אם פסעתם ברחוב דיזינגוף התל אביבי לאחרונה, יכול להיות שהרגשתם בחסרונו של הג'ונגל האורבני הקטן שהתמקם ברחוב בימי הקורונה בסמוך לשדרות בן-גוריון - בר-המשתלה המצליח "אוזן פיל", אז זה הזמן להסיר כל חשש מליבכם, כיוון שהמקום חי ובועט - במהדורה מחודשת ומשופרת.
לכל מקומי בעיר הגדולה תהיה המלצה לשלוף לכם בו ברגע, בהתאם לחוויה המבוקשת: ספוט לדרינק, ספוט לנשנוש, ספוט אינטימי לדייט, או ספוט לישיבה מרובת חברים. המסעדן התל-אביבי אמיר אפרתי (מקים "אוזן פיל", "פור דו סול", ו"אליעזר פיצה ויין") מודע לזה, ויזם מהפך בדמות "קוזינה ורדה" (בעברית: "המטבח הירוק"), קומפלקס חדש שנוצר מהתמזגות של חללי ה"אוזן פיל" והבר הסמוך "איז'ו ובבט", ומציע חוויה שונה בכל אחד מחלליו המרובים כדי לענות על הצרכים השונים של המבלים במתחם אחד.
ממש כמו שם המקום, המוטיב הירוק שאפיין את "אוזן פיל" נוכח גם בעיצוב ובאווירה של "קוזינה ורדה". בין אם בישיבה בחלק הפנימי באווירת בר, במרפסת הצידית (המכונה "החדר הכתום") והאינטימית יותר, ובין אם תבחרו כמונו לשבת על דיזנגוף באווירה קז'ואלית ומאווררת יותר. המשתלה, אם תהיתם, עדיין לא פתוחה למבקרים, אך יש למה לצפות שכן היא שמורה בחלל הפנימי, השקט והאינטימי ביותר שיש למקום להציע, במיוחד לזוגות.
תפריט האוכל, בניצוחו של השף הצעיר דין דניאל נגווין ("קפה מרטיני", "רדלר", "צ'יקטי") מגוון ומשקף גם הוא את ערב החוויות האפשריות לכם המבוססות על שילוב מטבחים מרחבי העולם, תוך שימת דגש על חומרי גלם איכותיים.
View this post on Instagram
עבור חובבי המטבח הנא, התפריט מציע טרטר בקר המלווה בחלמון כבוש בסויה וברוסקטת חמאה חומה ועליה איולי סויה (58 שקלים), שהיה נהדר. אך מי שגנבה את ההצגה הייתה דווקא מנת טרטר הדג על לחם מחמצת (64 שקלים), על מצע ויניגרט עגבניות שרי, עשבים ירוקים, פלפל חריף, שמנת חמוצה ופיסטוק, יחד עם נגיעת ג'ינג'ר חבויה, שהפכו לביס באמת מעולה, אפילו עבור אלו שלרוב לא ייטו לעבר מנות דגים נאים.
מנת הסלק מהגריל (52 שקלים), על מצע של אחו בלנקו, שמן זית וגרידת לימון הייתה טעימה להפליא ביחס למרכיביה הפשוטים והשילוב בין חתיכות הסלק והקישוא הרכות לבין הקראנצ'יות של השקדים. מדובר בהפתעה מרעננת.
View this post on Instagram
דווקא מנת כיסוני המנטו בעבודת יד (68 שקלים) שנחשבת לאחת ממנות הדגל של המקום, במילוי תפו"א וגבינות ברוטב חמאה, מרווה ויין ובעיטור אגוזי לוז, פחות קלעה לטעמנו בהשוואה למנות אחרות ומדויקות יותר, למרות תיאורה המפתה.
בגזרת המנות העיקריות, משכה את תשומת ליבנו מנת שיפוד מניפת כף (82 שקלים), מדובר בנתח בקר הנפרס לפרוסות דקות ומורכב על גבי שיפוד מתכת, ברוטב חמאה חומה, צלפים, שום ופטרוזיליה, שמלווה בפירה חלבי. שם המנה יכול אולי לתעתע, אך מדובר במנה מעולה לחלוקה בשל צורת ההגשה שלה, למי שמעוניין באווירה יותר חגיגית עם נגיעה של "פיין דיינינג". מצד שני, אפשר גם ללכת על מנת פיש & צ'יפס (75 שקלים) קלאסית על מצע בר בלן, שמתאימה לאלו מכם שמחפשים מנת חלוקה נדיבה ביחס לשאר מנות התפריט, ופחות מעוניינים בהרפתקאות קולינריות.
כל אלו, בליווי קוקטיילים טעימים וקלילים, מדגישים את הרצון של "קוזינה ורדה" להיות מקום לכולם, בין אם עבור פתיחת סופ"ש, דייט או ישיבה קז'ואלית עם חברים, המתחם החדש על דיזינגוף יכול להוות עבורכם מוקד בילוי חדש.
כדאי לדעת: בימים ראשון-חמישי, בין השעות 17:30-19:30, מציעים במקום 25% הנחה על כל התפריט. כמו כן, בתפריט המיוחד שמוגש ביום שישי, בין השעות 11:00-17:00, תוכלו להנות ממנות כמו שניצל בחלה או קוסקוס ירקות, באווירת צהריים ישראלית ושמחה במיוחד.
קוזינה ורדה
דיזנגוף 143 תל אביב
שעות פעילות: ראשון עד חמישי: 17:30 ועד אחרון הלקוחות, שישי החל מ-11:00, שבת החל מ-14:00