פסטיבל טעימה מהגליל

מחלבת משק צוריאל הבוטיקית והמשובחת פורשת כנפיים ויוצאת לבקר בכ-40 מסעדות ידועות שם ברחבי הארץ

ברוסקטה זוקיני וגבינת חלומי // צילום: אנטולי מיכאלו // ברוסקטה זוקיני וגבינת חלומי

למחלבת משק צוריאל השוכנת למרגלות התבור, גבינות טעימות ואיכותיות כמו פטה, צפתית, קממבר, מוצרלה ועוד. כל אלו יככבו במנות יצירתיות במיוחד אשר יוגשו במסגרת פסטיבל "טעימה מהגליל".

למתכונים וכתבות אוכל נוספות - הקליקו כאן!

כך למשל מוגשת בג'ויה רמת החיל ברוסקטת זוקיני וגבינת חלומי. ובקימל הותיקה אופה שף שאול בן אדרת טארט בצק עלים עם גבינת סנט מור טובה. ברוקח ים מבשל שף אייל לביא דניס ביוגורט וחצילים. שף ניצן רז בוחר להגיש פסטה רחבה ברוטב עגבניות, סרדינים ומוצרלה.

צילום: אנטולי מיכאלו

איפה ומתי זה קורה?

זוהי הזדמנות חורפית נעימה וטעימה לקפוץ ולטעום מפרי שיתוף הפעולה בין המחלבה המשמרת את שיטות הייצור המסורתיות אשר דורשות הקפדה בלתי נלאית על פרטים, לבין שפים ידועי שם שאף הם מדקדקים בעבודתם ודורשים לא פחות מן הטוב ביותר.

צפון"אדמה" בזכרון יעקב, "אורי בורי" בעכו, "ברסרי" בחיפה, "גולף קיסריה", "הלנה" בקיסריה, "פורט קפה" בקיסריה ועוד.  

מרכז –"דלאל"-בהובלת השף גולן גורפינקל, "התרנגול הכחול" ו"קימל" בהובלת השף שאול בן אדרת, "בלו סקיי" בהובלת השף מאיר אדוני, "קיטשן מרקט" בהובלת השף יוסי שיטרית , מסעדות "רוקח" בהובלת השף אייל לביא, "קפה איטליה", "בליני", "ג'ויה",  ועוד.

דרום – "אידי " באשדוד, "כרמים" בבאר שבע. 

•   •   •

המלצת השף - מתכון לברוסקטה זוקיני וגבינת חלומי באדיבות רשת נובה ג'ויה

צילום: אנטולי מיכאלו

חומרים (2 מנות):

2 פרוסות של לחם כפרי בעובי 2 ס"מ

 1זוקיני חתוך לרצועות ארוכות

2 שן שום פרוסה

5 ענפי טימין קצוצים

150 גרם גבינת חלומי של "משק צוריאל"

1/2 בצל פרוס

10 עגבניות שרי חתוכות לחצאים

מעט מיץ לימון

מעט שמן זית

מלח לפי הטעם

עלי פטרוזיליה לקישוט

אופן ההכנה:

 מחממים מחבת ובו שתי כפות שמן זית. מכניסים הזוקיני למחבת למשך 15 שניות, עד שהוא מקבל צבע זהוב מצד אחד.מוסיפים שום וטימין ומטגנים עד שהשום מעלה ריח.

מניחים את התערובת על פרוסת הלחם. מעל הכל מניחים 4 פרוסות של גבינת חלומי.

מכניסים המנה לתנור שחומם ל-240 מעלות עד שהחלומי מתרכך ומזהיב.

בזמן שהמנה בתנור, מערבבים עגבניות שרי ובצל עם מעט מיץ לימון, שמן זית ומלח.

כשהמנה יוצאת מהתנור מניחים עליה את הסלט הקטן ומקשטים בפטרוזיליה.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר