הסוף למחסור בקינדר? המפעל המרכזי של "פררו" ייפתח מחדש

אחרי שהיה במוקד התפרצות סלמונלה שהובילה להדבקות רבות ברחבי אירופה, המפעל של ענקית השוקולד בבלגיה ייפתח בקרוב מחדש אחרי שקיבל את כל האישורים הבריאותיים הנדרשים לכך

ביצת קינדר, צילום: Kinder Joy, ויקיפדיה

בשורות שוקולדיות משמחות: המפעל המרכזי של חברת פררו בבלגיה, שהיה במוקד התפרצות חיידק הסלמונלה בתחילת חודש אפריל האחרון - ישוב בקרוב לפעילות. כזכור, גילוי הסלמונלה בקו הייצור של פררו והשבתת המפעל הבלגי הביאו למחסור עולמי במוצרי החברה, במיוחד בביצי ההפתעה של קינדר, שהוסרו מהמדפים גם בישראל. אולם כעת, כאמור, קיבל המפעל אור ירוק מרשות בטיחות המזון הבלגית (AFSCA) לפתוח את שעריו מחדש.

האישור לפתוח את המפעל, הממוקם בעיר ארלון, התקבל לאחר כמה שבועות שבהם נערכו בו כ-1,800 ביקורות מחמירות הן על ידי פררו עצמה, והן על ידי רשות בטיחות המזון הבלגית. במסגרת תיקון הליקויים, כ-10,000 חלקי מכונות וציוד פורקו, נוקו והורכבו מחדש, וכ-300 מטרים של צנרת הוחלפו. פררו, כך דווח, אף רעננה את פרוטוקולי בטיחות המזון שלה והטמיעה נוהלי עבודה חדשים וקפדניים יותר.

הצפי הוא שהפתיחה המחודשת של המפעל תתרחש בשבועות הקרובים, אולם לא הכל ישוב לקדמותו כל כך מהר, שכן החברה תפעל במשך שלושה חודשים "על תנאי". במשך תקופה זו, כל חומרי הגלם של פררו, וכן דגימות של המוצרים המוגמרים, ייבדקו על ידי רשות המזון מחשש להימצאות החיידק. רק אם המוצרים יתגלו כנקיים מסלמונלה ובטוחים למאכל, תוכל פררו לשווקם.

לפי מידע שנמסר מטעם ארגון הבריאות העולמי (WHO), מוצרי פררו הנגועים בסלמונלה גרמו לכ-150 מקרי תחלואה, רובם ככולם בבריטניה, בצרפת ובבלגיה. כמו כן, יש להפריד בין המקרה של פררו לבין גילוי הסלמונלה במפעל השוקולד של חברת שטראוס עלית, אשר מוצריה טרם חזרו למדפים (ובמקרה זה לא התגלו מקרי תחלואה).

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר