דווקא עכשיו, בשיא המלחמה, וכשהאווירה בערים האירופאית לא תמיד סימפטית עבורנו הישראלים, קבוצת "בלבוי״ המקומית מוסיפה עוד דגל למפה האירופאית שלה, ופותחת בברלין את ״חנה״ בהובלת השף הישראלי גל בן משה (פריזם) ופאריס קצאמפיס (יוצא ״נובו״), שמשמש כשף הראשי של המסעדה.
אריאל לייזגולד (44) אשר הוכתר כברמן הטוב בישראל וסגן אלוף העולם במיקסולוגיה לשנת 2015, הוא הבעלים של קבוצת ״בלבוי״, הכוללת את בלבוי תל אביב וברלין, באטלר, פנטסטיק, פליקס ומסעדת קלמטה והחל מהשבוע גם את ״חנה״.
״אנחנו מרגישים מאוד בבית בברלין", הוא מיד עונה לשאלה המתבקשת - איך זה מרגיש לפתוח עסק ישראלי באירופה בימים אלו, "אנחנו מקבלים חיבוק גדול מהתושבים בעיר, ואנחנו אסירי תודה על כל מה שקורה לנו שם. אנחנו לא מרגישים שמשהו השתנה ביחס אלינו בברלין בעקבות המלחמה".
לא מעט שפים ישראלים שלחו זרועות מחוץ לכאן בשנה האחרונה, עדי פרץ סגר את מטרלו בעין זיוון ויפתח אותה מחדש בהונגריה, רן שמואלי פתח את קלארו לונדון, ניר מסיקה סגר את תמנע ופתח מסעדה בתאילנד, ורק בסוף השבוע האחרון השף דיויד פרנקל הודיע שהוא עוזב את מסעדת פרונטו, ונכון לכרגע גם את ישראל, ומתמקד במסעדה שלו באיביזה. בטוקבקים כעסו עליו, אך לא ניתן להתעלם מהקושי הכרוך בלהחזיק היום עסקי מזון במדינת ישראל.
"חשוב לי לציין שעם כמה שאנחנו גאים מאוד להיות עסק בתל אביב, ועד כמה שתל אביב היא הבית שלנו ומשם הגענו, אנחנו מחכים ומצפים בשקיקה ליום בו תל אביב תחזור לעצמה", אומר לייזגולד, "אנחנו חווים את המצב בארץ באופן מאוד קשה. אני אפילו לא מדבר על הקשיים הטכניים הברורים מאליהם; חוסר בכוח אדם, צוותים שמגויסים לזמנים ארוכים, שאת זה חווים כל העסקים בארץ באשר הם, ועסקי הקולינריה בפרט", הוא משתף.
"בפן האישי והאנושי, אנחנו הולכים לישון עם זה בערב וקמים עם זה בבוקר - עם החטופים שעדיין בעזה ועם התחושה המכבידה של חוסר הוודאות ואי הידיעה לאן כל זה הולך ועד מתי זה יימשך, אבל אנחנו לא שונים בעניין הזה מאחרים – לכולם קשה, לכולם כואב, והמצב אובייקטיבית מאוד לא פשוט לכולנו – וזה מתבטא גם בקהל שפחות מגיע”.
View this post on Instagram
“אחד הדברים שאני הכי אוהב באירוח זאת העובדה שאנחנו תמיד פוגשים את הקהל שלנו במקום הכי טוב שלהם", מספר לייזגולד על האוקסימורון שכולנו חיים אותו בשנה האחרונה, "הם באים לחגוג אצלנו, לציין מאורעות משמחים, להנות, לבלות, להתרגש ולהיות מופתעים ממה שיש לנו להציע – ועכשיו אנשים מגויסים יותר, המורל כצפוי נמוך, וגם המצב הכלכלי מתחיל להשפיע, ופחות יוצאים לחגוג ולבלות. בסופו של דבר אנחנו חברה חזקה ואנחנו שורדים ונשרוד, לא ניתן לזה להפיל אותנו. המטרה שלנו תמיד הייתה לגדול ולהתרחב והפתיחה של 'חנה' היא חלק ממימוש המטרה הזאת. אנחנו כל הזמן עם הפנים קדימה".
״חנה״ החדשה שוכנת בחלל בו פעל עד לא מזמן ה״פינק רום״ של הקבוצה. על-פי לייזגולד היא נועדה להיות האחות המשוחררת והקז׳ואלית יותר לשני המקומות האחרים שלהם במתחם השוכן ברובע Mitte שבעיר - הבלבוי והבאטלר.
השם ״חנה״, נבחר כי ביפנית משמעותו פריחה ובערבית ועברית - חן, הרמוניה ואושר, ומתוך כך גם האוכל כאן הוא שילוב של מטבח ים תיכוני עם נגיעות מהמטבח היפני, שנולד מתוך המפגש היצירתי בין השפים בן משה וקצאמפיס. תוכלו לאתר בתפריט לא מעט סממנים ישראליים עם מנות כמו וואגיו קאטסו בפיתה, פטריות יפניות בבוריק, קקיגורי סחלב, ועוד שלל שילובים לא שגרתיים. ישראלי או לא, אין ספק שהדגש בחנה הוא על אוכל ייחודי ומעניין.
התפריט מורכב ממתאבנים ומנות חלוקה, ולצידן תפריט יין ואלכוהול מהודק. בן לבבי, הסומלייה הראשי, אצר כאן רשימה של יינות נדירים וייחודיים ומשקאות אלכוהוליים מהלבנט (מזרח אגן הים התיכון) והאיים של יפן.
רוח המקום היא כזו שאפשר להגיע לכאן בג׳ינס וטישרט (או סוויטשירט במקרה של ברלין), להזמין כמה מנות, לשתות כוס (או יותר) של יין או סאקה, ולצאת ממנו שבעים ומבושמים וללא חור בכיס. גם כאן, כמו בשאר העסקים של הקבוצה, היצירתיות לא נחה ותוכלו למצוא לא מעט אלמנטים מעולמות הקסם והפנטזיה.
אגב, אם תשאלו את לייזגולד, החוויה הנעימה בחנה יכולה לעמוד בפני עצמה, או לקחת אתכם למסע של ערב ארוך, שמתחיל באוכל ויין ב״חנה״, ממשיך לחגיגת דרינקים ב״בלבוי״ ומסתיים ב״באטלר״. אם אתם נהנתנים מיטיבי לסת ושתייה, יש סיכוי שתשמחו לאמץ את הצעת ההגשה הזאת ולשבץ אותה בתכנון הטיול הבא שלכם לעיר, כי אולי טיול קצר לברלין הקרירה והרגועה לאגירת כוחות זה בדיוק מה שהרופא רשם.
חנה ברלין
Mohrenstraße 30, 10117 Berlin
חמישי עד ראשון החל מ-19:00
ניתן גם להגיע ללא הזמנת שולחן, אך מומלץ להזמין מראש