חורף. גשם. קר. החשמל נפל, הבטן מקרקרת ואתם בסך הכל רוצים להתפנק בנשנוש מנחם ומחמם. אתם מושיטים יד לאוסף הנרות שלכם כדי להאיר את דרכם באפלה, מדליקים את הנר ואז כמובן נותנים בו ביס.
רגע, מה? אז כן, קראתם נכון. נר אכיל זה דבר אמיתי לחלוטין, וכמנהגם של דברים מעט מוזרים ולא הכי ברורים, מדובר בטרנד טיקטוקי שצבר יותר מ-81 מיליון צפיות וכבר נוסה ותועד על ידי אלפי גולשים ברשת.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
אז הנה הסבר קצר על מה זה וכמובן איך מכינים את הנר.
טרנד הנר האכיל זכה לשם Butter Candle, וכפי ששמו מרמז מדובר בנר שעשוי מחמאה ומגיע מלווה לרוב בכיכר לחם מכובדת עליה הוא נמס.
ככל הידוע, הראשונה להתניע את הטרנד היא הטיקטוקרית Suziethefoodie המתחזקת חשבון עם יותר מ-256 אלף עוקבים. בחודש דצמבר האחרון היא העלתה סרטון שבו תיעדה את תהליך הכנת הנר. הפוסט צבר עד כה יותר מ-2 מיליון צפיות.
@sooziethefoodie#candle#butter#nye♬ TO THE MOON - JNR CHOI & Sam Tompkins
בגדול, יש לא מעט דרכים להכנת הנר, אבל בעיקרון דרושים לכך שלושה מצרכים עיקריים: גוש חמאה, פתיל אכיל (חשוב מאוד. לא מדובר בפתיל רגיל, אלא בכזה שאינו רעיל ובטוח לאכילה. הוא ניתן לרכישה בחנויות ובאתרים דוגמת אמזון) וכיכר לחם.
לטובת מי שפחות חובב חמאה, כטיבם של טרנדים ויראליים יש את מי שחיפשו את הדרך לגוון ולשדרג את המתכון וניתן, בין היתר, למצוא גם גרסה מתוקה עם שוקולד מומס בתוך קאפקייק.
@lilsipper_official#chocolatecandle#buttercandle#chocolatedessertrecipes♬ original sound - Lilsipper
באשר לאופן ההכנה, ישנן שתי אסכולות: זו הדוגלת בעיצוב תוך שימוש בכוס חד פעמית וזו המעדיפה עיצוב בעזרת הידיים (כפי שבחרה לעשות Suziethefoodie ). בשיטה האחרונה, לוקחים גוש גדול של חמאה מרוככת ובעזרת ניילון נצמד מעצבים את צורת הנר.
אנחנו בחרנו לשתף דווקא בשיטת הכוס, שהיא הפופולרית מבין השתיים:
מתכון להכנת מטבל נר
מצרכים:
- גוש חמאה (בטמפרטורת החדר)
- שום ותבלינים נוספים לפי טעם אישי: עשבי תיבול, פפריקה וכדומה.
- פתיל אכיל
- כוס חד פעמית (לעיצוב הצורה)
- כיכר לחם (רצוי עגולה)
אופן ההכנה:
- בכלי בטוח לשימוש במיקרו או על הגז, המיסו את גוש החמאה (הזמן תלוי כמובן בעוצמת המיקרו ובגודל גוש החמאה) והוסיפו תבלינים לפי טעמכם האישי.
- הוציאו בזהירות את החמאה המומסת מהמיקרו או הורידו מהגז ומזגו לכוס.
- גזרו את הפתיל האכיל באורך שיעלה במעט על גובה שפת הכוס. אם יש לכם אפשרות לרכוש מחזיק פתיל עשו זאת והשתמשו בו לקיבוע הפתיל בכוס. זה יסייע באחיזה ובמיקום שלו. ניתן לרכישה אונליין. במידה ואין, ההמלצה היא לעשות שימוש בחתיכת סלוטייפ ולהדביק את הפתיל בעדינות לשפת הכוס. הניחו את התערובת בכוס.
- הכניסו את הכוס למקפיא למשך כשעה או עד שהתערובת מתייצבת (יש הממליצים להכניס את הכוס לתוך כוס נוספת כדי למנוע זליגה).
- בעזרת כוס בקוטר דומה לזו בה הקפאתם את החמאה, חתכו בינתיים עיגול במרכז כיכר הלחם והוציאו את התוכן. בשאר הכיכר בצעו חיתוכים אלכסוניים שיאפשרו לכם לבצוע בהמשך חתיכות.
- בעזרת סכין, חלצו בזהירות את נר החמאה מהכוס והניחו בחור העגול שיצרתם בכיכר הלחם.
- הדליקו את הנר. לאחר כעשר דקות (מינוס פלוס), הוא יחל להינמס ואז מגיע הכיף - בציעת חתיכות הלחם וטבילתם בחמאה המומסת.