סלט סטייק אסייאתי // צילום: רעות סהר // סלט סטייק אסייאתי

כזאת שווה: חיזוק קולינרי מקליפורניה

ב"סנטה רוזה" מביאים את הטעמים מהחווה היישר לצלחת • סלט סטייק עסיסי, פירה אפונה, טארט לימון ועוד

תושבי השכונות הצפוניות של תל אביב, שנאלצים בימים כסדרם לנסוע למרכז העיר כדי לאכול בחוץ, קיבלו חיזוק בדמות מסעדה חדשה המבוססת כולה על המטבח הקליפורני. תודו, שכזה עוד לא היה לנו. 

קליפורניה, אחת המדינות היפות בעולם, ידועה במטבח האקלקטי שלה. מטבח מהגרים, אבל כזה הנשען על תוצרת טרייה במיוחד. תוצרת הגדלה בחוות, בשדות ובמטעים הרבים שלה. אז נכון, שכשחושבים על מטבח קליפורני חושבים על אוכל אורגני. אבל נסתפק גם ב-farm to table, מבלי להיכנס לפינה לזאת. 

מסעדת סנטה רוזה התמקמה בדיוק במקום בו היה צריך אותה, בשכונה ריקה ממסעדות. המסעדה מציעה תפריט שמאגד בתוכו כמה מהמנות הקליפורניות המוכרות: פיצה קליפורנית שמאופיינת בתוספות לא שגרתיות, המבורגר עם קריצה למרכז אמריקה, דגים ופסטות בליווי חומרי גלם טריים וצבעוניים. 


בירה וקוקטייל // צילום: רעות סהר

בשעות הצהריים מציעים שם עסקית חמודה, של ראשונה במחיר העיקרית בשלוש דרגות מחיר. אמנם, ללא תוספת שתייה אבל עם שתייה אלכוהולית מוזלת. יש תפריט קוקטיילים קטן, גם הוא מזכיר את קליפורניה עם מרכיבים שונים כמו, פירות יער, חלפיניו ואננס. אנחנו הלכנו על על האל. איי גלאמור (42 שקלים) המבוסס על ג'ין עם ליים, נענע, מלפפון וטוניק. שילוב המרכיבים הזה אמנם לא מחדש הרבה, אבל הוא עדיין השילוב המנצח בקלילות, בחמיצות העדינה ובאופן שטעמו של הג'ין נכנע לטעמם של הנענע והליים. הזמנו גם בירת בלו מון (15 שקלים), בירת קראפט אמריקאית בניחוח תפוזים. 


קרפצ'יו // צילום: רעות סהר

פתחנו את הארוחה בקרפצ'יו בקר (תוספת של 10 שקלים לעסקית) וגספאצ'ו עגבניות צהובות. הקרפצ'יו מגיע כנתחים עגולים ויפים של בשר דקיק בצבע נהדר, ועל גביו סלט תרד ירוק וקריספי עם נקטרינות ושברי פיסטוקים. הסלט לכשעצמו היה מצוין. שילוב נהדר בין התרד לפרי. אבל הקרפצ'יו, דרש קצת יותר התייחסות. זה הגיע עם טוסטים של לחם לבן. בסך הכל זו הייתה פתיחה נחמדה לארוחה. לגבי הגספאצ'ו, היו ציפיות והוא אכזב. גספאצ'ו מעגבניות צהובות, הכלול במחיר העיקרית, דורש עגבניות משובחות במיוחד. במקרה הזה טעם העגבניות לא היה מספיק חזק, ובצדק תמכו בו בתבלינים כדי לחזק את הטעם. אבל זה לא עזר. העגבניות היו מימיות מדי, וגם לא נטחנו לנוזל חלק ומאוחד. גם פלפלים, בצל ועירית קצוצים לא עזרו במקרה הזה. 


גספאצ'ו // צילום: רעות סהר

לעיקריות בחרנו בסלט סטייק אסייתי (68 שקלים) ופיש אנד צ'יפס (78 שקלים).  סלט הסטייק האסייתי היה מגוון במיוחד. חסה, פטריות, כרוב סגול, עגבניות שרי, חמוציות, אספרגוס, גזר, קשיו, אספרגוס וקלמנטינות (יכול להיות משומרות. אבל גם לאלה יש את הקסם שלהן בעיניי). על הכל הונחו נתחים יפים וצלויים טוב של בקר, עם ויניגרט אסייתי של ג'ינג'ר ושומשום. 

הסלט היה  מעולה עם מגוון ענק שסבל רק מבעיה אחת, של טעם חזק של שמן שומשום. הבשר היה נהדר, הירקות היו טריים. כיף היה להיתקל באספרגוס טרי. הפיש אנד צ'יפס היה נפלא. דגי בורי, עם שכבת עור דקה ששמרה על עסיסיותם, בציפוי פנקו יפני, בליווי איולי כוסברה משגע ובגולת הכותרת פירה אפונה. 


פיש אנד צ'יפס // צילום: רעות סהר

במקור פיש אנד צ'יפס מוגש באנגליה עם פירה אפונה, וכל כך חבל שאנחנו לא נתקלים בזה יותר בארץ. הפירה אפונה של 'סנטה רוזה', מעורבב בפירה תפוחי אדמה וחבל. אבל, זה עדיין שינוי מרענן מהצ'יפס שאנחנו תמיד מקבלים. 

אם חשבתם שכאן הסתיימה הארוחה, אז טעיתם. הגענו לחלק הטוב ביותר שלה. טארט לימון נפלא (44 שקלים) שכל כך מתאים לקליפורניה. הטארט מגיע בליווי קולי פטל ומרנג סיגליות מרהיב. זהו פאי לימון אחד מהטובים שטעמנו לאחרונה. איזון מדויק בין חמוץ למתוק, יציבות נהדרת של העוגה ותוספות יפהפיות וטעימות מסביב. 


טארט לימון // צילום: רעות סהר

מי שנסע אי פעם על הכביש בקליפורניה, מהדרום אל הצפון או להיפך, וחלף בדרך על פני החופים והצוקים הרבים וטעם מהתותים, התפוזים, הגבינות והדגים שיש למדינה היפהפייה הזאת להציע, יכול לעשות סיבוב ב'סנטה רוזה' ולהיזכר בכל זה. בכל זאת, בקליפורניה המציאו את הביטוי farm to table. 


מן החווה ישר לצלחת // צילום: רעות סהר

סנטה רוזה קהילת סלוניקי11 נאות אפקה תל אביב  טלפון 03-9401011

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...