חם, טעים ומנחם: מסעדות ישראל מוכנות לחורף

בדיזנגוף סנטר משתפים פעולה עם וולט כדי להביא לכם את יריד האוכל עד הבית • האסתיאתיות משדרגות תפריטים • ומה חדש בגזרת הבראנצ'ים? המון • חדשות האוכל

מנות חורף בוורנדה, צילום: אלעד גולדברג

חורף במצודה
מסעדת ורנדה שבמלון מצודת דוד בירושלים מחממת את החורף עם מנות ספיישל חדשות פרי יצירתו של השף אבירם חוקה. בתפריט החמים: נתח שפונדרה בצלייה איטית עם בצלי שאלוט ופטריות לצד פולנטה מטוגנת (169 שקלים), מרק תירס עם "פלאפל" תירס בחלב שקדים, בצל ושום, ועוד.
ורנדה, מלון מצודת דוד, המלך דוד 7, ירושלים.

למבצעים הכי שווים במסעדות לחצו כאן

לא באים לסנטר? הסנטר יגיע אליכם
איטלקי, אסיאתי או דווקא תוניסאי? מעכשיו אפשר להזמין מיריד האוכל של דיזנגוף סנטר שבתל אביב, הפעיל בימי חמישי ושישי, דרך Wolt. כשחושבים על זה, שיתוף הפעולה החדש הופך את היריד ל"מסעדה" המציעה את מספר הפריטים הגדול ביותר באפליקציית המשלוחים, עם לא פחות מ-150 מאכלים (כולם מוצגים עם תמונות ומידע ומחולקים לסוגים).
* זמן משלוח ממוצע הוא כ-30 דקות.

יריד האוכל של דיזנגוף סנטר מגיע לוולט, צילום: אלכס קפלן

חורף איטלקי
רשת ג'ויה האיטלקית מתחדשת בתפריט חורפי שמתהדר במוצרי גלם שהובאו במיוחד מארץ המגף. בין השאר תמצאו בו, ממש על קצה המזלג, מרק פורצ'יני וערמונים (עם קציפת פרמזן ושמן כמהין - 42 שקלים); קלצונה שפונדרה (עם צ'ילי, עגבניות ואורגנו - 59 שקלים); טורטליני בר ביטולה (עם ריקוטה, קרם סלק וגבינה כחולה - 74 שקלים); וחצי עוף מפורק (בגלייז בלסמי ודבש, מוגש עם תפוח אדמה מדורה - 86 שקלים). אריבדרצ'י.

תפריט החורף של ג'ויה, צילום: אפיק גבאי

נחמה בקערה
יאוזה, המסעדה האסיאתית בצפון תל אביב, משיקה סדרת מרקים לימי החורף הקרים. בתפריט המנחם: מרק פו וייטנאמי (ציר בקר, בצל, אטריות אורז, נבטים, נענע, בזיליקום תאילנדי וכוסברה, סינטה צרובה ובשר בבישול ארוך), ומרק טום יאם (ציר דגים, מחית טום יאם, פטריות שימאג'י, כוסברה, בזיליקום תאילנדי, נענע, אטריות אורז, צ'ילי ודג בר ים פרוס). המרקים מוגשים כשהתוכן מסודר בקערה, והמרק עצמו נמזג מקומקום על ידי המלצר.
יאוזה, איינשטיין 10, תל אביב.

לבנון בהוד השרון
שוקרייה - מסעדת השוק של השף ניר שלמור שבהוד השרון - מרימה עם תפריט "לילות ביירות". התפריט מבוסס על לחמא בעג'ין, מנה סורית-לבנונית מסורתית של בצק אפוי עגול ודק עם תוספות שונות, שתוצע במסעדה במבחר גרסאות. כמה דוגמאות: "קרנבל בשר" עם בשר טחון, עלים מהשוק וטחינה; "שזוף ועגלגל" עם חציל קלוי, עלי מיקרו ראשד ואבן יוגורט; "שווים פרוסים" עם קישואים, בצל, עלי מיקרו ראשד ואבן יוגורט; ו"ג'יבנה ערבי" עם גבינה ערבית, מיקרו בזיליקום ועגבנייה. 25 שקלים למנה, 59 שקלים למנה עם קוקטייל. התפריט מוגש בלילות שני עד חמישי החל מ-22:00.
שוקרייה, דרך רמתיים 18, הוד השרון.

תפריט חדש ב"שוקרייה", צילום: שי נוייברג

שובו של הסושי
מסעדת סיטארה מתגאה בתפריט סושי חדש ומושקע בשיתוף מומחית הסושי ציפי גרשנוביץ'. מה אוכלים? לא חסר: בראשונות תמצאו מנת קריספי טונה וסלמון רייס (מלבני אורז קריספיים, טרטר טונה וסלמון ברוטב פונזו, אבוקדו וטוביקו - 73 שקלים); פאני פורי (קרקר תירס תפוח במילוי טרטר טונה, סלמון, עירית, פונזו, שומשום שחור, רוטב מנגו ומיקרו בזיליקום למעלה - 81 שקלים); וגם פיצה טונה ופיצה סלמון (87 שקלים ו-85 שקלים בהתאמה).

נמשיך לרולים החדשים, הכוללים את האינדיאן רול (בס פנקו, אבוקדו, בטטה סגולה, צ'ילי, אבוקדו, ספייסי סרירצ'ה וצ'יפס הודי מעל - 65 שקלים); בס ספייסי כמהין (טרטר בס, כוסברה, בטטה סגולה, מלפפון, מעטפת בס ונגיעות איולי כמהין מעל - 69 שקלים); ואת הרול הלבן (אצת סויה, טופו בטמפורה, גזר, נענע, ארוגולה, שאלוט קריספי, אבוקדו, מלפפון, אספרגוס וצ'ילי - 65 שקלים).
התפריט מוצע בימי שני עד שבת החל מ-18:00 ועד חצות.

סיטארה, רוזנבלום הרצל 8, בנייני סי אנד סאן, תל אביב.

תפריט סושי חדש בסיטרה, צילום: יונתן בן חיים

שלוה ירושלמית
קפה שלוה הוא בית קפה ירושלמי המעסיק אנשים עם מוגבלויות ומשלב אותם בצוות העובדים. התפריט החדש, בניצוח השף נדב אלבז, כולל מנות ראשונות כמו לחמג'ון דג ים (56 שקלים), גוז'גיז'ה - מאפה בוכרי במילוי פטריות וגבינת קממבר בליווי סלט (46 שקלים), וטאקו כרובית (42 שקלים).

באגף הפיצות תמצאו את פיצת Deep Forest עם רוטב שמנת כמהין, מוצרלה, פטריות, רוקט ופרמזן (64 שקלים) ואת פיצת Sevencheese עם לא פחות משבעה סוגי גבינה (68 שקלים). בעיקריות הדגים אפשר להתרשם מהשפעות יפניות, למשל Tuna Tunkatsu - שתי יחידות בורגר טונה קריספי בלחמנייה עם אצות נורי ותוספות (89 שקלים), ו-Tokyo Fish&Chips - אצבעות סלמון בציפוי פריך עם שעועית ירוקה בטמפורה, צ'יפס טוגראשי וספייסי מיונז (89 שקלים).

קפה שלוה, דרך שלוה 1, ירושלים.

תפריט חדש של קפה שלוה, צילום: דויד מויאל

סופר-קוקטיילים
אנסטסיה, בית הקפה הטבעוני שבתל אביב, משיק תפריט קוקטיילים בגרסה בריאה יותר. תוכלו ללגום משקה ג'ין-פסיפלורה (לימון, ג'ינג'ר, פסיפלורה וג'ין - 42 שקלים); סופר-קולדה (רום, אננס, חלב קוקוס, ספירולינה כחולה ומייפל - 44 שקלים); וודקה צ'אי מסאלה (משקה שיבולת שועל, מייפל, צ'אי מסאלה, מקל קינמון ו-וודקה - 42 שקלים); וערק לימונדה סגולה (ערק, לימונים ופרחי אפונה - 38 שקלים).
אנסטסיה, פרישמן 54, תל אביב.

קוקטיילים חדשים באנסטסיה, צילום: אסף ארואטי

יין ובראנץ' בבנימינה
מרכז המבקרים של יקב בנימינה מציע שילוב של טעימות יין וארוחת בראנץ' עשירה. התפריט מגיע בשני מסלולים זוגיים (3 או 5 יינות מסדרת רזרב ומעלה, תלוי בקיבולת שלכם), והבראנץ' כולל 12 מאזטים (גבינות, סלטים, סביצ'ה) ולחמים.
הבראנץ' מוגש בימים רביעי וחמישי בין 9:00 ל-16:00, ובשישי עד 14:00.
מחירים: 3 טעימות יין - 250 שקלים לזוג, 5 טעימות יין - 300 שקלים לזוג. הזמנות דרך אונטופו או בטלפון 04-6107535.

