בחופשת חג הפסח משפחות רבות חורשות את הארץ לאורכה ולרוחבה ונהנות מטיולים משפחתיים. במהלך החופש, כמעט באופן בלתי נמנע, הילדים נחשפים לכמויות מוגברות של חטיפים ומתוקים. שבירת השגרה, ימי החופש הארוכים והפעילות המוגברת מחוץ לבית באתרים "לכל המשפחה" ואצל חברים הם אתגר תזונתי גם למי שהצליח לעבור את המשוכה הראשונה ולהקפיד על שולחן סדר מדוגם ומחושב לעילא.
כל הורה מכיר את רגעי השבירה, שבהם אנחנו נכנעים לבקשות ילדינו לממתקים וג'אנק פוד, העיקר להשיג מספר רגעי שקט ושלווה. אתגר נוסף הוא של ההורים העובדים שאין להם זמן להכין ארוחות מזינות ומושקעות לאורך כל ימי החופש. אז מה עושים כדי לשמור על הבריאות ויחד עם זה להכין אוכל כשר וטעים?
תפריט קל
כשנהיה חם יותר, נכון לעבור לתפריטים פחות כבדים שגם יקלו על זמן ההכנה ועל חיי ההורים העובדים.
ניתן להכין יותר סלטים בריאים, ארוחות קלות, פשטידות בריאות, לחתוך פירות ולשים בקופסה, או לערבב גבינות עם מעט אחוזי שומן עם טעמים ותבלינים ולעשות מהן דיפים לצד ירקות.
מניעת פיתויים
בבילויים מחוץ לבית, היערכו מראש במידת האפשר עם ארוחות ביניים לילדים וכך תצליחו להימנע ממרבית הפיתויים. כולנו מכירים את החשקים התזונתיים של הילדים למראה השפע וההיצע בירידי הרחוב ומתחמי הבילויים. היערכות עם ארוחות ביניים והפסקות יזומות במקומות מתוכננים מראש יסייע לעמוד במרבית הפיתויים כמו גלידה עשר דקות לפני הצהריים.
חטיפים בריאים
אין ספק שחטיפים הם טעימים, אבל תתפלאו לדעת עד כמה אפשר להכין אוכל מדהים ובריא מבלי לגרוע בטעם. מומלץ מאד להימנע מהמצה ברייט המטוגן עתיר הקלוריות (כ-250 קלוריות), ממצה מצופה בשוקולד, המכילה כ-200 קלוריות, וממצה עם חמאה שגם היא משמינה מאד.
מומלץ להחליף את המצה המצופה בשוקולד או חמאה, במצה עם ממרחים בריאים יותר כמו גבינה לבנה או קוטג', אבוקדו וכד', ואם כבר שוקולד, אז עדיף לאכול מצה רגילה לא מצופה ולמרוח עליה שכבה דקה של ממרח שוקולד, לא להגזים ולהסתפק באחת במשך החג.
מתכון לדוגמא לחטיפונים בריאים לילדים לפסח:
רכיבים:
1/2 כוס חמוציות.
2 כוסות פצפוצי אורז מלא.
1/2 כוס שקדים קצוצים גס.
1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס.
4 כפות קוקוס טחון.
1/2 כוס דבש או סילאן.
8 תמרים קצוצים דק.
4 כפות טחינה משומשום מלא.
1 חלבון ביצה.
ההכנה:
לערבב בקערה את הטחינה, הסילאן, החלבון, ופצפוצי האורז .להמתין מספר דקות ואז להוסיף שאר המרכיבים.
להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה ולהדק היטב לתבנית, לאפות בחום של 160 מעלות כ- 20 דקות, לצנן צינון מלא, לחתוך לגודל הרצוי, לאחר החיתוך יש לשמור בקירור.
הכותבת מנהלת מדעית אבוט, יצרנית סימילאק
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו