שוקו? לא בבית ספרנו (האמריקני): אתם הורים לילדים בגילי בית ספר יסודי וחטיבת ביניים? ובכן, יש לנו חדשות מרעישות עבורכם – שעלולה לגרום לכם לכאב בטן.
לפי דיווח בעיתון האמריקני "וול סטריט ג'ורנל", משרד החקלאות בארצות הברית שוקל לצמצם, להגביל ואולי אף לאסור לחלוטין חלוקה של משקאות ומאכלים מסוימים, דוגמת שוקו, בבתי ספר ציבוריים, וזאת מתוך מטרה להפחית את הסכנה לפיתוח מחלות כרוניות בקרב ילדים.
עוד עולה מהדיווח כי כבר בחודש פברואר האחרון, במשרד הציעו לראשונה לעדכן את הסטנדרטים התזונתיים בבתי ספר ציבוריים במדינה כדי להגביל את צריכת הנתרן והסוכר בתזונת התלמידים. בין המהלכים שהוצעו כחלק מהתהליך החדש, הומלץ להגביל את הכמות והצריכה של משקאות ממותקים עתירי סוכר (בהם שוקו) בקרב תלמידי תיכון ולאסור לחלוטין את החלוקה שלו בבתי הספר היסודיים ובחטיבות הביניים.
בהצעה נכתב כי המדיניות הזו תצמצם את החשיפה של ילדים לסוכר, כשלטענתם בשוקו יכולה לעיתים להיות את אותה כמות הסוכר שיש במשקאות ממותקים אחרים. "המדיניות הזו תצמצם את החשיפה לסוכר ותעודד ילדים לבחור במשקאות חלב ללא סוכר, בתקופה שבה בלוטות הטעם שלהם מתחילות להתגבש", נכתב. אנשי המשרד כנראה חזו שההחלטה תעורר את זעם הציבור, ואכן כך קרה – כשלא פחות מ-90 אלף תגובות הצטברו בעד ונגד המהלך באתר הרשמי של המשרד.
"חלב בטעמים הוא סוגיה מאתגרת בכל הנוגע למציאת הדרך הנכונה להתנהל בהקשר אליו", אמרה בתגובה נציגה מטעם המשרד. "אנחנו מעוניינים לעודד את צריכת החלב בקרב ילדים, אך בה בעת אנחנו מודעים לכך שיש להפחית את צריכת המשקאות הממותקים עתירי הסוכר".
לצד זאת, היו גם מי שביקשו להזכיר כי למרות הכל מדובר במשקה שעדיין מכיל מרכיבים חיוניים לילדים אותו הם אוהבים לצרוך. כתימוכין לכך, הביאו מחקר שנעשה בשנת 2015, שמצא כי שוקו יכול להוות את אחת האפשרויות הטובות ביותר למשקה לשתייה לאחר אימון, וזאת בשל העובדה כי הוא מכיל בין רכיביו חלבונים, פחמימות, סידן, ויטמין D ואשלגן.
ההחלטה הסופית טרם התגבשה והיא נדונה בימים אלה, אבל גם אם יוחלט בסופו של דבר ליישם אותה בשטח, הצפי הוא שהמהלך ייצא לפועל מתישהו בין 2025 ל-2026.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו