שוקו הוא משקה של אווירה והוא אחת ההוכחות לכך שאוכל ועיצוב הם צמד שהולך טוב ביחד. השוקו הוא המשקה החורפי האולטימטיבי ואפשר לומר שהוא סוג של משקה מעוצב. אף אחד לא שותה סתם ככה שוקו. לכל הטקס הזה מתלווים חומרים איכותיים, אבל מעל לכל, כוסות מעוצבות שיודעות לתת למשקה, או יותר נכון להגשה שלו, את הכבוד.
חשוב שהכוס תהיה גבוהה באופן יחסי ורחבה. כל האלמנטים הקישוטיים דורשים רוחב וממדים כדי להתקבל בהרמוניה ולא להיראות כאילו הכוס לא יכולה להכיל אותם.
ספל לשתיה חמה בעיצוב פרחוני. קסטרו הום
יש כמה סוגי ספלים שיתאימו למשקה החמים הזה, סוג אחד הם ספלים בגווני שוקולד. הסוג השני הם ספלים שמשלבים עיצובים שמעצימים את הקטע המתוק, והאינטימי של שתיית השוקו - כוסות עם הדפסי לבבות או הדפסים קיטשים ומתוקים אחרים.
ספל מאג מקרמיקה בגימור מגורען, FOX HOME / צילום: טל טרי
סוג נוסף הם ספלי המאג שמגיעים בעיצובים הומוריסטים של דמויות ססגוניות. אפשרות נוספת היא כוס זכוכית גבוהה, שמאפשרת לראות מבעדה את המשקה. הזכוכית מעצימה במובן מסוים את המראה המעוצב של המשקה ויוצרת נימה מעודנת.
ספל מאג במראה דמות הומוריסטית, KARE, משה לוי 11 ראשלצ / יח"צ
ספל מאג בצורת לב, Flying Tiger Copenhagen / יח"צ
מארז זוגי של כוסות עם דופן כפולה מבית סולתם / צילום: אסף אמברם
שוקולד הוא חלק בלתי נפרד מהכנת המשקה, ולמקרה שלא ידעתם הוא נחשב למזון האלים. כל מה שנקשר בפולים החומים, מקבל ארשת מלאת אפיל וסטייל, שמרגישה תמיד נכונה. ספר חדש מבית The Silver Spoon הידוע בכל העולם כאוטוריטה של המטבח האיטלקי, כולל 100 מתכוני שוקולד, שבהם גם מתכון להכנת שוקו. חוץ מזה שהוא סוקר לעומק כל היבט בהיסטוריה של השוקולד והסודות שמאחורי עבודה מוצלחת איתו, מדובר בספר מעוצב, בגוון שוקולד, שישמש פריט מלא סטייל להניח על משטח העבודה במטבח או על שולחן הקפה.
ספר השוקולד עם מתכונים להכנת שוקו, מבית THR SILVER SPOON, טולמנ'ס דוט
וקבלו מאיתנו גם מתכון, אבל לא לפני שנגיד שהרשת מפוצצת במתכונים, רובם מצולמים ומעוררי השראה, כך שתרגישו חופשי ללכת על משהו אחר. המתכון של REBAR הוא עם קצת פחות רגשי אשם, כי משולבים בו גם לא מעט מרכיבים חיוניים, ואנחנו בעד.
המצרכים:
- חצי בננה טרייה
- כפית ממרח אגוזי לוז
- כפית שוקולד צ'יפס 70% קקאו
- כף שיבולת שועל
- כוס חלב חם או משקה סויה וניל
מתכון שוקו על בסיס מרכיבים טבעיים / צילום: רונן מנגן
אופן הכנה:
מבלנדרים כשתי דקות עד לקבלת משקה חם.
ואנחנו חושבים שאפשר תמיד להוסיף הר קצפת, שהוא גם טעים, אבל גם הופך הכל למעוצב יותר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו