שלושה המבורגרים חדשים ויחודיים מצטרפים לתפריט של רשת לנדוור, עליהם אחראית יהלומה לפוי - השפית והמנהלת הקולינרית הראשית של הרשת. פנו מקום בין פרוסות לחמניית הבריוש להמבורגר ברביקיו עם אונטריב מפורק (המבורגר 250 גרם, 50 גרם בשר אונטריב מפורק עם רוטב ברביקיו, ספייסי מיונז, חסה, עגבנייה, שאלוט מוחמץ וחלפיניו); להמבורגר דאבל סליידר צ'דר (שתי יחידות המבורגר 120 גרם, שתי פרוסות צ'דר, ריבת בצל, חסה ואיולי צ'יפוטלה); ולהמבורגר קורנדביף עם בצל מטוגן וביצת עין (המבורגר 250 גרם, 40 גרם בצל מקורמל, פרוסת קורנדביף, ביצת עין, ספייסי מיונז, חסה ומלח ים). כל המנות מוגשות עם צ'יפס, ומוצעת ב-50 סניפי הרשת.
סוף השבוע האחרון של פסטיבל "לילות קיץ קרירים בהר הנגב" יתקיים בימים חמישי-שבת (20-18.8), ויציע שלל אטרקציות לחובבי היין: יקבי הר הנגב יפתחו למבקרים ב-19.8, וניתן יהיה לרכוש כרטיסייה שתקנה ביקורים שישה יקבים מקומיים, כולל טעימות והסברים (120 שקלים). גן לאומי עבדת יערוך בערב ה-19.8 "חגיגת יין בשקיעה" עם סיורים, מפגשים וטעימות של יין מדברי (עם הופעה לקינוח), ואילו בירוחם יתקיים ב-18.8 פסטיבל הרחוב "בראשי" עם הרצאות, סדנאות, דוכני יין, בירה ואוכל רחוב, והופעות של משפחת אלייב ולהקת מלבי טרופיקל. לפרטים: www.negevtour.co.il.
ברמן הקוקטיילים שגיא בלום יתארחב-15.8 בג'ין קלאב סופרים (קינג ג'ורג' 83, תל אביב) וירקח תפריט על טהרת הג'ין הלונדוני London no.1. במשוקשקים: It’s Tea Time, Darling (ג'ין מיושן בחביות שרי, ארל גריי, ליקר שמנת מתוקה וטינקטורת מנטה); Top of the Bloody Evening (ג'ין, ממתק קרמל וג'ינג'ר ביר); ו-God Save George V (ג'ין, צ'אי שקדים, קרם דה בננה, פלרנום וליים). הערב יתחיל ב-18:00 והקוקטיילים יכללו בהפי אוור של 1 פלוס אחד. ד"ש מהמלכה.
בירת אסטרייה דאם, הבירה הרשמית של ברצלונה, ממשיכה את הפייסטה ונודדת למסעדת קסיס ביפו (קדרון 44). בכל יום חמישי ועד סוף אוגוסט יוגש במקום תפריט טאפסים במיוחד בניצוחה של שפית איילת פרי, עם מנות שהולכות מעולה עם הבירה הספרדית ובכלל. לנשנש לצד השליש: קלח תירס על הגריל (איולי פפריקה, שום ופרמזן - 38 שקלים); סטייק פילה (קרוסטיני, רוטב רומסקו ופלפל פדרון - 62 שקלים); טאקו דג / דלעת (במיני טורטייה, בצל מוחמץ, כוסברה, ליים ורוטב צ'יפוטלה דבש - 54 שקלים); פאייה דג (אורז אורבוריו, ציר דגים, זעפרן ופפריקה מעושנת - 68 שקלים); ועוד.

תחרות הקוקטיילים העולמית של וודקה elite יוצאת לדרך, וגם ברמן/ית מישראל ייצג/תייצג אותנו בגמר העולמי. התחרות, elit Martini Masters, תבחר את הברמנים הטובים ביותר מ-13 מדינות (ביניהן, כאמור, גם ישראל), במטרה להחיות את קוקטייל המרטיני המושלם. פאנל שופטים יבחר את הזוכים המקומיים בכל מדינה, והם יתמודדו בתחרות הגמר שתתקיים בנובמבר באתונה, במסגרת תערוכת הברים הבינלאומית. המנצח הגדול יוכתר ל-elit מרטיני מאסטר. הפרס הגדול: אירוח באירועי פורמולה E במהלך עונת המרוצים הבאה, והצגת המשקה הזוכה באירועים של elit שיתקיימו בסופי השבוע של המרוצים. למידע נוסף: @elitvodka באינסטגרם ובפייסבוק.
יום העצמאות של הודו חל ב-15.8, וחברת נפטון, המתמחה בייצור ובייבוא תבלינים, מרימה פסטיבל בו מסעדות הודיות ברחבי הארץ יגישו מנת פאני פורי (בצק מטוגן ממולא) מיוחדת משלה. הפסטיבל יתקיים בין 14 ל-20 באוגוסט, וזה מה שאוכלים: אינדירה (שאול המלך 4, תל אביב) תגיש פאני פורי במילוי טיקה מסאלה ואלו גובי (35 שקלים); מא קפאו (נחלת בנימין 59, תל אביב) תציע פאני פורי במילוי תפוחי אדמה מתובלים ומחית חומוס (32 שקלים) וקינוח פאני פורי במילוי קרם מסקרפונה ופירות יער (34 שקלים); נמסטה (הטיילת 20, אשדוד) תספק פאני פורה במילוי טיקה עוף (40 שקלים); והודו הקטנה (רינגלבלום 15, באר שבע) תפנק בפאני פורי במילוי תפוחי אדמה עם שום וכוסברה (24 שקלים). הסועדים שיזמינו את המנות יקבלו במתנה מארז פאני פוני להכנה ביתית. שווה.
סניף חדש לבבקה בייקרי, הפעם בהרצליה (נתן אלתרמן 27), ובו ניתן להשיג לראשונה את הפיצות הייחודיות של הרשת גם מחוץ לתל אביב. ישר מהתנור: פיצה ארטישוק וזיתי קלמטה (87/67 שקלים), פיצה קפרזה (84/64 שקלים), פיצה אנטיפסטי טבעונית (עם גבינת קשיו - 84/64 שקלים), פיצה חריפה (עם צ'ילי טרי - 84/64 שקלים) ופיצה הוואי (אננס, פפרוני וצ'ילי - 88/68 שקלים). ויש גם מגוון פוקצ'ות, סלטים, עוגות, פרעצלים וכן, אפילו בבקות.
קפה ללא הפסקה ברובע בר יין: המסעדה התל אביבית (דיזנגוף 192) מספקת מעתה ריפילים חופשיים ללא תשלום נוסף של כל סוגי קפה בימי אמצע השבוע, מ-11:00 עד 16:00. לא משנה אם אתם טיפוסים של הפוך, אמריקנו ומקיאטו, או דווקא מעדיפים אייס קפה וקפה קר - אתם מכוסים. מוזמנים להגיע עם המחשב, להתחבר לשקע שמתחת לכל שולחן ולהתחל לעבוד. מה שכן, בהצלחה עם השנ"צ אחרי כל הקפאין הזה.
בורגר עם בריזה. מזללת חביבי בורגר שבגדרה (הרצל 3, תחנת דלק סד"ש) משיקה את הביר גארדן שלה - מתחם חיצוני שבו תוכלו ליהנות מהמבורגר איכותי (וכשר) לצד מנת חלוקה, בירה, קוקטייל או צ'ייסר, והכל תחת כיפת השמיים. בין הקוקטיילים המוגשים בחצר: הכוסית של יחזקאל (ערק, שרטרז, לימון ונענע); חביבי אלבי (וודקה, פסואה סאוור, סודה וקליפת תפוז); ושמאם וג'ון (מלון, לימון ומלפפון). 35 שקלים למשקה.
מלון ענבל שבירושלים (זאב ז'בוטינסקי 3) מארח את פסטיבל הפוקאצ'ה והאנטיפסטי, בו הקים שף אריק אטיאס מזנון עמוס בעשרות סוגים של ירקות קלויים, מבושלים, צלויים ומעושנים, מלווים כמובן במגוון סוגי פוקאצ'ה. ממש לא אנטי: קרפצ'יו סלק וחציל שרוף, דלעת בסילאן, פלפלים קלויים עם אבטיח וגבינת פטה כבשים, קולורבי אפוי על מלח גס ועוד רבים וקלויים. 95 שקלים לסועד בקונספט של בופה חופשי.
זה המקום להגיד מזל טוב לעשרת הבוגרים בעלי המוגבלויות שסיימו בהצלחה את קורס הבישול של שלוה, וצפויים להשתלב בעולם הקולינריה הישראלי. הבוגרים הוכשרו במשך שנה בטכניקות חיתוך, בישול והגשה מתקדמות, תחת פיקוחו של שף יובל אטיאס ובהדרכתו של שף אליקו פריאנטה. זו השנה השלישית שבה הקורס מתקיים, וכבר העמיד בוגרים שהשתלבו בהצלחה במטבחים מקצועיים כמו אלה של קפה גן סיפור וקפה שלוה. ברכות.