כשהאינסטגרם הופך למציאות: הפופ-אפ בראנץ' שאתם חייבים לנסות

בלוגרית האוכל נטע סלונים (thefoodnett) חברה לביסטרו "מנא" לטובת פופ-אפ שאם האוכל שלו טעים כמו שהוא נראה, כולנו הרווחנו • וגם: האם התור הבא של תל אביב הוא דווקא המבורגר טבעוני? • חדשות האוכל

הפופ אפ של נטע סלונים במנא, צילום: איתמר גינסבורג

בלוגרית המסעדות נטע סלונים, שאולי מוכרת לכם יותר כ-THEFOODNETT, ובאופן כללי מוכרת לכם מאולפני הטעימות האחרונים שעשינו פה בפורים, שבועות וראש השנה, חברה לביסטרו הים-תיכוני Mena (הירקון 88, תל אביב) ולשף שלו, ינון אלעל. תוצאת מפגש הפסגה: פופ-אפ שיספק לכם חוויית בראנץ' מסקרנת, טעימה, ולא פחות חשוב - פוטוגנית, ממש כמו שמגישים בחו"ל - רק בלי הצורך המייגע לעלות על מטוס. תפריט הפופ-אפ מבוסס על מנות ארוחת הבוקר של המסעדה ועל החזון של נטע, בהשראת מסעדות שבהן ביקרה ברחבי העולם.

דוגמאות לעיקריות: עקודים (לביבת ירק, ירקות חתוכים גס וקנל שמנת מצומצמת - 98 שקלים); טוסט כמהין עם מקושקשת רכה (102 שקלים); קורן קיובס (פשטידת תירס, ביצה עלומה, דמי גלאס, גבינת פטה ולאבנה - 112 שקלים); וברוסקטה דג כבוש (בריוש פתוח, שמנת, דג בכבישה עדינה, צנונית, שרי, צ'ילי וביצה רכה - 116 שקלים).

וזה לא הכל: כל שולחן שיזמין את הבראנץ' יקבל במחיר המנה העיקרית מגש קומות מפנק עם סלמון מעושן, מבחר גבינות (בושה שרופה בברנר, פטה צלויה עם רסק עגבניות ועוד), שום קונפי עם בלסמי, לחמים, קרואסונים, חמאה וריבה. בגזרת המשקאות תוכלו ללגום משקה "Croft Twist" מבעבע, קפה קר/חם או מיץ תפוזים סחוט לבחירה. מומלץ לא להדק את החגורה עד הסוף.

ההגעה בהזמנת מקום מראש בלבד, לחצו כאן לפרטים נוספים 

נטע סלונים (מימין) והשף ינון אלעל, צילום: איתמר גינסבורג

הכירו את Jburger, מותג ההמבורגרים הטבעוני החדש מבית מסעדת J17, שמעניק גם לאלה שהם לא קרניבורים את האפשרות ליהנות מקציצה עסיסית ושלל תוספות בלחמנייה. המותג מתארח כעת כפופ אפ במסעדת האם (ירמיהו 17, תל אביב) ומציע מנות מגוונות ומפתיעות כמו בוורלי הילס בורגר (ממרח אבוקדו, נבטים וגבינת צ'דר - 68 שקלים); שניצבורגר (המבורגר רידיפיין ושניצל סייטן בלחמנייה עם ירקות - 68 שקלים); וסלופי (בשר ביונד מפורק ומוקפץ עם גבינה, מוגש בלחמנייה עם איולי פיקנטי, בצל ועלי בייבי - 72 שקלים). ויש גם סליידרים, תוספות וארוחות קומבו. בעתיד, כך מספרים, יתמקם המותג בלוקיישן קבוע. להזמנות

JBURGER ההמבורגר הטבעוני, צילום: גיל אבירם

גם פיצה וגם אפשרות לטוס לרבע גמר המונדיאל בקטאר? איפה מתחיל התור?! דומינו'ס פיצה חברה ל-Hisense ולמותג הטיולים איסתא ספורט, לקראת אליפות העולם בכדורגל שתתקיים החורף. מי שיזמין מהרשת לפחות שלוש פעמים בסכום מינימלי של 70 שקלים עד 22.11 ישתתף בהגרלה של חבילת המונדיאל, הכוללת טיסה, מלון וכניסה לצמד משחקי רבע הגמר. על הדרך יקבלו הזוכים גם מסך הייסנס חדיש, כי גם במשחקי חצי הגמר והגמר צריכים לצפות בסטייל. חמישה זוכים מאושרים ייבחרו בהגרלה שתיערך בסוף נובמבר. אל תופתעו אם תאכלו בקרוב הרבה פיצה.

דומינוס, צילום: דן פרץ

סופר פיצה התל אביבית, שעד כה הגישה פיצה בסגנון רומאי ולפי משקל, החלה להציע סלייסים משולשים במחיר קבוע. מדובר בפיצה שונה למעשה, עם בצק דק יותר אך עדיין כזה שמצליח להחזיק את כל הטופינגס עליו. תהיו רגועים, גם הסוג השני נשאר.
קוטר המגש הינו 50 ס"מ והמחיר הינו 19 ש"ח למשולש מרגריטה ו-22 ש"ח לסלייסים עם תוספות מיוחדות. בקרוב גם בוולט. לבונטין 19 תל אביב

סופר פיצה, סלייס משולש, צילום: גל קולוג

רשת מינה טומיי האסיאתית מרעננת את התפריט היפני שלה, המוגש בשלב ראשון בסניף חיפה ויגיע לסניפים האחרים אחרי החגים. אז תגידו יפה קוניצ'יווה ל-Gunkan Kohlrabi (דפי קולרבי במילוי אורז וטרטר בקר מתובל - 58 שקלים); לטמארי טונה וכבד אווז (כדורי אורז מתובלים עם טטאקי טונה אדומה וכבד אווז - 62 שקלים); ול-TaToffee (טטאקי סלמון ברוטב טופי יפני - 49 שקלים). דיווח: גם קולקציית הסושי התעדכנה בכמה רולים חדשים.

מינה טומיי, צילום: אסף קרלה

התפריט הסתווי של Moses Shop, המושק בימים אלה ב-11 סניפי הרשת, מתגאה בהמבורגר As Is (המבורגר בקר וטלה, בריסקט, שבבי בצל מטוגן, רוקט, בצל סגול, מלפפון חמוץ, רוטב ברביקיו ואיולי הבנרו ליים); בצ'יפס בוטנים (צ'יפס קלאסי, ליים שחור, קראמבל שאלוט ורוטב חמאת בוטנים אינדונזי), בלחמנייה מופחתת פחמימות וגם בארבעה רטבים חדשים: בום בום (קטשופ, מיונז, סרירצ'ה, צ'ילי מתוק וחרדל); רוטב בוטנים אינדונזי, רוטב איולי צ'יפוטלה ופפריקות מעושנות, ורוטב איולי הבנרו ליים חריף במיוחד.

תפריט חדש למוזס שופ, צילום: גיל אבירם

מסעדת הפיוז'ן הכשרה נינה ביאנקה (בוסי סנט ג'ורג' 9, מתחם ביל"ו) מציגה שף חדש - דודו בן אבו - שבחר לעדכן את התפריט במבחר מנות המשלבות בין המטבח הים-תיכוני למטבח האירופי הקלאסי.
אז מה אוכלים? סיגר גבינות (יוגורט טרשי וירקות חתוכים גס - 64 שקלים); טטאקי סביח סטייל (טונה אדומה צרובה, ביצה חצי קשה, טחינת עמבה, אריסה, שיפקה, חציל פריך ותפוח אדמה מדורה - 76 שקלים); פיצה ירוקה (קרם ירוקים, גבינות, זוקיני, צנוברים ואבן יוגורט - 71 שקלים); שווארמה דגים (בצל מקורמל, לחוח תימני, סחוג, טחינה וזיתים - 132 שקלים); קראק פאי מפורק (קראמבל, אגוזי לוז, קרם פרש וניל, בצק עלים מקורמל, בננה מקורמלת וקרמל מלוח) ועוד.

חריימה כרוב של הנינה ביאנכה, צילום: דויד מויאל

"קולטורה" הוא מיזם חדש של היכל התרבות תל אביב, בשיתוף סרטי שובל וסרטי יונייטד קינג, אשר במסגרתו מוקרנים בכל חודש סרטים בהצגות טרום בכורה, בליווי הרצאות בנושאים רלוונטיים לסרטים.
ב-20 באוקטובר יוקרן הסרט הבריטי "השף" (Boiling Point), דרמה המתרחשת כולה במטבח של מסעדת יוקרה וצולמה בשוט אחד של 90 דקות, לצד הרצאה של השף חיים כהן, שיספר על דרכו הקולינרית בארץ ובחו"ל. 149 שקלים לכרטיס, כולל יין וכיבוד קל. תחילת האירוע ב-20:00. לרכישת כרטיסים

מלון דן אכדיה (רמת ים 122, הרצליה) משיק לקהל הרחב ארוחות שף משפחתיות בערבי שבת, בניצוחו של שף גולן ישראלי. הארוחות מוצעות בין 19:00 ל-21:00 במחיר 320 שקלים לאדם (160 שקלים לילד עד גיל 8), ומוגשות בסגנון בופה חופשי עם מנות דוגמת המבורגר אסאדו, שוק טלה, נתח פרגיות במרינדה ופריימריב עגלה, לצד שפע של מנות טבעוניות, צמחוניות וקינוחים, ככה שכולם מכוסים.

חגיגה יוונית עד הבית. מעכשיו אפשר להזמין באמצעות Yango Deli משלוח של מטעמים ממעדניות וממסעדות גרקו. כולם מוזמנים להתפנק על סלט כבדי עגל, לביבות ארטישוק, מוסקה טבעונית, חציל ממולא בשר, גלידות, אוזו ואפילו על הפיתוות היווניות של הרשת בלי לקום מהספה (טוב, אולי רק כדי לקבל את המשלוח ולתת טיפ). קטגוריית "גרקו" זמינה נכון לעכשיו למשתמשי Yango Deli בתל אביב, רמת גן, פתח תקווה, כפר סבא ורעננה (בעוד באתונה, כך נמסר, מה זה מקנאים).

מנות פתיחה בגרקו, צילום: אנטולי מיכאלו

מיקי שמו משיק את הסניף ה-13 ברשת הקונדיטוריות שלו, הממוקם בגרנד קניון שבחיפה (דרך שמחה גולן 54). הסניף מתפרס על פני שטח של 30 מ"ר ובהקמתו הושקעו כמיליון שקלים. אז יושבים לקפה ועוגה?

רשת KFC פותחת את הסניף ה-16 שלה בישראל, ותמצאו אותו במתחם G שבכפר סבא (ויצמן 207). הסניף הכפר-סבאי מצטרף למסעדה חדשה נוספת של הרשת, בסינמה סיטי ראשון לציון, שעתידה להיפתח בשבועות הקרובים. בעקבות ההתרחבות המהירה, מחפשים ב-KFC עובדים ומנהלים לכל סניפי הרשת בארץ.

סניף חדש של רשת Mr Pretzels נפתח במתחם הקניות והבילוי עמי דן טאון בפתח תקווה (תוצרת הארץ 3), ויסייע לכם לענות על כל גחמות הבייגלה המתוקות והמלוחות שלכם: פרצל ביצה, פרצל פיצה, פרצל שוויצרי עם גבינה נמסה, פרצל קינדר ואפילו פרצלידה (נגיסי פרצל עם גלידה ותוספות) - הכל הולך.

מר.פרצלס, צילום: יחצ
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר