בגלל חטיף חריף: 14 תלמידי תיכון ביפן הובהלו לביה"ח

בני ה-16 אושפזו לאחר שחלקו חפיסה ממוצר המיועד "למבוגרים בלבד" • למרבה המזל, אף אחד מהם לא פיתח תסמינים קשים ומצבם הוגדר קל • מדובר בצ'יפס תפוחי אדמה עם שקית תיבול ובה אבקת פלפל דורסט נאגה

חטיף צ'יפס חריף. צילום: GettyImages

יותר מעשרה תלמידי תיכון יפנים כבני 16 פונו לבית חולים בטוקיו אחרי שאכלו חטיף צ'יפס "למבוגרים בלבד". מדובר במוצר שצריכתו מתאימה לבני 18 ומעלה - דבר שמצוין על אריזתו (עם זאת, מדובר בהמלצה בלבד ולא בהגבלה חוקית).

תאגיד השידור של יפן (NHK) פרסם בשבוע שעבר כי 14 תלמידים נזקקו לטיפול רפואי לאחר שסבלו מכאבי בטן עזים, כאבים בחלל הפה ובחילות, מכיוון שאכלו את חטיף תפוחי האדמה החריף בטעם קארי. הנשנוש נופל תחת קטגוריית "ג'והצ'יקין" - כינוי יפני כולל למוצרים שאינם מיועדים לקטינים.

את החטיף רכש אחד התלמידים. הוא חילק אותו לכ-30 מחבריו שבחרו לא לציית לאזהרה. כמחצית מהתלמידים, כאמור, שילמו את המחיר.

אז מה בדיוק החבר'ה אכלו? ובכן, מדובר בצ'יפס תפוחי אדמה שמגיע עם שקית תיבול ובה אבקת פלפל דורסט נאגה - המכונה גם פלפל באהוט ג'ולוקיה או "פלפל הרפאים", ומקורו בהודו ובבנגלדש. על פי סולם סקוביל למדידת חריפות, עד שנת 2011 הוא נחשב לפלפל הלוהט בעולם. לשם המחשה, הפלפל הזה יכול להגיע ליותר ממיליון יחידות סקוביל, לעומת פלפל טבסקו "סולידי" שמגיע ל-50,000 יחידות בלבד. לפיכך, אבקת הפלפל שהתלמידים פיזרו על הצ'יפס שלהם הייתה לכאורה חריפה כמעט פי 200 מהרוטב הנפוץ, שגם איתו לא כולם מסוגלים להתמודד.

עם אבקת פלפל דורסט אנגה,

למרבה המזל, מצבם של כל בני הנוער הוגדר קל, ואף אחד מהם לא פיתח תסמינים קשים יותר כמו דימום פנימי, הקאת דם וצניחה בלחץ הדם - סיכונים בריאותיים שעלולים להיגרם בשל אכילת חריף ברמה מוגזמת.

למרות הסוף הטוב ועל אף האזהרות הברורות שהודפסו על אריזת הצ'יפס, בחרה חברת המזון והחטיפים איסויאמה-שוג'י, יצרנית ומשווקת המוצר, להתנצל על המקרה ולקחת אחריות (כי זה מה שעושים ביפן).

"אנו מתנצלים על עוגמת הנפש שגרמנו ללקוחותינו ולקרוביהם", נמסר מטעם החברה. "אף שאין ברשותינו את כל הפרטים על מה שהתרחש, אנו מייחלים להחלמתם המהירה של כל אלה שנלקחו לבית החולים ולא חשו בטוב". הלכנו לשתות כוס מים, ליתר ביטחון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר