לכולנו קרה לפחות פעם אחת בחיים שהיינו באמצע הכנת ארוחה, וכשבאנו להוציא מהמקרר את החמאה – גילינו שזו נגמרה, ושאפילו חמאת הגיבוי שלנו אזלה. אם שברתם את הראש בניסיון לחשוב על מה לעשות במצב כזה, מצאנו כמה פתרונות מפתיעים שנמצאים בכל בית שיכולים להוות תחליפים מוצלחים לחמאה, כך שבפעם הבאה שזו תיגמר לכם, תדעו בדיוק מה לעשות.
• לא שותים מספיק בחורף? כך תקפידו לצרוך נוזלים במהלך העונה הקרה
• הזמינו מקום למסעדה הכי נחשקת בעיר – וגילו שהיא בכלל לא קיימת
• אוהבים קפה? חשוב שתדעו את הדברים האלה על הקפסולות שלכם
יוגורט יווני
השימוש בגרסה הכי שומנית של היוגורט היא המומלצת ביותר למנה שאתם מכינים, שכן זו ככל הנראה צריכה המון שומן. נסו להשתמש ביוגורט יווני במתכונים שדורשים עד כוס אחת של חמאה, כך שזו תוסיף את הלחות שאתם צריכים. כמובן שאל תשכחו שהיוגורט גם יוסיף אקסטרה טעם למנה שאתם מכינים.
שמנים שונים
בכל הנוגע לאפייה, אפשר להשתמש בשלושת רבעי כוס שמן כתחליף של כוס חמאה אחת. על מנת לבחור את השמן הטוב ביותר למנה שאתם רוצים להכין, קחו בחשבון את הטעם שלו. שמנים צמחיים יכולים להיות מצוינים לאפיית עוגיות, בראוניז ולחמים, שמן קוקוס מתאים להכנת קינוחים טבעוניים, ושמן זית יכול להיות פתרון טוב אם תבחרו את השמן עם מנת המרירות התואמת למנה.
אבוקדו
אנחנו מסכימים שהבחירה הזו נשמעת קצת מוזר, אבל הפרי הזה קרמי כמעט כמו חמאה. ניתן להשתמש באבוקדו להכנת עוגות ולחמים ללא שמרים, אבל אל תשכחו להפוך אותו למעין פירה לפני השימוש – והכי חשוב, אל תשכחו שבשל הצבע הירוק החזק שלו, הוא יכול לתת למנה שאתם מכינים מראה שאולי לא יהיה מרשים במיוחד.
מיונז
ממש כמו חמאה, מיונז יוסיף למתכונים לחות ועושר לטעם שלה. נסו להשתמש במיונז במקום חמאה כשאתם מכינים ביצים, גבינה מותכת או פירה תפוחי אדמה. אתם תתפלאו עד כמה זה ישפר את הטעם של המנה שלכם.
פירה דלעת
בישראל זה פחות נפוץ, אבל בחו"ל ישנן מדינות שבהן ניתן לרכוש פירה דלעת בפחית שימורים. הטעם של הפירה יוסיף מתיקות למנה, כך שנסו לא להשתמש בהכנה בכוס אחת.