בניגוב או בפיתה, עם גרגירים או עם פול, רבות דובר על החומוס שנמצא כמעט בכל בית בישראל.
לרגל משימת החומוס שתשודר הערב (שני) ב"משחקי השף" ברשת 13, בדקנו עם השפים האהובים של התוכנית מה בדיוק הטיפ המנצח שלהם לחומוס המושלם – והם גם סיפרו מדוע לדעתם הפך החומוס לאחד המאכלים הנפוצים ביותר בארץ.
תמר כהן-צדק: אני פחות נוהגת להשתמש בחומוס במסעדה שלי, אבל הוא לגמרי שייך למטבח עילי, במיוחד בדרום איטליה. אגב, אני אוכלת אותו לארוחת בוקר, כי הוא משביע, טעים ומזין.
הטיפ שלי הוא לאכול את החומוס אצל מישהו שיודע איך להכין אותו, למשל ב"הבן של הסורי", שזאת חומוסייה אהובה עליי במיוחד הנמצאת בסמוך למסעדה שלי.

שפית תמר כהן-צדק // צילום: מיכה לובטון
מושיק רוט: החומוס הגיע למעמד שלו בשל נגישות לחומר הגלם והמחיר היחסית זול שלו, במיוחד על רקע יוקר המחיה. יש לו יכולת להפיק מגוון רחב של מנות, והוא מתחבר להמון תרבויות. הוא פופולרי, לא יקר, נגיש ומנחם כמו פירה תפוח אדמה – קרמי ונימוח.
אנחנו הישראלים אוהבים לקחת את הקרדיט עליו, אחרי שהפכנו אותו למקומי לאחר ש"השאלנו" אותו ממגוון תרבויות אחרות. אני נוהג להשתמש בו לדברים רבים, ממיסו חומוס ועד מקור לחלבון, גם כסוג של קמח.
הטיפ שלי הוא לעשות את כל מה שצריך כדי שבסופו של התהליך, החומוס יהיה נימוח.

שף מושיק רוט // צילום: מיכה לובטון
תומר אגאי: חומוס הוא עניין גיאוגרפי. כמו שמאוד "נכון" לאכול אגז בנדיקט, מאוד נכון לאכול חומוס. זו ארוחת בוקר לבוקר שיחזיק אתכם כל היום והוא התאים גם לחלוצים שבנו את הארץ – זה קיים זמין ונגיש.
אצלי החומוס מוגש כמנה של בייגלה ירושלמי עם צלוחית מסבחה. בחורף אני מגיש מרק איטלקי קלאסי. הטיפ שלי הוא להכין את החומוס מגרגירי הדס קטן - מרקם אבו חסן - כמו גלידה אמריקנית, אבל זה קצת כמו קבוצת כדורגל – זה לא לכולם, אבל זה מה שגדלת עליו.
"משחקי השף", הערב ברשת 13