בואו לראות איך הכל קורה. משתתפי הפרוייקט // בואו לראות איך הכל קורה. משתתפי הפרוייקט

מאחורי הקלעים של המסעדות הגדולות

תהיתם פעם מה עובר על המנה שלכם מהרגע שחומרי הגלם נוחתים במטבח המסעדה ועד לרגע שהיא מונחת לכם על השולחן? • פרויקט "מסעדות פתוחות" מזמין אתכם לראות מה קורה בין כתלי המטבחים הכי מסקרנים

ימים רבים וארוכים ביליתי במעמקי המטבחים של מסעדות שונות. חיים שלמים העברתי ספונה בין קירות מרוצפי קרמיקה לבנה, בתוך רעש הסרוויס וקרקוש הסירים והמחבתות. אני יודעת איך הם נראים, מה ריחם ואיזו תחושה משכרת ועוצמתית יש להם ביכולתם להעניק לשוכנים בקרבם. ולכל הרומנטיקה הזאת חוברת לוגיסטיקה לא פשוטה. מאתגרת, מורכבת ומרתקת עד מאוד. מערך ספקים, פיתוח מנות, הכשרת עובדים ועוד ועוד.

לעוד כתבות אוכל, מתכונים והמלצות הכנסו לעמוד האוכל שלנו

גם השנה יזכו חובבי הז'אנר להצצה נדירה אל מאחורי הקלעים של הקסם הזה שנקרא מסעדה.בין ה11/3-1/4 במסגרת פרויקט "מסעדות פתוחות" יתקיימו מפגשים, סדנאות, סיורים ובישולים עם השפים התל-אביבים המובילים.

"מסעדות פתוחות" הינו יוזמה של מרב אורן, יזמת ובעלים של חברת Agora המתמחה בייזום וניהול פרויקטים במרחב הציבורי ומנוהל ע"י כרמית יוכפז, יזמית לייף סטייל ובעלת המדריך - must have  "רק דברים טובים". על הייעוץ הקולינארי אחראי משרד ג'ינג'ר תקשורת ושיווק יצירתי.

במסגרת הפרויקט יפתחו עשרות מסעדות ובתי אוכל ברחבי תל-אביב יפו את דלתותיהן לאלפי מבקרים ויעניקו לחובבי האוכל, לאנשי אוכל, למתעניינים ולסקרנים  וגם לאלה שחולמים לפתוח מסעדות משלהם, וכמובן לאנשי מקצוע מהתחום הזדמנות להיכנס אל "חדר ההלבשה" של המסעדות הכי מסקרנות בעיר.

"תפריט" האירוע, אשר גובש על ידי השפים עצמם ובשיתוף עם יזמית הפרויקט,  יציע לקהל המשתתפים חוויות חד פעמיות, מגוונות ויוצאות דופן, הכוללות מפגשים עם השפים של המסעדות המעניינות ביותר בתל-אביב יפו, שיחה והיכרות אישית עם קונספט של המסעדה, סיור בחלקים השונים של המסעדה או בסביבתה, הצצה לפינות שסגורות בדרך כלל בפני הקהל, טעימה מהיומיום המעשי של שף במסעדה וכמובן הזדמנות לבשל מנות דגל תחת הנחייתם של גדולי השפים בישראל.

חלק מהמפגשים מתקיימים בשפה האנגלית ע"מ להקל על דוברי השפה שבינינו וכן על תיירים שמבקשים לקחת חלק בחוויה.

רכישת הכרטיסים דרך אתר האינטרנט של האירוע  : www.open-restaurants.co.il

עלות הכרטיסים נעה בין 50 ל-300 שקלים בהתאם לפעילות.

עוד במדור האוכל:פופינה חוגגת שנתיים והשמחה רבה למשך חודש שלם!שוקו או וניל? באייסברג החליטו ללכת על שניהם בפסטיבל מיוחד

חריף וטוב לו: מנקים את המתוק של פורים עם 3 מתכונים חריפים

איפה זה קורה

קפיצה קטנה למזרח אסיה שף יובל בן נריה במסעדת "טאיזו"

מסע קולינרי מרתק בעקבות התפריט של מסעדת טאיזו המתבסס על חמישה מטבחים בדרום מזרח אסיה (הודו, סין, תאילנד, קמבודיה, ויאטנם).  המשתתפים יצטרפו לסיור במטבח ויזכו להכיר טכניקות הכנה המאפיינות  את המטבחים השונים של הדרום והמזרח.  בסיום הסדנה יוגשו למשתתפים מגוון טעימות המבוססות על אותם מטבחים מרתקים.

מבשלים אירוע - שף רן שמואלי ממסעדת קלארו

מסע מרתק לנבכי המטבח הפתוח של השף רן שמואלי, שיעביר סדנה על רזי האירוח ועל השימוש בחומרי גלם טריים, עונתיים ומקומיים, תוך כדי בישול מקצועי. הסדנה תיערך בחלל האירועים של מסעדת קלארו וכוללת מפגש עם השף, סיור מודרך במטבח המסעדה, וסדנת בישול. המפגש ילווה בטעימות ובהתנסות מעשית.

איטלקית למאוהבים: שף רועי סופר במסעדת בינדלה

השף רועי סופר, בעל רקורד מרשים במטבח האיטלקי (ובעל חיבה אישית לאיטליה), פותח את שערי המטבח של מסעדת בינדלה, לסדנת הכנה פסטה. בסדנה ילמדו המשתתפים להכין בצק פסטה איטלקי קלאסי, וממנו יכינו את אחת מהמנות האהובות ביותר של בינדלה: אניולוטי (כיסוני בצק שמנמנים) במילוי תרד.

טבעונישווילי - סדנת הכנת חינקאלי טבעוני בעבודת יד במסעדת ננוצ'קה עם ננה שרייר

מה לא נכתב על המעבר האמיץ של המסעדנית ננה שרייר ממעוז תאוות הבשרים הגרוזיני למסעדה גרוזינית טבעונית(!) עם בר שמח? עכשיו גם לכם יש הזדמנות ללגום משקאות מחוזקים עם ננוצ'קה וללמוד להכין חינקאלי טבעוני בעבודת יד במילוי תרד ודלעת, החל מהכנת הבצק והמילוי ועד לקצה הוודקה בכוסית שליד. בואו מוכנים לרקוד בגרוזינית!

מי עומד מאחורי הבר? גלעד לבנת,בר שירה, דרור אלתרוביץ' מ imperial craft cocktail bar 

בר הקוקטיילים הלוהט מזמין לסדנה ייחודית על טהרת הקוקטיילים, הכוללת הרצאה, הסברים וטעימות. המייסדים של האימפריאל בר יחשפו בפני המשתתפים את העבודה מאחוריה בר קוקטיילים, ההכנות ליום העבודה והעבודה עצמה, יספרו על חומרי הגלם וילמדו על כלי עבודה והגשות מיוחדות הסוללים את הדרך להכנת קוקטייל מנצח.

Music & Food -  חוויה מעוררת חושים עם שף תומר ניב - המטבח של רמה

אוכל כבר מזמן הפסיק להיות רק משהו שמטרתו אך ורק להשביע. שפים רבים בעולם מעשירים את האוכל שלנו עם מנות שמעוררות מלבד את חוש הטעם והריח, גם את חוש הראיה והמישוש. תומר ניב, שבשנים האחרונות עומד בראש מסעדת "המטבח של רמה" בהרי ירושלים,  השכיל לשדרג את החוויה החושית למימד נוסף ולשלב שתי אהבות - אוכל ומוזיקה. באירוע יוצא דופן ולאחר שנים רבות של מחקר, יגיש השף לסועדים מנות אשר "הלחין" ...שיתאחדו לכדי ארוחה אשר תיתן  מבט חדשני ושונה  מבחינה קולינארית וחווייתית הארוחה תורכב מתפריט טעימות שיכלול לפחות שבעה מנות אשר יורכבו מחומרי גלם עונתיים ומקומיים ברמה הגבוהה ביותר. משך הארוחה כשעתיים, מוסיקה של כפיר שריד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...