שעת תה, המכונה לעיתים - ארוחת מנחה או ארוחת ארבע, נולדה במקור כארוחת ביניים קלה הנאכלת בין ארוחת הצהריים לארוחת הערב, היא קיימת כמובן בהמון גרסאות שונות, בתרבויות שונות, אך בכולן נהוג לשתות משקה חם בליווי נשנוש קל.
בתקופת האימפריה הבריטית, ארוחה זו הפכה למנהג בעל חשיבות תרבותית עצומה ברוב ממלכות חבר העמים הבריטי ובמדינות רבות באירופה. עד היום, אם תטוסו ללונדון, תמצאו מקומות רבים (בעיקר מלונות) המגישים שעות תה לתפארת, שכוללת לרוב מגש קומות עם כל טוב עליו - מאפים טריים, כריכונים, עוגות ועוגיות, ריבה וחמאה, לצד תה כמובן, אבל פעמים רבות גם שמפנייה.
עם הזמן, למרבה השמחה, המנהג המתוק הזה, הגיע גם אלינו לארץ, אי אפשר עדיין לכנות את זה "טרנד", אבל בהחלט שמנו לב לאחרונה לכמה שעות תה מפתות ופוטגניות במיוחד - אז הנה אנחנו מפנים את תשומת לבכם אליהן.
שעה יפה - שעת התה של אלון שבו ומלון The Jaffa
הראשון ברשימה הטעימה הזו, שהחל במנהג שעת התה כבר לפני שנתיים, הוא הקונדיטור המוכשר אלון שבו. אצל שבו, אין עיגולי פינות או קיצורי דרך, מדובר באחת משעות התה המרשימות (והמשביעות) ביותר שתוכלו למצוא. הלוקיישן היפהפה הוא הצ'אפל בר, במלון דה ג'אפה, חלל מרשים במיוחד, אשר שימש בעבר כמנזר האחיות של סנט ג'וזף. ככזה, יש בו את כל פריטי הבניין המקוריים - דלתות עץ, רצפת שיש מבריקה, גילופי אבן מרהיבים ותקרת קמרונות מצוירת, שעיטוריה המקוריים מדמים שמיים זרועי כוכבים.
כמיטב המסורת, מגיש שבו מגשי קומות, עשירים בכל טוב - זה מתחיל עם פתיחים מתוקים בהם למשל קווין אמאן הדרים, ממשיך עם מנות מלוחות כמו גראטן קולרבי, או מאפה תירס צלוי ומסתיים איך לא בקינוחים, למשל טארט טרופזיין - בצק בריוש עם קרם פטיסייר-מסקרפונה, תפוזים ומי זהר או פחזנית מייפל עם קרם מייפל מצומצם ועוד רבים וטובים. את התפריט המלא אפשר למצוא כאן, אך בחודש פברואר הקרוב עתיד התפריט להתחלף.
כל מה שמוגש כאן מבוסס על קונדיטוריה עכשווית, תבלינים מקומיים וטכניקות ייצור ידניות. לצד המנות מוגש תפריט תה מבית Palais des Thés וכוס יין מבעבע. מחיר: 250 שקלים לסועד (כולל שירות). לרוב מתקיימות שתי שעות תה בשבוע ניתן לבדוק לגבי תאריכי חודש ינואר באתר, ההרשמה מראש..
מלון The Jaffa, לואי פסטר 2 יפו
שעת התה הפריזאית של דליקטסן ו-Kusmi
שעת התה החדשה של הדליקטסן של רותי ברודו, מציעה תפריט סגור, הכולל מלוחים אלגנטיים כמו כריך קלאב סלמון עם שמנת, צנוניות ועירית, מאפין פקורינו וטארטלט פטריות עם קרם פרש ו-Wanna Green מלמעלה, ומקנח במקרון פיסטוק, פלבובה ובפחזניות סנט אונורה כמובן. זאת לצד שני קנקני תה, של מותג התה היוקרתי Kusmi, ששיתוף הפעולה עמו הוא זה שבזכותו נולדה שעת התה הזאת. מחיר: 96 שקלים לזוג.
תפריט שעת התה יוגש עד סוף חודש ינואר, בימים ראשון-חמישי (החל מ-16:00 ועד סגירת הדלתות) בכל נקודות הדליקטסן (למעט בית פנורמה) ובבייקרי שברחוב דיזנגוף 260, (וזמינה גם במגוון מארזים לבחירה שמאפשרים לערוך את שעת התה בבית).
בחנויות הדליקטסן, בבייקרי דיזנגוף 260 ובאתר. אין צורך להזמין מקום מראש.
ארוחת תה מנחה בוולדורף אסטוריה
לרגל חגיגות העשור למלון וולדורף אסטוריה הירושלמי, במלון מגישים ארוחת תה מנחה במסעדת הקינגס קרוט, שכוללת מגש בן שלוש קומות, עם מבחר כריכים למשל כריך מלחם כפרי מלא עם מלפפון וגבינת שמנת שמיר, או לחם מחמצת עם סלמון מעושן, וגם טארט סלט ביצים וסלמון מעושן. בנוסף מוגשים בארוחה מגוון קינוחים, למשל מיני רושר - קראנץ' שוקולד, מוס פרלינה, ציפוי שוקולד ושברי אגוזי לוז, או פחזניית קרמל עם ציפוי שוקולד ועוד, וכמובן אי אפשר בלי מיני סקונס מסורתיים בטעמים שונים. ארוחת התה במלון וולדורף אסטוריה מוגשת, כיאה למלון היוקרתי, בהגשה אלגנטית ומרשימה בכלי פורצלן יוקרתיים וסכו"ם קטן ומוכסף. לצד האוכל מוצע לאורחים תפריט תה איכותי ומגוון מאוד לבחירה, בו תמצאו למשל תה ארל גריי, צ'אי הודי , תה הודי ממחוז דרג'ילינג, סוגים שונים של תה ירוק ועוד.
הארוחה מוגשת בימים ראשון עד חמישי, בין השעות 15:30-18:30, מחיר: 380 שקלים לזוג. יש להזמין לפחות 24 שעות לפני המועד הרצוי, המלאי מוגבל. כשר
וולדורף אסטוריה, גרשון אגרון 26-28, ירושלים, להזמנת מקום
סתיו ירושלמי בניחוח אנגלי: שעת תה במלון אמריקן קולוני
מלון אמריקן קולוני, נחשב לפנינה אירופאית בלב ירושלים. לא בכדי אימץ המלון את מסורת שעת התה, למלון קשר הדוק עם הבריטים, שהחל עם כיבוש ירושלים על ידי גנרל אלנבי בשנת 1917. גנרל אלנבי עצמו התארח במלון, וקומה שלמה בו מוקדשת לפועלו באזור. עם השנים, הפך המלון לסמל של אריסטוקרטיה וטוב טעם.
ככזה, המלון מציע את תה המנחה המפורסם שלו מדי יום (כולל שישי-שבת), ומאפשר לאורחים לחוות את המורשת האנגלית גם בלב העיר הקדושה. באביב ובקיץ מוגשת הארוחה בפטיו הפורח ובעונת החורף - ליד האח הבוערת במסעדת VALS. גם כאן, ארוחת תה המנחה מוגשת על מגש של שלוש קומות, הכולל מגוון סנדוויצ'ים כמו סלמון על מצע גבינת שמנת, קרפצ'יו של מלפפון טרי עם חמאה ועוד. בנוסף מוגשות עוגיות סקונס לצד ריבה וחמאה עשירה, פלחי פירות העונה מלווים בקצפת וכמובן קנקן תה.
"שעת התה" (High Tea) במלון אמריקן קולוני מתקיימת מדי יום בין השעות 15:00 ל-18:00, מחיר: 85 שקלים לאדם (170 שקלים לזוג). יש להזמין מקום מראש.
מלון אמריקן קולוני, לואי ונסן 1, ירושלים, להזמנת מקום
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו