חובבי האוכל האסייאתי - זה בשבילכם

בשורות לאוהבי המטבח עז הטעמים: מסעדה חדשה, איטריות אורז בג'ירף ורטבים להכנה ביתית

פאד תאי איטריות אורז בג'ירף. חובה לאכול כשהן טריות // פאד תאי איטריות אורז בג'ירף. חובה לאכול כשהן טריות

ג'ירף מונטיפיורי משיקה אטריות אורז טריות בעבודת יד

כמה משמחת הבשורה, שכן רשת ותיקה ומבוססת כמו רשת ג'ירף היא יישות כה מיומנת, יסודית ומבריקה. היא כבר מזמן פיצחה את הנוסחה ומתנהלת לה בביטחון מעורר הערכה. אין לה צורך לחדש אלא רק רצון וחדוות יצירה, וזהו חידוש שאינו עניין של מה בכך. בג'ירף מספרים, שעל מנת לייצר אטריות אורז טריות נדרשים ידע ומיומנות של אנשי מקצוע, והתפעול של הכנסת אטרייה כזאת לתפריט הוא מורכב. הסיבה העיקרית: אורך חיי המדף של האטרייה קצר מאוד. למעשה – מדובר בחיי מדף של שעות ספורות בלבד. קשה לשנע אותה, וגם אי אפשר לאחסן אותה במקרר. אטריות שמכינים אחר הצהריים, יכולות להימכר באותו ערב בלבד. למחרת כבר לא יהיה להן המרקם המיוחד המאפיין אותן, והן יישברו ויתפרקו.

            סינטה נודלס אטריות אורז טריות. ג'ירף מונטיפיורי

אטריות האורז הטריות זמינות בתפריט הערב בלבד, וכשנגמר – נגמר. את אטריות האורז אפשר לטעום  במנות הפאד תאי השונות, וגם במנת הסינטה נודלס – אטריות אורז טריות עם נתחי סינטה בקר, 3 סוגי בצלים, קשיו, צ'ילי וכוסברה. וכמה שונות המנות הללו כשכוכבת הקערה היא איטריית אורז טרייה. כל המנה משנה פניה. מקבלת מרקם יחיודי ומהנה. ולפתע יש בה עדינות כשמעט ולא אופיינית למנה תאילנדית עזת טעם ובלתי מתפשרת.

ג'ירף מונטיפיורי. מונטיפיורי 31, תל אביב טל 03-6851155
www.giraffe.co.il

***

חדש על המדף: הסדרה האסייתית של "מאסטר שף"

(צילום: אפרת אשל)

מותג מאסטר שף, מציע מגוון רחב של מוצרים קולינריים איכותיים, קלים ופשוטים לשימוש במטבח הביתי. במסגרת הרחבת המותג ועבודת פיתוח יסודית, הושקה לאחרונה סדרה מסקרנת נוספת. אסייתית – כמה נפלא! 
ומה בסדרה? מגוון רטבים כמו סויה, טריאקי, צ'ילי מתוק וצ'ילי חריף המיוצרים בתאילנד, שלל אטריות כמו אטריות ביצים המיוצרות בסין, אטריות אורז המיוצרות בתאילנד וגם קרם קוקוס המיוצר בתאילנד.
מנות רבות מהמזרח הרחוק הפכו לנפוצות במטבח הישראלי. דגש רב ניתן על הקפדה בשימוש בחומרי גלם אותנטיים, המעניקים למנה את הטעמים האמיתיים של המזרח, עכשיו  גם בבית.  הסדרה האסייתית של מאסטר שף, מאפשרת לכל בשלן חובב להפוך את הארוחה לאסייתית לתפארת.

4 מתכונים תאילנדים שיעיפו אתכם ישר לחופים הקסומים - עכשיו במדור האוכל! 

בין מוצרי הסדרה תמצאו:

רוטב סויה: רוטב הסויה של "מאסטר שף", מיסודות המטבח האסייתי, מיוצר מפולי סויה מובחרים, שצמחו במדרונות הרי הצפון של תאילנד. האקלים המדויק וקרקע איכותית, יוצרים בית גידול מושלם לפולי הסויה המשובחים. המתכון הייחודי- נרקח על ידי "מאסטר שף", ומשלב ארומה עמוקה ועשירה עם גוף רוטב מדויק. 500 מ"ל, כשר פרווה למהדרין בהשגחת בד"ץ אגודת ישראל, 14.9 ₪

רוטב צ'ילי מתוק: היחיד שמכיל 25% צ'ילי חריף. מתכון מדויק, המשלב מתיקות מאוזנת עם קורטוב חריפות. מיוצר בתאילנד ועבר התאמה לחיך הישראלי. 700 מ"ל, כשר פרווה למהדרין בהשגחת בד"ץ אגודת ישראל, 14.9 ₪

רוטב צ'ילי חריף: עם אחוזי הצ'ילי הגבוהים ביותר הנמצאים היום בשוק- 35%. רוטב עשיר וסמיך, מעניק לרוטב חריפות מדויקת. מיוצר בתאילנד במתכון שהותאם לחיך הישראלי. 700 מ"ל, כשר פרווה למהדרין בהשגחת בד"ץ אגודת ישראל, 14.9 ₪

אטריות אורז: אטריות אורז רחבות, מיוצרות בתאילנד ואידיאליות למנת הפד-תאי המפורסמת או למרקים צחים. 400 גרם, כשר פרווה למהדרין בהשגחת בד"ץ אגודת ישראל, 9.9 ₪

ניתן להשיג בחנויות המובחרות וברשתות השיווק.

****

התאילנדית החדשה ברחוב הר סיני

                      (צילום: מאיה דרין)

בשקט, ומבלי לספר לאף אחד נפתחה לה תאילנדית חדשה בעיר תל אביב. מי שמתקשה למצוא שלוחן בבית תאילנדי ונתקף תסכול נוכח התור הארוך בפתחה של נאם וודאי שמח למשמע הבשורה.
החדשה המדוברת רחבת ידיים וצבעונית למראה, וכבר בשעה 19:30, עם הבערת להבות הווק היא גדושה ורועשת ומלאה בסקרנים.
מכיוון שאלה ימי הרצה ולא מעט מן החוויה נגזרת מהגדרה זאת, נציין בעדינות כי המטבח עדיין טרומי וחסר איזון בטעמים. לעיתים חריף מדיי ולעיתים מתוק מדיי ולרוב לא ברור בשאיפותיו. השירות אדיב וחביב אך עדיין לא יעיל מספיק נוכח הקהל הרב הפוקד את המקום. ואני, שבדרך כלל מדירה רגליי ולא מבקרת במסעדה בחודשיה הראשונים, מניחה לה להתקאלם, להתבשל בציר של עצמה ורק אז מגיעה להכיר, הפעם לא התאפקתי ובאתי. אך אחזור בעוד מספר חודשים כשהאוכל יתגבש לכדי מנות טעימות ובלתי נשכחות, כשהשירות יעמוד בביקוש וכשמחיר המנות יתכתב בהיגיון עם החוויה כולה (אגב, התפריט אינו יקר אך אינו מתוקצב כיאה להרצה).

ואם בכל זאת הסקרנות רבה והתיאבון גדול, הנה כמה פרטים:

סלטי פפאיה כמו סום טאם, ובו גם לוביה תאילנדית בנוסף לפפאיה ירוקה , עגבניות שרי, צ'ילי שום, רוטב דגים, סוכר דקלים, ליים ומיץ תמרינדי (29 ש"ח); סלט קלמרי ושרימפס חלוטים ברוטב צ'ילי תאילנדי עם אטריות שעועית ברוטב חמוץ חריף, מקלות סלרי, עגבניות בצל לבן, צ'ילי אדום, רוטב דגים וליים (38 ₪) סלט של פרגית במחית צ'ילי (36 ₪)).

בתפריט גם מגוון מטוגנים בהם: דג שלם בטיגון עמוק המוגש בליווי מנגו חמצמץ, כוסברה, צ'ילי, רוטב דגים, סוכר דקלים ותמרינדי (94 ש"ח); שיפודי שרימפס וקלמרי במרינדה של שורש כוסברה, פלפל לבן ומיקס עלים (44 ש"ח); בעמדת הווק מקפיצים פאד תאי כמובן וגם אטריות עם עוף, שרימפס או מנה צמחונית (49 ₪) בתפריט גם מספר מנות של מרקים ומבחר קטן עד מאוד של קינוחים.

התאילנדית בסמטת סיני, הר סיני 1, זמני פעילות משתנים בתקופת ההרצה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר