מלזיה: מקדונלד'ס "מואשמת" בעזרה לישראל

המדינה המוסלמית סוערת בימים אלו לאחר שהודעת וואטסאפ מסתורית טוענת לפסיקה הקוראת להחרים את הרשת בשל "תמיכה בישראל" • ברשת מכחישים ומאיימים בתביעה

סניף מקדונלד'ס בקואלה למפור , גטי אימג'ס
סניף מקדונלד'ס בקואלה למפור, צילום: גטי אימג'ס

צרות של אחרים, בערך. רשת מקדונלד'ס עומדת במוקד סערה גדולה במלזיה כאשר רבים ברשתות החברתיות טוענים וטוענות כי יש להחרים את החברה בשל מה שהם מגדירים כ"תמיכה במדינת ישראל". בחברה, כמובן, נבהלו והם מכחישים בכל תוקף ואף מאיימים לתבוע את מפיצי ההודעה.

החל משנת 2017 סניפי הרשת במלזיה, מדינה מוסלמית כזכור, נמצאים בבעלות קבוצה סעודית בשיתו, קבוצה מלזית מקומית של אנשי עסקים, כך שכל ההון של החברה הוא בבעלות מוסלמית, כך הסביר מנכ"ל הרשת במדינה, איזמיר ג'אפר.

"כחברה מקומית אנחנו לא קשורים ולא עוסקים בשום עימות או קונפליקט פוליטי, מדיני או דתי באף מדינה", המשיך ג'אפר. בנוסף, הרשת הוציאה הודעה חריפה המגנה את השמועות והקריאות הלא מבוססות להחרימה.

"מקדונלד'ס מלזיה מודעת לקיומה של הודעת וואטסאפ ויראלית העוסקת בקריאות לחרם עלינו. אנו מבקשים להבהיר כי הטענות הללו אינן מבוססות וכי גם אין שום פסיקה לחרם עלינו. ברצוננו להזכיר כי כבר בשנת 2017 הסברנו את מעמדה של החברה ופרסמנו את הוראת המופתי של מלזיה שקבע כי הקריאה לחרם עלינו לא יכולה להתקבל אלא על ידי מנהיגי המדינה. כל קריאה אחרת ללא עובדות אמיתיות אינן תקפות ויכולות גם להיחשב כלשון הרע על פי חוקי האסלאם".

המנכ"ל ג'אפר אף ציין כי החברה הגישה תלונה למשטרה נגד האנשים והקבוצות שהפיצו ברשתות החברתיות את הטענות נגדה, כשבנוסף, נעשתה גם פנייה לוועדה האחראית על התקשורת במדינה בכדי שינקטו פעולות נגד מי שיפיץ את השמועות הנ"ל.

"החברה לא תהסס לנקוט צעדים משפטיים כדי להגן על זכויותיה והאינטרסים הכלכליים שלה, כמו גם לרווחתם של למעלה מ- 15,000 עובדים מקומיים שלנו. חשוב לנו לציין כי מקדונלד'ס מלזיה מעולם לא הייתה מעורבת פעולה כל שהיא שיש לה קשר או שתומכת בישראל", המשיך ג'אפר, וסיים בקריאה לא מפתיעה נגד ישראל: "הקביעה הזו שלנו גם התקבלה ואושרה על ידי ארגונים לא ממשלתיים כמו איגוד הצרכנים המוסלמי המלזי (PPIM), ארגון הטיפול ההומניטרי במלזיה (Mycare), ארגון "אקצה סיאריף, "המרכז הפלשתיני למצוינות" ו"תחי פלשתין- מלזיה". כולנו מתפללים ומקווים שהדיכוי והטרור נגד פלשתין יסתיים בקרוב".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר