Loading...

האוכל הכי טעים ברמת הגולן // צילום: אנצ׳ו גוש / ג׳יני

מטיילים בגולן? הסצנה הקולינרית שאתם חייבים להכיר

הסערה "ברברה", שהגיעה לישראל בשבוע שעבר, הביאה לצפון רמת הגולן גשמים עזים ושלגים, אבל גם לא מעט מטיילים • אם כבר תיירות בצפון - חשוב שתדעו גם איפה שווה לעצור לאכול • כתבתנו, מאיה דרין, יצאה לשלג וחזרה עם כל הפרטים • צפו

הקיבוץ עין זיוון בצפון רמת הגולן הפך למעצמה קולינרית בתקופה האחרונה וממשיך לחדש לתיירים, מטיילים ותושבי האזור. הפעם ביקרנו בשלושה מעוזי פחמימות מפתים להפליא. האחד "מטרלו" כבר נהיה למוסד קולינרי משגשג. השניים האחרים חדשים לגמרי וטעים בהם עד מאוד.

חמישי בוקר ב"טנא": מאפים טריים של "רוני ואביעד" וקפה בלאונג של המקום 

המרכז "טנא לטבע, תנועה ותודעה" שוכן מול מרחבים בלתי נגמרים של צפון מזרח רמת הגולן, ממש בפאתי קיבוץ עין זיוון.

צמד האופים, רוני ואביעד, החל לארח לאחרונה במתחם היפיפה הזה של דיתי העונה לשם ״טנא״ ומכאן שמו של המקום. במתחם אפשר ליהנות מהנוף בשילוב לחמים מצוינים של השניים – שילוב מענג של יופי ופחמימות טובות.

מאפים בלאונג של "טנא",

מעתה בימי חמישי בלבד, לצד הקפה המשובח המוגש במקום, אפשר ליהנות בו גם מלחמי מחמצת עם מגוון תוספות, בהן: אגוזים, חמוציות, עגבניות מיובשות וזיתים; ממאפי שמרים, בריושים, חלות, לחמניות בצל, סינבון, עוגות, עוגיות בעבודת יד, ועוד. 

לאונג' קפה במרכז טנא פועל ביום חמישי בין השעות 09:00-13:00.

הלאונג של טנא,

הפתיחה המחודשת של "מטרלו" האייקונית

המאפייה של עדי פרץ היא שם דבר ומוקד עלייה לרגל. התור בכניסה להיכל הקרואסונים של שלו, מתחיל כבר משעות הבוקר המוקדמות והוא יציב ומתפתל בכל עונות השנה - בחמסין ובשלג. כעת, המאפייה נפתחה שוב לאחר חודש של שיפוצים והיא מציעה כמה חידושים משמחים במיוחד.

שולחן מתוקים במטרלו,

שעות הפעילות של המקום התרחבו. הוא פתוח מעתה החל משעה 8:00 בבוקר ובנוסף, ביום שני. המטבח והמאפייה במקום התרחבו גם הם וכך גם קולקציית מאפי הבוקר, שהפכה מקומית ועונתית ומשלבת פירות הדר, תותים ועלים ירוקים של חורף. פרץ המוכשר עושה, בין השאר, במקום גם שימוש בתוצרי אגרוטק מקומיים כמו קוויאר, וואסבי וכמהין.

מטרלו בעין זיוון פתוח בימים שני עד שבת בשעות 8:00 עד 13:00 (או עד שהכל נגמר).

 

פוד טראק "פיצה דה קוואליטה" - pizza di qualita 

את פוד טראק "פיצה דה קוואליטה" במרכז כפר הנופש של קיבוץ עין זיוון, פתח חיים לרנר מתוך אהבה גדולה לבצקים. עם וותק של מעל 20 שנים בעולם הקונדיטוריה והאפייה, ולאחר שניהל מסעדות ובתי קפה מובילים במרכז הארץ, החליטו יחד הוא ומשפחתו לאזור אומץ ולהגשים חלום. הם עזבו את כפר סבא ועברו להתגורר לאחרונה בעין זיוון במטרה לשנות איכות החיים ולאפות בצקים טעימים שמשמחים אנשים.

חיים לרנר, צילום: באדיבות פודטראק דה קוואליטה

במקום הוא מציע מגוון רחב של פיצות עשויות מבצק איטלקי משובח, בהכנה עצמית ותפיחה של 72 שעות. הפיצות, עם מגוון עשיר של תוספות, מוגשות לצד סלטים מרעננים. בין המנות בתפריט: חלת שום - בצק פוקצ'ה, חמאת שום, פטרוזיליה, מוצרלה; פיצה ביאנקה פטריות - רוטב שמנת עשיר, מוצרלה, פטריות שמפיניון, פורטבלו שי מג'י לבנות ושמן כמהין; פיצה פוטנסקה - רוטב עגבניות, מוצרלה, פרמזן, פילה אנשובי, טונה, שום קונפי, פלפל צ'ילי ועגבניות שרי, ועוד.

פודטארק 'פיצה דה קוואליטה' ממוקם בסמוך לכפר הנופש עין זיוון. המקום פתוח בימים שני עד רביעי בשעות 15:00-20:00 ובימים חמישי ושישי בשעות 15:00-21:00 (זמני הפתיחה משתנים, לכן מומלץ להתעדכן מראש).

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...