כך אפשר לחטא סכו"ם בשניות | צילום: לירון אלמוג

כך תחטאו סכו"ם בשניות: 5 טריקים שמשנים את חווית הבישול

איך למנוע ממים רותחים לגלוש מסיר ומאוכל להידבק למחבת? איך לנצל נוזלים שנותרו בצנצנת חמוצים? טריקים שסיפק בשלן אמריקאי ברשת אינסטגרם זכו לעשרות אלפי תגובות נלהבות

הבשלן האמריקאי הרמן אדמג'אן (Creative Explained), שלו 3.8 מיליון עוקבים ברשת האינסטגרם, שיתף לאחרונה סרטון בו פרסם שורה של עצות וטריקים המסייעים לאנשים בעת בישול או סידור המטבח. הווידאו זכה לכמעט מאה אלף לייקים ותגובות נלהבות.

ההסבר הראשון שסיפק אדמג'אן היה, כיצד למנוע ממים רותחים לגלוש מסיר. לדבריו, כדי למנוע גלישת מים מסיר בעת בישול, כל שצריך לעשות זה למרוח חמאה או שמן על חלקו העליון סביב הקצה הפנימי. המים הרותחים לא יגלשו במקרה מכיוון שלא יעלו מעל השכבה השומנית.

טריק נוסף שנתן מסביר כיצד למנוע מאוכל להידבק למחבת נירוסטה. אדמג'אן ציין כי אוכל נדבק למחבת רק כאשר היא לא חמה מספיק. הטיפ שלו הוא: "לשפוך מעט מים על המחבת - אם הם מתאדים, המחבת לא חמה מספיק, אבל אם הם מתחילים לנוע על גביה במהירות, הרי שהמחבת חמה דיה ואפשר להניח עליה את האוכל לטובת טיגון או צריבה".

עצה שימושית נוספת שהציע, היא שימוש במים הנותרים בצנצנות חמוצים לאחר שנאכלו. "אל תזרקו את המים האלה, מאחר שעדיין ניתן להשתמש בהם", אמר והסביר כי ניתן להכניס לצנצנת שנשארה מלאה במים מלפפון חי חתוך, כך שלאחר שבוע אחד בלבד יווצרו מלפפונים חמוצים חדשים.

צנצנות חמוצים, צילום: איתיאל ציון



טריק אחר של הבשלן נוגע לאחסון כוסות יין בארון. אדמג'אן מדגים בווידאו איך ניתן לחסוך מקום על ידי הנחת כוס ולידה כוס הפוכה, כך שמלוא החלל ינוצל. "אם תשימו כוס אחת ישרה וכוס שנייה הפוכה, תצליחו למלא היטב את הארון ולחסוך מקום. בנוסף הדבר יראה לאנשים כאחסון מהודר יותר" ציין.

בהמשך הסרטון הוא הסביר כיצד לחטא סכו"ם בקלות על ידי שני חומרים בלבד. "שימו את כפות הכסף בקערת מים, הכניסו כמות נדיבה של סודה לשתייה ולאחר מכן הוסיפו חומץ. התגובה הכימית של שני החומרים תוריד את כל הכתמים מהסכו"ם והוא יהיה שוב נוצץ" הסביר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...