היביסקוס סלמון סאשימי טריפל ואסאבי. צילום: אנטולי מיכאלו

אחרי שנסגרה בעקבות חשש להרעלת מזון: טופולופומפו משיקה תפריט חדש

מסעדת היוקרה האסייתית מציעה מנות חדשות • זאת לאחר שבחודש שעבר 16 סועדים שאכלו בה סבלו ממחלת מעיים • השף אבי קונפורטי: "השבועות האחרונים היו הקשים בחיי"

השף אבי קונפורטי והשותפות ענת לאופר ויעל אורי כינסו היום (שלישי) מסיבת עיתונאים במסעדת היוקרה האסייתית טופולופומפו, בה הם התנצלו על התקרית התברואית שאירעה בחודש הקודם. במקביל הם הכריזו על השקת תפריט חדש במסעדה, שישתלב לצד זה הקיים.

השף קונפורטי, שלא הופיע מול גופי תקשורת בעשר השנים האחרונות, פתח את הדברים ואמר: "חשוב לי להגיד קודם כל שאני מתנצל מעומק ליבי ומצר על אותם לקוחות שאכלו והרגישו רע. זה לא דבר מובן מאליו. הדברים לא אמורים לקרות אבל קרו". הוא הוסיף: "השבועות האחרונים היו הקשים בחיי. מבחינתי, לבשל וליצור מנות משובחות לסועדים זה מהות ומשימת חיי. כל הליקויים תוקנו בהתאם לדוח משרד הבריאות". קונפורטי הוסיף והסביר: "ביצענו תהליכי התייעלות מקיפים בכל גזרות המסעדה ובמטבח בפרט".

כזכור, 16 אנשים, מתוכם שתי נשים הרות, סבלו ממחלת מעיים לאחר שהעידו כי אכלו במסעדה בתל אביב. העסק נסגר בהסכמה עד לתיקון הליקויים ומשרד הבריאות ערך בו ביקורות תברואתיות. מאחר ונמצא בביקורת האחרונה שנעשתה כי הליקויים טופלו, אושר למסעדה לחזור לפעילות.

השף אבי קונפורטי והשותפות ענת לאופר ויעל אורי במסיבת העיתונאים,

על השאלה, האם ידוע מה מקור התקרית ענה קונפורטי: "אנחנו מכינים הכל מאפס. משרד הבריאות מצא משהו בסלט ירקות ובמנת טרטר דג".

הוא גם הסביר: "אנחנו מגדלים את הירקות שלנו או מגדלים אותם עבורנו אנשים שלנו. אנחנו שותפים בספינת דייג. אנחנו שואפים להציע את המוצר הכי טוב שאנחנו יכולים יום אחרי יום, שנה אחרי שנה. טופולופומפו בת 10 שנים, צפרה בת 15 וצ'ימיצ'נגה בת 12. כשהתחלתי הייתי הרבה יותר צעיר ויעל וענת תמיד היו איתי. בהרבה מובנים זאת סוג של מסעדה משפחתית למרות שאנחנו לא נראים".

בייבי טאקו בייט צ'ופ סאשימי מהתפריט החדש,

אם כך, איך דבר כזה קורה?

"זה יכול לקרות מכל דבר. זה יכול להיות טבח שנוגע במשהו או סכין שנפלה". לדברי קונפורטי, לאחר שהתקבל הדו"ח של משרד הבריאות ובעקבות התקרית, לא רק שהושמד כל המזון ונקנה מחדש, נקנו בנוסף מנועים חדשים עם בקרה למקררים, נוצר פרוטוקול חדש ומחמיר לבקרת תאריכי המוצרים, מגיעה כעת תברואנית למסעדה באופן יום יומי וכן מומחית שתפקידה לבצע דגימות מזון אחת לחודש.

תפריט הקיץ החדש של המסעדה נשען על מנות דגל ומנות חדשות מ-26 שנות אירוח במסעדות של השף אבי קונפורטי: צ׳ימצ׳אנגה, צפרה וטופולופומפו. "חזר לי הניצוץ לעיניים. אני רוצה לרגש", אמר השף בעוד הוא מגיש את המנות ומסביר: "אוכל זה המסע האישי שלי בחיים. באמצעות האוכל אני נוגע באנשים בצורה אינדיבידואלית שמעוררת חוויות ורגשות. זאת הסיבה שחשבנו על מסע בזמן דרך שלוש המסעדות שלנו".

טופולופומפו משיקה תפריט חדש,

במסגרת התפריט החדש, לצד כוס מרגריטת לימון וליים קפואה אפשר ליהנות ממנות כמו: "שיסו טורו" של סלמון אטלנטי, בצלי ברלטה, מיסו מנדרינות בוסר, צ'ילי יפני, אצה כתושה, שומשום לבן ושחור; ממנת ביבי בייט טאקו של צ'ופ סאשימי, עשן וחזרת לבנה; ממנה כמו עוגיות יאמדהגישקי פריכות שלצידן סאקורה סלמון, שאושינג סלמון, טראוט מהדן, קרם טוגרשי וסאפיוק מותססת; ועוד ועוד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...