בשנים האחרונות, נדמה היה שמגמות האוכל העולמיות היו מושפעות במידה רבה ממשברים כאלו ואחרים, כשמעל כולם מרחפת מגפה עולמית אחת גדולה. אבל לקראת 2025, נדמה שהמסעדות, משפיעני האוכל והרשתות הגדולות מרשות לעצמן לשחרר - ופשוט ליהנות מאוכל, כשטיקטוק ממשיכה להיות מכתיבת הטרנדים העיקרית. מגזין הטיולים של National Geographic סקר כמה מהמאכלים והמשקאות שאנחנו הולכים לראות ולטעום הרבה בשנה הקרובה. הנה כמה מהבולטים שבהם.
כריכים דחוסים ועמוסים
בישראל יש לנו את רחל והסנדוויצ'ים, שלימדה אותנו שכריך יכול, ואף רצוי, להכיל לפחות שמונה מרכיבים שונים. כעת נראה שגם בעולם מתלהבים מסנדוויץ' שקשה לנגוס בכולו בבת אחת.
אחד המקומות שעוררו הכי הרבה הייפ ברשתות בשנת 2024 היה Sandwich Sandwich שנפתח בלונדון, כשמסעדות שונות ברחבי הממלכה קיבלו גם את מנת הויראליות שלהן בעקבות הכריכים המפוצצים שלהן. עוד מקום שמשך אליו תשומת לב הייתה מעדניית Seven Brothers Gourmet בניו יורק, שעוררה הרבה עניין כשיצרה כריך שבמקום לחם, מורכב ממלפפון חמוץ ענק שחצוי לשניים.
ב-2025 נמשיך לראות את הטרנד הזה, כשבערים גדולות נוספות כבר הוכרזו סניפים עתידיים של Sandwich Sandwich, כולל "חנות הסנדוויצ'ים הגדולה בבריטניה" שמיועדת להיפתח גם היא בלונדון.
קוקטיילים בלתי נראים
הטרנד הזה, שרץ בלונדון וניו יורק כבר מספר שנים, מתחיל להתפשט למקומות נוספים בעולם. מדובר בקוקטיילים "נקיים" למראה, שמסוננים מכל מוצקים וחתיכות למיניהן, ולמעשה נראים שקופים. אחד המקומות הכי מעוררי עניין ברשתות הוא ה-Alleybar בסינגפור, שהתפרסם בזכות ה-Ghosted Collada שהוא מגיש, גרסה שקופה למראה של הפינה קולדה הקלאסית. האם גם בארץ יתחילו להגיש מרגריטה בלתי נראית?
האינסטנט נודלס תופס תאוצה
אמנם הקהל הישראלי ציפה שסבן אילבן יביאו את בשורת האינסטנט נודלס לישראל, מה שלא בדיוק קרה, אבל ברחבי העולם טרנד האטריות המהירות מהדהד כבר כמה שנים. בשנה האחרונה הוא המשיך להשתדרג, ובטיקטוק עלו גרסאות המדגימות איך להפוך חבילת אינסטנט נודלס לגורמה ביתי - בעזרת תוספות כמו אצות נורי, שבבי בצל או שמן צ'ילי.
בר חנות ספרים
מברוקלין וסן פרנסיסקו ועד לרחבי בריטניה, השילוב הלא מובחן בין חנויות ספרים לבתי קפה, ברים או ספריות - תופס תאוצה. המקומות האלו בדרך כלל אוסרים שימוש בלפטופ ובווייפיי המקומי לאחר חמש בערב, ובמקום זה מציעים אירועי תרבות וקריאה ושעות שמחות שמעודדות את השילוב הקסום - כוס יין ביחד אחת, וספר ביד השנייה.
בישראל אנחנו מכירים מספר מקומות כאלה גם כן, שבדרך כלל מהווים אווירה קסומה שמרגישה מנותקת מהעולם שבחוץ - כמו קפה אסיף היפהפה עם ספרייה קולינרית מעוררת התפעלות, שבכל חמישי בערב הופך לבר שוקק, הנסיך הקטן, בית קפה בתוך חנות ספרים שבערב גם הופך לבר ולעתים מארח אירועי תרבות, לו סניפים בתל אביב וירושלים, או "תמול שלשום" הוותיק בירושלים.
הקאמבק של הלימונצ'לו
המשקה האיטלקי הוותיק מעולם לא הפסיק להיות פופולרי במדינת המקור שלו, אבל מחוץ לגבולות ארץ המגף, נדמה שהוא קיבל תדמית מעורערת - כשהגרסאות היותר מתוקות שלו הרתיעו חובבי אלכוהול מנוסים. אבל עכשיו, נראה שיצרני הלימונצ'לו המקוריים מעוניינים לתקן את העוול שנוצר למשקה האהוב, ומזקקות ברחבי אירופה וארצות הברית מעלות הילוך. הלימונצ'לו חדר לתפריטים רבים ואפילו רשתות גדולות כמו Waitrose הבריטית הקדישה לו גרסה מיוחדת במוצרי חג המולד שלה.
אצות גורמה
מרשת Whole Foods האמריקאית ועד לרחבי הממלכה הבריטית, מגוון מוצרי האצות שעל מדפי הסופרמרקט מתרחבים. מעבר לגרסאות שהיינו רגילים למצוא בחנויות כמו אצות נורי, או חטיפי אצה קריספים, האפשרויות הקיימות היום מציעות לנו מיץ מנגו אזוב ים, סלסת אצות, וגומי בטעמי אצה. גם מסעדות שף מזהות את המגמה, כמו Aulis היוקרתית בלונדון של השף סיימון רוגן, שמגישה רפרפת אצות לצד מרק בקר צלוי.
שוב פיסטוק?
לחובבי השוקולד אולי כבר נמאס ממנו לפני 5 שנים, אבל נראה ש-2025 תביא את בשורת הפיסטוק למאכלים הרבה יותר מגוונים. החל מפסטו פיסטוק ברשתות המזון ועד ללאטה פיסטוק בסטארבקס ומרטיני פיסטוק בבר בבוסטון, נראה שטרנד הפיסטוק חוזר לחיינו בסערה - בתקווה שהפעם לא ימאיס את עצמו כל כך מהר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו