מה נאכל בעוד 300 שנה? תערוכה חדשה נפתחת עם שפים מובילים

איך משפיע עיצוב על היחס שלנו לאוכל ומהו עתיד הבשר? תערוכה חדשה שנפתחת במוזיאון העיצוב בחולון בוחנת את היחסים המורכבים שלנו עם אוכל • גם רותי ברודו, אסף גרניט וחיים כהן לוקחים בה חלק 

תערוכת אוכל במוזיאון העיצוב חולון. צילום: אלעד שריג

המדיטק ומוזיאון העיצוב חולון פותחים מחר (שני) תערוכה חדשה בשם "אוכל FOOD", המציגה את השפעת העיצוב על מערכת היחסים המורכבת בין האדם לבין אוכל. שפים מובילים בישראל, בהם: אסף גרניט, חיים כהן, רותי ברודו, יובל בן נריה, רז רהב ועוד, ישתתפו בה כחלק מסדרת הרצאות שתערך במסגרתה. 

בתערוכה, שאצרו ליאורה רוזין ודנה בן שלום, נבחנים נרטיבים מרכזיים, כמו פיתוי, חשקים וצרכים, משיכה ודחייה. בין השאר, היא כוללת מעבדה חושית עתידית עם עבודות אינטראקטיביות המשלבות כלי  AI (בינה מלאכותית), שמזמינה את המבקרים לגעת ולהרגיש מה נאכל בעוד 300 שנה.

תערוכת אוכל במוזיאון העיצוב חולון, צילום: אלעד שריג

בתערוכה מוצגות עבודות, כמו: Cloaca (וים דלואה, 2000) המהווה פס ייצור מכני שמחקה את פעולת המעיים האנושית - ומקבלת מזון אמיתי פעמיים ביום, "בשר העתיד - סטייק סרוג" (נקסט נייצ'ר נטוורק, 2016) - עבודה העוסקת בעתיד הבשר ועיצובו, "ג'אנק פוד מנדלה" (עינת עריף גלנטי, 2021) שהיא עבודת וידאו הכוללת 120 פריטי מזון מתועשים שנמצאים בתהליך התכלות תמידי, "פיקניק על המאדים" (עומר פולק, 2022) - מיצב על תרבות אוכל עתידנית, ועוד. 

כחלק מסדרת ההרצאות שכוללת התערוכה יתקיימו מפגש של השף אסף גרניט והמעצבת דניאל שמי בנושא תהליך יצירת השפה המיתוגית למסעדות של גרניט ברחבי העולם; השף חיים כהן והאדריכלים ברנוביץ-קרוננברג ישוחחו על עולם העיצוב ועל עיצוב מסעדות; המסעדנית רותי ברודו והמעצבת שירי ארד ישוחחו על עולם עיצוב החוויה ועל תהליך יצירת חזון למסעדות, מלונות ומעדניות; ועוד. 

ילדים בתערוכת האוכל במוזיאון העיצוב חולון, צילום: אלעד שריג

"במערכת היחסים בין אדם לאוכל יש לאדם תפקיד חמקמק וכפול – הוא גם הצייד וגם הניצוד", אומרים יוצרי התערוכה ומסבירים: "אנחנו 'צדים' את רכיבי המזון שלנו, ובו בזמן מופעלים על ידי מניפולציות חושיות, כמו: ריחות, צבעים, צלילים, תאורה ותיאורים מילוליים מופרזים. הפיתוי הזה מציב אותנו בדילמה שבין צריך לרוצה, ומעורר בנו תחושות ורגשות כמו: סיפוק, שייכות, ביטחון ולעיתים גם אשמה".

התערוכה "אוכל  Food" מוצגת במוזיאון העיצוב חולון בין התאריכים 22 במאי עד 14 באוקטובר.

פרטים נוספים באשר לרכישת כרטיסים ואירועים שיתקיימו במסגרת התערוכה ניתן למצוא באתר של מוזיאון הילדים בחולון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר