מה התחדש בעולם היין ומה הכי כדאי לטעום? התערוכה השנתית נפתחת

צפו: תערוכת היין סומלייה חוגגת 20 שנים בהן התחום בישראל נמצא בפריחה מתמדת • מה הטרנדים החדשים, איזה יקב הגיע אלינו לראשונה ממרוקו והאם דישון בקפה משפיע על טעם השיכר? יצאנו להשיק כוסות וחזרנו עם התשובות

מה חדש בעולם היין הישראלי? תערוכת סומלייה 2023

אלפי אנשי מקצוע, ייננים, מסעדנים, מומחים וסתם חובבי יין, גדשו אתמול (שלישי), וככל הנראה ימלאו גם היום, את היכל התרבות התל אביבי. ההיכל לבש חג, החליף למשך יומיים את הפקות התיאטרון באלפי יינות מכל רחבי העולם ואירח את תערוכת "סומלייה 2023" - תערוכת היין המקצועית, המקיפה והגדולה בישראל, המציינת עשרים שנה להיווסדה.

תערוכה סומלייה 2023, צילום: משה בן שמחון

שנות הקורונה גרמו לציבור הישראלי להתבגר ולהתמקצע בכל הקשור לתרבות היין. הצריכה עלתה בכמותה ובייחוד באיכות היינות, ההתעניינות בנקטר הענבים העתיק התרחבה לקהלים צעירים וחדשים. כפועל יוצא מכך, גם התערוכה גדלה והיא מארחת השנה עשרות מציגים ואלפי יינות - יותר מבכל תערוכה קודמת. 

את היקבים הגדולים המשתתפים כמעט ואין צורך להציג – "יקבי ברקן" הגיעו אליה עם סדרת "בטא" הכמעט מחתרתית שיצאה במהדורה מוגבלת; "יקב רמת הגולן", שאחרי כמה שנות נמנום התחדשו במנכ"ל מקצועי ואנרגטי - אסף בן דב (אקס מכבי חיפה), שבא לעשות סדר ולהחזיר ליקב את הברק שקצת דהה; יקב "דלתון" הגיע כמעט עם כל מנעד היינות שלו; "יקבי ירושלים" נמצאים בתערוכה עם יינות נהדרים מהבציר החדש (אל תפספסו את הסוביניון בלאן!); ו"יקבי כרמל" מזגו לכוסות המבקרים מיינות הפרימיום של היינן יפתח פרץ. 

מגוון יינות בהיכל התרבות בתל אביב, צילום: משה בן שמחון

לצידם נפגשנו עם יקב "לה פורה בלאנש", שעל אף שמו הצרפתי נמצא דווקא ביישוב יתיר, יקב "תשבי" ששב להציג אחרי כמה שנות היעדרות, יקב "פייב סטונס", שכרמיו גדלים באזור גבעת ישעיהו ועבורו זו ההשתתפות הראשונה בתערוכה, יקב "1848" עם פטיט סירה מפעים, "יקב יפו" שהרשים אותנו מאד, ועוד, ועוד - לצד לא מעט יבואני יין מרחבי אירופה, דרום אמריקה ואפילו יין מרוקני חדש שעשה עליה ממש בימים אלו בעזרתם האדיבה של האחים שקד.

אבי בן עמי, מפיק התערוכה ובעלי סטודיו בן עמי, מספר: "השנה משתתפים בתערוכה לא מעט יבואני אלכוהול – "א.ג.ת.ד.", "כספיריטס", "יורוסטנדארט" ועוד - שבשנים קודמות נמנעו מלהציג, והשנה, אחרי שגילו את חשיבות היין וחיזקו את הפורטפוליו שלהם ביינות, הם מציגים ואפילו במתחמים גדולים. 

יינות ממרוקו לראשונה בישראל, צילום: משה בן שמחון

טרנד נוסף ומבורך בעיני, הוא מתחמי אזורי יין ישראליים, בהם מציגים יחד קבוצות יקבים בעלי מכנה משותף גיאוגרפי, למשל, מתחם יינות הנגב, מתחם יינות חבל יהודה ומתחם יקבי עמק יזרעאל. השנה יש בתערוכה גם מתחם שלם למזקקים ויצרני ליקרים, ביניהם, "יקב לביא" ומזקקת "הולנדר" מהרי ירושלים, וכמובן, הגבינות של "יעקבס" ושל "מן האדמה".

תערוכת סומלייה היא ההזדמנות השנתית להיפגש עם כל המי ומי בתעשיית היין הישראלית, להתעדכן בטרנדים ובסדרות היין החדשות, לנהל שיחה בלתי אמצעית עם הייננים ומנהלי היקבים – ובעיקר לטעום וללגום מכל החידושים הנפלאים הללו. שתו באחריות!

יינות מיקב טורא, צילום: יקב טורא
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר