"מעורב ירושלמי זו מנה שמספרת את סיפורה של ירושלים: עשירה בטעמים, מגוונת, מלהיבה ובעיקר מחברת ומשאירה טעם של עוד", אומר מושיקו צדקיהו, מבעלי מסעדת צדקיהו ומוסיף ש״מעורב ירושלמי היא מנה שגדלנו עליה. עד היום, בכל פעם שאנו מזהים בתפריט של מסעדה בה אנו נמצאים מעורב ירושלמי, אנו מזמינים ובכל ביס ממנה עולים זכרונות נוסטלגיים מרגעים מיוחדים".
תגלה לנו את סוד המעורב הירושלמי שלכם?
"אנחנו לא חושפים את תערובת התבלינים הסודית שלנו, אבל ממליצים ליצור תערובת מהתבלינים: מלח, פלפל, כורכום, תבלין עמבה או קארי וכמון".
המתכון למעורב ירושלמי של "צדקיהו"
רכיבים
לבבות 40 גרם
פרגיות 80 גרם
חזה עוף 80 גרם
טחול 40 גרם
כבד עוף 60 גרם
בצל לבן קלוף ופרוס
100 מ"ל מים מעורבבים עם 25 גרם עמבה
יוצרים תערובת תבלינים וממנה משתמשים בכף אחת:
מלח
פלפל
כורכום
תבלין עמבה/קארי
כמון
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל הפרוס עם מעט שמן על מחבת רותחת.
אחרי שהבצל מתקרמל מעט שופכים את הבשר (הכל ביחד).
חשוב מאוד להיות בשליטה, להקפיץ כל הזמן ולערבב.
מוסיפים את כף תערובת התבלינים למעורב וממשיכים להקפיץ במחבת.
שניה לפני שמוציאים מוסיפים "שפריץ" מהמים עם העמבה שהכנו בהתחלה, נותנים עוד הקפצה קטנה וסיימנו.
מומלץ להגיש בפיתה עם טחינה, סחוג וחמוצים .
"בתיאבון וחג שמח ירושלים - אוהבים אותך".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו