Eatliano - שבוע האוכל האיטלקי 20.12.15-27.12.15
20 מסעדות איטלקיות ברחבי הארץ, יגישו במשך שבוע ימים תפריט מיוחד של ארוחה איטלקית מלאה, במחיר של 99 ₪. הארוחה תכלול מנה ראשונה, עיקרית ואחרונה, בהן ישולבו הגבינות האיטלקיות של מחלבות גד.
שבוע האוכל האיטלקי מביא אל הסועד הישראלי את איטליה, על כל מחזותיה. המסעדות המשתתפות מציעות ארוחה איטלקית מלאה, עם מגוון מנות לבחירה, במחיר אחיד ואטרקטיבי עד מאוד. הפסטיבל יתקיים במהלך כל השבוע, כולל סופ"ש. השפים יצרו מנות מיוחדות המשלבות מסורת איטלקית וגישה מודרנית. בנוסף, אותגרו במנה המזוהה ביותר עם המטבח האיטלקי - מנת הקפרזה. מנה זו המורכבת מעגבנייה, מוצרלה ובזיליקום (צבעי הדגל של איטליה - אדום, לבן, ירוק), זכתה לריענון ולאינטרפטציה מצד כל אחד מהשפים המשתתפים בפרוייקט.
שבוע האוכל האיטלקי הוא חוויה של פסטה, פיצות בוורסיות שונות (נאפולטינית, רומאית ועוד), עם מגוון תוספות ייחודיות. וגם ניוקי, רביולי, ריזוטו, ושלל גבינות איטלקיות כמו מוצרלה, מסקרפונה, מוצרלה בוראטה, מנצ'גו, פקורינו, ריקוטה פרסקה, ריקוטה סאלדה ועוד גבינות מהסדרה האיטלקית של מחלבות גד.
בין המקומות המשתתפים:
בירושלים: לוצ'יאנה, לבן בסינמטק, אל-דנטה | תל אביב: גוסטו, איטלקייה בפשפשים, אנינה, אוליברי, פיאצה, ארנסטו, אלורה, בית איטלקי |איזור השרון: ברניני (רעננה), טריולה (פתח תקווה), פסטריה (רעננה) | מרכז: סילו (חולון), פיאטו (רחובות), פרנצ'סקה (ראשון לציון), בואנו (יהוד) |צפון: מנואלה (זכרון יעקב), טאנטי באצ'י (קרית טבעון), צל תמר (אשדות יעקב), 1910- (דגניה א')| אילת: פסטורי|
ואילו מנות איטלקיות תוכלו לטעום? להלן כמה דוגמאות:
• פיאצה: "ארנצ'יני"- כדורי ריזוטו פריכים במילוי תירס ואווז, על קרם פלפלים ושמנת חמוצה.
• סילו: פיצת השף- סקמורצה ומוצרלה מגורדת, פלפל קלוי, תרד מאודה וזיתי קלמטה.
• לוצ'יאנה: עוגת בריוש במלית ריקוטה פְרֵסְקה וסלט של בורגול מטובל בעשבי תיבול.
• לב: ריזוטו חצילים קלויים עם שרי קונפי, לימונים כבושים, חלמון צרוב וריקוטה סלטה.
• אל דנטה: ניוקי סלק וריקוטה סלטה.
• אנינה: פיצה סטרקינו - עגבניות, מוצרלה, סטריקנו ובזיליקום.
• פיאטו: קנולי 4 גבינות וכמהין ברוטב עגבניות קלאסי.
• מנואלה: ארנצ'יני פורמג'י - כדורי אורז מטוגנים עם גבינות וקולי פלפלים.
• צל תמר: קונקיליוני – קונכיות פסטה במילוי תרד וריקוטה פרסקה ברוטב עגבניות.
• גוסטו: ריזוטו סלק - גבינה כחולה ואגוזי מלך קלויים.
• ארנסטו: ניוקי אללה סורנטינה- רוטב עגבניות, מוצרלה ובזיליקום.
• 1910: טורטליני עיזים - קרם בטטה וגבינת עיזים, קולי סלק ומרווה, פיסטוק קלוי.
• טאנטי באצ'י: פאלקונה - חונקי כמרים עם שומר בר, סרדינים, צנוברים ותמרים.
התפריט יוגש בשעות הערב, החל מהשעה 17:00
לרשימת המסעדות והתפריטים המלאים של שבועEatliano, היכנסו לעמוד הפייסבוק של מחלבות גד
.facebook.com/gad.dairy
**************************
חגיגת מרקי חורף ב"טייגר לילי"
מרקי ספיישל של שף יניר גרין שיוגשו עד ה-2.1
במסעדות "טייגר לילי", התאילנדית האותנטית, יקיימו לכבוד החורף חגיגת מרקים מחממת לב ונפש.
במסגרת החגיגה יוצעו במסעדות, טייגר לילי - שרונה מרקט וטייגר לילי - רמת החייל, מרקי מיוחדים שיתבשלו במיוחד על ידי השף יניר גרין, וצוות הטבחים התאילנדים:
• מרק תירס סרטנים – גרסה משודרגת למרק התירס הקלאסי עם סרטנים טריים ובצלצלי שאלוטס (42 ₪).
• מרק תאילנדי חריף – מרק עוף קצוץ חריף עם צ'ילי, ג'ינג'ר ותמרינדי (42 ₪).
• מרק דגים ופפאיה ירוקה – מרק חמצמץ על בסיס דגים טריים וירקות תאילנדים (64 ₪).
אלו יצטרפו למרקים האהובים והמוכרים המוצעים בתפריט המסעדה:
• טום יאם - פירות ים/עוף/טופו עם פטריות שמפיניון, עגבניות שרי, בצלצלי שאלוטס, צ‘ילי, גלנגל, למון גראס, כפיר ליים, כוסברה וחלב קוקוס (64 ₪).
• טום סום – מרק דגים תאילנדי חמצמץ עם תערובת תבלינים תאיים קלויים, תמרינדי, בצל ירוק וקריספי שאלוט (64 ₪).
• קוטייאו - בקר/עוף/טופו עם אטריות אורז רחבות, כדורי עוף תאילנדיים, נבטים, פאקצ‘וי, בצל ירוק, כוסברה וסלרי בתוספת וון-טון עוף קריספי (59 ₪); ועוד.
טייגר לילי ת"א – הברזל 32, רמת החייל ; טייגר לילי שרונה מרקט – קלמן מגן 3, ת"א
1-700-70-70-97, https://www.facebook.com/tigerlillyTLV
המון מתכונים ופינוקים - עכשיו במדור האוכל שלנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו