"בעולם הפירות, ישנם מעטים שיכולים להתחרות בפופולריות ובאהבה שמושכים התותים. רבים כמו חנן בן ארי והביטלס כבר כתבו עליהם שירים. אבל האמת היא שהתות הוא לא רק פרי יפה וטעים, אלא גם מקור עשיר לתזונה ולבריאות", אומרת שירן לב, דיאטנית ילדים ומנהלת מכבי אקטיבי במכבי מודיעין.
לדבריה, הפרי מלא ברכיבים תזונתיים שונים שמעניקים לנו יתרונות בריאותיים רבים. הם מספקים ויטמין C בכמות גדולה, שחיוני לחיזוק המערכת החיסונית ומכילים חומצה פולית, אשלגן ומנגן. נוגדיה חמצון (האנטי-אוקסידנטים) החזקים שנמצאים בתותים מאטים את קצב ההזדקנות ומספקים הגנה מפני מחלות שונות כמו מחלות לב וסרטן. בנוסף, הסיבים הנמצאים בתותים, תורמים לעיכול טוב יותר.
"עם כל אלו, לא פלא שהתותים נחשבים לאחד הפירות האהובים ביותר. הם דלים בקלוריות, מה שהופך אותם למושלמים לכל מי שמנסה לשמור על משקל בריא או נמצא בתהליך של ירידה במשקל, מבלי לוותר על טעם מתוק ומפנק", היא מוסיפה.
למען האמת, אפשרויות השילוב של תותים במטבח הן אינסופיות: מקינוחים ועד שייקים, מאפים, סלטים ואפילו כתוספת פשוטה ליוגורט.
"ביום התות הבינלאומי שחל מחר (שלישי), נצלו את ההזדמנות לחגוג את הפרי הנפלא הזה", מציעה לב. "זה יום מצוין להזכיר לעצמנו כיצד פירות פשוטים יכולים להעשיר את חיינו גם בטעם וגם בבריאות".
מתכון למאפינס תותים
רכיבים:
100 גרם שמן זית ( חצי כוס)
75 גרם סוכר
1 בננה בשלה
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
יוגורט יווני
100 גרם קמח לבן
100 גרם קמח כוסמין מלא
10 גרם אבקת אפייה
חופן תותים קצוצים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל 180 מעלות – מצב אפייה.
2. מועכים את הבננה הבשלה, מוסיפים את הסוכר, מלח, שמן זית וטורפים עד לאחידות.
3. מוסיפים את הביצים והיוגורט ומערבבים לתערובת אחידה.
4. מוסיפים את הקמחים ומערבבים בעדינות למרקם אחיד.
5. מעבירים לתבנית מאפינס משומנת בשמן זית ואופים כ-25 דקות בחום של 180 מעלות עד להשחמה.
מתכון לסלט מרענן עם תותים
רכיבים:
מגוון עלים לבחירתכם (לבבות חסה קיסר, סלנובה, רוקט, עלי בייבי)
בצל סגול קצוץ
חצי כוס פקאנים טבעיים
גבינת פטה מפוררת
חופן תותים חתוכים לפרוסות
לרוטב:
חופן כוסברה
חופן נענע
כף חרדל דיז'ון
2 כפות דבש
מיץ לימון ( מ-2 לימונים)
רבע כוס שמן זית
כפית שום כתוש
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
- קורעים את העלים לקערה גדולה ומערבבים עם הבצל והתותים.
- טוחנים במעבד מזון את כל המצרכים עבור הרוטב.
- מוסיפים את הרוטב, מערבבים לפני ההגשה ולא שוכחים להוסיף את הפקאנים והגבינה.