסרי ה(עדיין) טרי SHIRIZ ברחוב כצנלסון בעיר משיק מגוון קינוחי חורף חדשים. בין החידושים מאפינס שוקולד לבן עם אוכמניות, טארטלט מרנג לימון או מנגו, טארטלט במבה נוגט, טארטלטל גבינת שמנת עם תותים ועוד.
מחיר הקינוחים החדשים - 40 שקלים ליחידה.
כצנלסון 108 גבעתיים

שיריז פטיסרי, צילום: יחצ

מסביב לעולם בעין כרם
מלון הבוטיק אלגרה שבעין כרם, ירושלים, יערוך במהלך דצמבר סדרת ארוחות חובקות עולם בשיתוף השפים הנבחרים של האתר EatWith. סמנו ביומנים:
4.12 - מטבח צרפתי עם יונתן גלעדי. הארוחה תכלול שבע מנות והמון יין לבן ואדום, והכול לאור נרות.
15.12 - מטבח ספרדי עם יונתן בלום, שמתאים גם למתגעגעים לניחוחות של ברצלונה ולאלה שטרם חוו את המטבח המקומי.
31.12 - ארוחת "שערי דמשק" עם אייל אסולין, המבוססת על תפריט ים-תיכוני בהתאם לחומרי הגלם הזמינים בשוק, וכמובן גם שפע של יין.
עלות כל ארוחה: 500 שקלים לסועד. אפשר לבטל את ההזמנה עד 72 לפני תחילתו ולקבל החזר מלא.
מלון אלגרה, דרך האחיות 13, ירושלים.

ארוחה צרפתית במלון אלגרה, צילום: מתן כץ

חורף בריא(בר)
רשת rebar מקבלת את העונה הקרה עם תפריט חורפי הכולל משקאות חמים כמו Hot Cider (קינמון, אגוזי מלך, גוג'י ברי, ג'ינג'ר, תמר, תאנה, תפוח עץ, תפוח סחוט ותפוז סחוט - משקה טבעוני) ו-Hot Peanut Butter (חמאת בוטנים טבעית, ממרח אגוזי לוז, שיבולת שועל ומשקה שקדים), ויש גם שוקו וצ'אי חמים.

במנות החורפיות בקערית, המבוססות על שיבולת שועל, תמצאו את ה-Hot Bowl Banana (בננה, תפוח, אגוזי קליפורניה, תמר וקינמון) ואת ה-Hot Bowl Berries (תות, אוכמניות, שבבי קוקוס, שקדים וגרנולת הבית).

תפריט חורף בריבר, צילום: דויד מויאל

המציל את החציל
מעדניות משני מקיימות לאורך כל דצמבר את פסטיבל החציל, עם לא פחות מ-20 סלטים המבוססים על הירק הסגול. בהיצע: חציל יווני, חציל רומני, חציל בשום, חציל עם נענע, חציל בטעם כבד, ועוד רבים וחציליים. תתחצלו.
מעדניות משני, צומת שילת מרכז ירדן; המנוף 8 רחובות; יעקב כהן 2 ראשון לציון.

פסטיבל חצילים במעדניית משני, צילום: שגיא סרויה

איזה בובע
בובע היא מנה של תבשיל ביתי שהתבשל ארוכות בתוך חלה מסורתית. היא מגיעה בכמה גרסאות ומתבססת על הניגוב שגונבים מתוך הסיר כשסבתא לא שמה לב. הבעיה היא שלא כל אחד יכול/רוצה לבשל תבשיל "ביתי" שכזה בבית, אז במקום להתלבט פשוט מזמינים.

Eatbobe הוא אתר חדש שיטיס לכם את הבובע לסלון. תוכלו לבחור מתוך מנות כמו בובע פפריקש (תבשיל קציצות עוף בפלפלים בסגנון הונגרי), בובע חריימה, בובע בולונז, בובע חמין ובובע חורשתה (תבשיל בשר וחצילים בנוסח פרסי). 34 שקלים בחלה, 49 שקלים בצלחת. ויש גם לביבות בשלל טעמים (8 שקלים, או 14 שקלים ללביבה זוגית). ניתן להזמין גם דרך וולט ותן-ביס, לתל אביב, רמת גן, גבעתיים ואזור התעשייה פתח תקווה.

בובע חריימה, צילום: דויד מויאל

השת"פ שהיינו צריכים
נוי הדס, האשה שמאחורי "נוי השדה", משתפת פעולה עם "דלי ריי", המעדניה של חברה הטוב השף עומר מילר, לטובת ספיישל לביבות לרגל חג החנוכה הבא עלינו לטובה. במסגרת שיתוף הפעולה יימכר באתר מארז ובו חומרי גלם ומתכונים לשלושה סוגי לביבות לפי מתכונים שיצר מילר.

פירוט המארז:
לביבות זוקיני שקדים ונענע לחנוכה: קמח מנופה איכותי- 1 ק"ג, קופסת צזיקי של מעדניית Deli-Ray - 250גר', זוקיני, קישוא, נענע, שקד מולבן.
לביבות השדה דלי ריי ונוי השדה: קישואים, תפו"א מובחרים "דוד משה", בצלים, מארז שמיר, סלרי אמריקאי, פטרוזיליה, בצל ירוק.
לביבות פירה וכמהין: תפו"א מובחרים "דוד משה", שמן כמהין.
מחיר: 269 שקלים. להשיג באתר נוי השדה

נוי השדה ועומר מילר לחנוכה, צילום: אסף אמברם

ני-שי בכביש(י)
מסעדת ני-שי האסיאתית שבנתניה פתחה מטבח משלוחים וטייק אווי בתל יצחק, שמשרת את אזור השרון (באופן כללי, גבול המשלוח הוא היישובים עד צומת רעננה צפון, אך בעתיד יתרחב השירות גם לרעננה ולכפר סבא). המשלוחים פועלים כל השבוע החל מ-11:30 עד 23:00, כאשר למזמינים עד 17:00 בימים א'-ה' תינתן הנחה של 15%. (ההזמנות מתבצעות מאתר המסעדה).

חלומות מתוקים
מותג המתוקים Sweetweet משיק את קופסת ההפתעות החדשה והחורפית שלו, סוויטבוקס Wish, שעמוסה בממתקים ובחטיפים מיוחדים מרחבי העולם (כמו טבלת שוקולד של Tony’s מהולנד, קעריות פודס מאוסטרליה, עוגיות אוראו סמורס מארה"ב, שוקולד קדבורי עם סוכריות קופצות מבריטניה וסוכריות גומי האריבו מגרמניה, לצד מותגי-על כמו קיט-קט וצ'ופה צ'ופס, ואפילו במבה ואפרופו בשביל הייצוג הישראלי).

כמו כן, עשרה שקלים מכל סוויטבוקס שתימכר ייתרמו לעמותת Make a Wish, וזה לא הכול: גם לקונים יש הזדמנות להגשים משאלה. בתוך כל קופסה יש מעטפה, שבה תתבקשו לרשום את המשאלה שלכם ולשלוח בחזרה לחברה. אדם אחד מקרב השולחים יזכה להגשים את המשאלה הזו, אז שווה להתחיל לחלום. מחיר המארז: 250 שקלים.

סוויטבוקס הגשמת משאלות,

סחלב על הזמן
קבוצת מסעדות "קפה גן סיפור" מחממת את החורף, את הלב ואת הבטן עם תפריט משקאות סחלב במבחר טעמים, הכולל סחלב מסורתי (גרנולה, קוקוס וקינמון), סחלב שוקולד (פרליני שוקולד חלב), סחלב אספרסו (עם מנת אספרסו), סחלב אוראו (עם רוטב שוקולד ושברי עוגיות) וסחלב התותים של אריה (עם ריבת תות, מקלות מרנג וקרמבל). 26-18 שקלים. טיפ: צפו גם לתפריט מרקים חדש.

תפריט סחלב בקפה גן סיפור, צילום: יחצ

בולגריה בגליל
מסעדת ראי, הבולגרית-הגלילית שבכפר ראמה, משיקה ארוחות בוקר ומנות חדשות. ארוחות הבוקר (ליחיד, 75 שקלים) כוללות בורקס ומאפים ממולאים בגבינה ובביצה, כריכים בלקניים, ביצה מקושקשת עם קוביות תפוחי אדמה, מטבלים, סלט ירקות, שתייה חמה וקרה וקינוח.

בגזרת המנות החדשות תמצאו רצועות פילה עגל ברכז רימונים (69 שקלים), קובה מטוגן עם יוגורט מקומי (70 שקלים), כופתא בולגרית (קציצת עגל בתיבול בולגרי לצד ירקות - 68 שקלים) ועוד.
ראי, בולגרית גלילית מקומית, כפר ראמה.

ארוחת בוקר בולגרית במסעדת ראי בכפר ראמה, צילום: גלעד הר שלג

עוד גביע לאנדי רם
הטניסאי הישראלי אנדי רם, אחד מבכירי הספורטאים הישראלים, עושה לא מעט דברים מאז פרש מהספורט האהוב עליו, אחד מהם היה לחבור לשותפים נוספים ולפתוח את גלידריית "פינולי" המצליחה בכיכר דיזנגוף בתל אביב.

כעת לסניף הדיזנגופי נולדה אחות קטנה, בהשקעה של מיליון שקלים, בקרית אונו, שאט אט מתגלה כיעד קולינרי שלא מעט יזמים בכירים חושקים בו. גם בסניף הזה נמצא את הטעמים המיוחדים של המקום, בהם ליים ובזיליקום, וניל שחור, קרמל מלוח עם שברי אפרופו, נוצ'לה, אפרול תפוז ועוד.
רפאל איתן 1 קרית אונו

סניף פינולי בקרית אונו, צילום: יחצ

פסטיבל החורף של "זמן גליל" חוגג עשור
בדצמבר הקרוב תחגוג עמותת "זמן גליל מערבי" עשור לפסטיבל החורף המצליח שלה. הפעם, הוא יצא לדרך ב-16.12 ויתקיים במשך שלושה ימים עם עשרות אירועים ברחבי הגליל, בהם סיורי כריסמס בכפרים הנוצריים מעיליה ופסוטה, ארוחות חג המולד, סדנאות מרקים, גבינות ושוקולד, סיורי ליקוט ועוד.
לפרטים נוספים לחצו כאן

אביבה חורי, צילום: Ritvo Photography

הרשת הוותיקה מתרעננת
רשת "ריבר" האסיאתית מעדכנת את התפריט עם שלל מנות חדשות ומגוונות, בכל הקטגוריות בתפריט. למרות שאין עדיין חורף אמיתי בישראל, דגש רב ניתן על מנות חורפיות, משביעות ומחממות. בין היתר נמצא בלאדו קארי (פילה דניס עם תפו"א, אפונת שלג, קארי קשיו ועוד), פאד תאי בנגקוק, ראנדנג אינדונזי ועוד.

מנות אסיאתיות חדשות בריבר, צילום: יונתן בן חיים
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר