שוקו | צילום: Getty Images

עם שמנת, צ'ילי חריף ואפילו עם גבינה: איך שותים שוקו ברחבי העולם?

הגשמים עושים את שלהם, החורף בשיאו – ואיך אפשר שלא לרצות משקה שוקו חם? • בדקנו: איך המשקה האהוב נשתה במדינות אחרות, וכמה אבקת שוקו קונים בכל שנה בארץ?

החורף נמצא כרגע בשיאו, עם גשמים רבים שפוקדים את ישראל – ואפילו שלג שירד בהר החרמון. אחד הדברים שהכי כיף לעשות בחורף, במיוחד כשכל כך קר, זה לשתות שוקו – אבל האם חשבתם פעם איך שותים את המשקה המתוק ברחבי העולם?

• ההכרעה התקבלה: זו הפיצרייה הטובה ביותר בעולם

• הגביע הקדוש: כך תדעו אם האבוקדו שלכם מוכן לאכילה

• כבוד לבולונז'ר: הבגט הצרפתי הוכרז כמורשת תרבותית

לפי חברת סטורנקסט, הבודקת ביצועי שוק ומחקר, ברשתות השיווק בארץ נמכרות כ-2,500 טון אבקת שוקו בכל שנה – ו-60% ממשקי הבית שיש בהם ילדים רוכשים אבקה כזו. כמו כן, לפי קבוצת שטראוס, רבע מהכמות הנרכשת משמשת לאפייה והשאר להכנת משקאות שוקו.

מתכון מנצח

משקה השוקו הכי נפוץ בהולנד הוא "שוקומל", שנמכר בפחיות ובקופסאות קרטון. "שוקומל" נמכר לא רק בחנויות ובקיוסקים, אלא גם בברים לצד משקאות קלים ואלכוהוליים אחרים. דעו לכם שאם תגידו למדינה, זהו משקה שאמנם נמכר כשהוא קר – אך ניתן לחמם אותו במיקרוגל, וכך ליהנות משוקו חם.

בכל מה שקשור לשוקולד, הצרפתים ידועים בזכות הדקדקנות שלהם – ובדיוק כך גם במשקאות שלהם המבוססים על פולי קקאו. במרבית המתכונים במדינה יעשו שימוש במטבעות שוקולד מריר עם לפחות 70% מוצקי קקאו. את השוקולד ישלבו עם חלב ושמנת על מנת ליצור מרקם סמיך, הדומה יותר לפאדג' מומס. זו לא חובה, אבל תמיד מומלץ להוסיף מעט סוכר חום ווניל ליצירת כוס שוקו חם מפנקת.

אז איך אתם שותים אותו? // צילום: Thinkstock Photos

גם האיטלקים אוהבים את כוס השוקו החמה שלהם סמיכה ומפנקת, וגם הם אוהבים משקה המבוסס על שילוב של חלב ושמנת, עם תוספת של עמילן תירס, המעבה יותר את התערובת. התוצאה מזכירה קצת פודינג, אך ניתנת למזיגה. ניתן להשתמש גם כאן במטבעות שוקולד איכותיים או אבקת קקאו לבחירתכם.

הכל התחיל שם

מקסיקו נחשבת לארץ המוצא של השוקו החם. לפי האמונה, שהתרבות הראשונה שהכינה משקאות שוקולד הייתה זו של בני המאיה, שעשתה זאת לפני 3000-2500 שנים. המשקה שהוכן אז שונה מאוד ממה שאנו מכירים כיום: הוא הוגש קר בחגיגות ובאירועים ממש כמו בירה בימינו, אך נעשה בו שימוש גם ברפואה לטיפול במחלות כבד ובטן. בהמשך, פיתחו המקסיקנים את המשקה והגישו אותו חם (אולי בעקבות חשיפתו הנרחבת ברחבי אירופה במאה ה-19, שם קיבל ביטויים רבים אחרים) עם תוספת של צ'ילי כדי לתת "קיק" חריף למשקה המתוק.

אהבה קולומביאנית

בטח לא תצפו לשמוע על שוקו עם גבינה, אבל כנראה שזה עובד מאוד לקולומביאנים. הם מוסיפים למשקה השוקו החם קוביות גבינה, בעיקר מוצרלה או כל גבינה מותכת אחרת. הקולומביאנים גדלו על ספל השוקו החם בתוספת קוביות גבינה בתחתית, והאמינו שכך עושים בכל העולם. לא סתם יש אמירה מפורסמת במדינה: "שוקו חם בלי גבינה זה כמו אהבה בלי נשיקה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...