הפיצה של קוקייה היא תחנת חובה אם אתם נמצאים בגליל העליון. המשאית שהוסבה למטבח ודלפק מכירה שבמרכזו תנור פיצה מרשים ניצבת בסמוך לקפה קוקיה, מוסד ידוע ומוכר.
צילום: עופר פריימן//Frames production
את קפה קוקיה הכרתי לפני כעשור, שמחתי לגלות בית קפה קסום המגיש אוכל מוקפד וטעים, כשגולת הכותרת הבלתי מעורערת היא הקונדיטוריה הנהדרת המאפיינת את המקום מיום היווסדו.
הזוג יואל ואביבה אורבוך אמונים על הפיצריה. אביבה עבדה במטבחים ובקונדיטוריות של מוסדות תל אביבים ידועים כמו רביבה וסיליה, אורנה ואלה ופסטה מיה. את הידע והמיומנות שרכשה עם השנים הביאה עימה אל "קוקיה" והגדירה מחדש את חוקי המשחק הקולינאריים בצפון.
פיצה קוקיה // צילום: מתוך הפייסבוק
לימים, חברה משאית הפיצה אל הקפה, והמתחם הפך למעוז. ברחבי הדשא הירוק המקיף את המקום, פזורות משפחות ומטיילים הנהנים ממגשי הפיצה הלוהטים באווירת פיקניק בלתי מחייבת . כך הפך קיבוץ דפנה למוקד עליה לרגל לחובבי אוכל המטיילים באזור.
בשיתוף עם שף המקום, יוסי הייב, מפתחים הצמד את התפריט, משנים ומחדשים.
בגזרת הפיצות הנהדרות מומלץ לטעום: פיצת קרם חצילים עם מוצרלה טרייה, קשקבל, ארוגולה וסלסת עגבניות ב-49 שקלים. פיצה בלקנית עם רוטב עגבניות, מוצרלה טריה, גבינת עיזים, פלפל קלוי, זוקיני וזיתי טאסוס ב-49 שקלים. פיצת שפ"ע עם רוטב שמנת פטריות, ערמונים, פטריות פטרבלו, מוצרלה וסלסלת עגבניות ב-52 שקלים.
בתפריט גם מבחר פוקצ'ות: אנטיפסטי עם שלל ירקות קלויים ב-44 שקלים. פרומאז' עם שלל גבינות ועוד וקנלוני במילוי תרד וריקוטה ב-44 שקלים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו