קיר עציצי הבזיליקום מושך את תשומת לבם של ילדיי באחת. הם ניצבים אל מול מדפי העץ ובוהים בגינת התבלינים האורבנית המעטרת את מסעדת ג'ויה הממוקמת בסינמטק תל אביב. משם חוצים נחושים את חלל המסעדה החמים, אל כסאות הבר המציצים על תנור הפיצה הלוהט. עוקבים בסקרנות רבה אחר תנועותיו הנמרצות של הפיציולו המותח את הבצק הלבן, יוצק כמות נדיבה של רוטב אדום עמוק, ממטיר שפע גבינת מוצרלה מגוררת ומשתעשע בשלל טופינגס צבעוניים.
עוד במדור האוכל:סקירת יינות של יקב ויתקין, מחלוצי הזרם הים־תיכוני בייננות המקומית
מיקי שמו עם 3 מאפי גבינה מלוחים שמתאימים לכל אירוע
הילה אלפרט בדקה: כך מגדלים (ומבשלים!) עופות אורגניים
מאיה דרין ניסתה את "נאם" הפופולרית - ועוד תשוב
כשהפיצה מוגשת אל השולחן התיאבון רב והתענוג אף הוא. כה רב עד כי נאות הצמד לטעום ממנות הקיץ החדשות של שף יובל פכלר.

ארבעת בניי אהבו במיוחד את ה
ריזוטו- ואיך לא?! ריזוטו לבן קלאסי, אפונה עדינה, חמאה, פרמזן, מיץ לימון, פטרוזיליה, קרם של אפונה וחזה אווז מעושן בתוספת קוביות שוק טלה על שיפוד רוזמרין.
תומר בעלי ואני נהנו מתפריט קיץ מגוון ויצירתי. מנת סלמון קוסקוס - סלמון צלוי, קוסקוס מתובל במיץ תפוזים, יין לבן, פיסטוקים, חמוציות, צימוקים צהובים, טימין ושאטה עם ויניגרט של תפוזים ושמן זית, פילטים של תפוז, זיתים קצוצים וצ'ילי חריף פרוס.
לעוד כתבות אוכל, מתכונים והמלצות הכנסו למדור האוכל שלנו
בדקנו גם את הספייסי סאמר פסטה - פסטה חונקי כמרים, שאטה, צ'ילי חריף פרוס, עגבניות מיובשות, בייבי תרד, זיתים, בזיליקום, ירק עונתי חלוט, זסט לימון ופנגרטאטא (פירורי לחם מתובלים בשמן זית, שום וצילי).
שבועות במדור האוכל:
מיקי שמו עם חמישה ממאכלי החלב שכולנו הכי אוהביםטנא גבינות מהשוק: מאיה דרין עם שני מתכונים מנצחים לחגעוגת גבינה בשלוש גרסאות שמוסיפות לה טעם וצבע
ממנות הטבעוניות החדשות: ריזוטו קינואה
בנוסף, בתפריט החדש אפשר יהיה למצוא מנות טבעוניות וצמחוניות רבות. את בניית התמהיל הטבעוני ליוותה אשת הקולינאריה הטבעונית אורי שביט מהבלוג "טבעוניות נהנות יותר".
בין המנות הטבעוניות:
פיצה לפת וטופו
בסיס לבן עשוי מחלב סויה, שום וכמהין, עלי לפת מוחמצים וטופו במרינדה של שמן זית, טימין ופלפל ורוד
ריזוטו קינואה
בצל אדום, שום, טימין, יין לבן, קינואה אדומה, חמאת קשיו, פטרוזיליה, מיץ לימון, סלקים צלויים, מיקרו אפונה, זרעי רימונים, צנוניות פרוסות
ברוסקטה חציל
בסיס פוקצ'ה, רוטב פסטו וטחינה, חציל צלוי בטבון, יוגורט מתובל בשום וצ'ילי חריף, פיסטוקים ושמן זית

שף יובל פכלר
ג'ויה סינמטק, רחוב הארבעה 5, ת"א. טלפון 03-6425854
צילומים: אפיק גבאי