יקב בנימינה, רחוב היקב, בנימינה.

בראנץ' ביקב בנימינה, צילום: דניאל לילה

פרובנס בתל אביב
ביסטרו קייזר מתחדש בתפריט שמושפע מהמטבח הפרובנסלי, חבל הארץ הקסום שבדרום צרפת. במנות הערב אפשר למצוא את Piece de Boeuff - נתח בקר, מח עצם, מלח פלור דה סל והצ'יפס של טוני; וסלט עגבניות, לחם וסטרצ'טלה עם זעתר, שקדים, צ'ילי ועירית.
תפריט הצהריים מציע סביצ'ה דג ים - קרם חציל, עגבנייה, בצל, כוסברה, צ'ילי ופיסטוקים, וחצי עוף פרובנסל עם עגבניות מגי ובצל צלויות, פירה ופסטו בזיליקום (כולל לחם ומנה ראשונה למזמינים ארוחה עסקית).

גם גזרת הקינוחים מתחדשת עם מתוקים כמו באבא רום - עוגת שמרים ספוגה בסירופ רום, שנטי וניל, שקדים וג'לי וניל-רום; ובסבוסה הדרים - עוגת סולת עם שקדים בסירופ אניס והדרים, סורבה ליים ושאנטלי לאבנה. כל זאת לצד קוקטיילים שהותאמו לתפריט החדש, ובהם "דה גול" (ליקר אלדרפלאוור, סירופ ורדים, לימון ויין מבעבע) ו-Laurence (ברנדי תפוחים ושרטרז, תמצית עשבים, כוסברה ומיץ לימון).

ביסטרו קייזר, שדרות רוטשילד 7, תל אביב.

לברק צרוב בחמאה שרופה. מייזון קייזר, צילום: אפיק גבאי

טאפאס-בראנץ'
פלומינו, מסעדת הטאפאס הירושלמית, מציעה מדי יום שישי (14:30-10:30) תפריט בראנץ' מושקע הכולל, בין השאר, ביצים רכות ספינצ'י (ביצים אפויות בקרם תרד וגרידת לימון עם ג'בטה), פיצה ביצה עלומה (פיצה לבנה עם לקט פטריות, עלי תרד וביצה עלומה) ופריטטה וורדורה (אומלט איטלקי אפוי עם תפוח אדמה, זוקיני ומוצרלה). 59 שקלים למנה, כולל שתייה לבחירה (קפוצ'ינו, סן פלגרינו או תפוזים/לימונדה). יש גם קוקטיילים במבצע 1+1.
פלומינו, המלך ג'ורג' 41, ירושלים.

פלומינו, צילום: דויד מויאל

בוקר חדש בגדרה
מסעדת Aberto במלון ליר סנס שבגדרה מעדכנת את תפריט הבוקר שלה, המוגש בימים ראשון עד שישי מ-8:00 עד 10:30. הארוחה כוללת בופה עם מגוון גבינות, סלטים, שתייה ומנות עיקריות, ובהן שקשוקה ים תיכון, פרנץ' טוסט, קרואסון סביח (קרואסון חמאה, חציל מטוגן, ביצה קשה, תפוח אדמה, טחינה ופטרוזיליה) וקרוק מדאם. יש גם אופציות טבעוניות כמו חביתה מקמח עדשים ושקשוקה טבעונית. 120 שקלים לסועד.
Aberto, שכביץ 5, גדרה.

תפריט בוקר חדש. אברטו ביסטרו, צילום: סימפלקס 360

בראנץ' משפחתי מול הים
וילה מארה TLV מזמינה את כל המשפחה ליהנות מבראנץ' משפחתי (מ-10 סועדים בשולחן) ב-79 שקלים לאדם, כך שפשוט אפשר להזמין את כולם בלי להתלבט. בתפריט: מבחר סלטים, גבינות ולחמים לראשונות, ושקשוקה ופריטטה לעיקריות (של בוקר). תוספות מפתות בתשלום נוסף: ארנצ'יני מוצרלה (10 שקלים), בוריק גבינות (15 שקלים) וקינוחים שונים (20 שקלים לסועד).
וילה מארה TLV, הרברט סמואל 88, תל אביב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר