אומרים שארוחת הבוקר היא הארוחה החשובה ביותר ביום. בין השאר, היא מעניקה אנרגיה, משפרת את הזיכרון ומה שבטוח, היא ודאי אחת הטעימות ביותר. בעיני רבים, לארוחת בוקר יש קסם מיוחד - אז למה בעצם לא ליהנות ממנה גם בערב? קבוצת המסעדות "בנדיקט" מגישה בימים אלה עד תאריך 5 במרץ, תפריט מיוחד. הוא כולל ארוחות בוקר שכל אחת מהן בהשראת מדינה אחרת ברחבי העולם תחת הקונספט העולמי הפופולרי של Breakfast for dinner (ארוחת בוקר לארוחת הערב). התפריט מוצע במסגרת מסורת "ארוחות הבוקר מסביב לעולם" של בנדיקט.
את המתכון למנת "קרפ דולסה דה לצ'ה" בהשראת ארגנטינה, שפירושה קרפ ריבת חלב, אנחנו מביאים כאן לפניכם, כדי שתוכלו להתפנק עליה עם הקרובים לכם גם בבית.
קרפ דולסה דה לצ׳ה:
מתכון להכנת 12 קרפים
מרכיבים
לקרפ:
160 גרם קמח
2 ביצים
מלח
25 גרם חמאה
240 מ״ל חלב
ריבת חלב
לרוטב ריבת חלב ושוקולד:
100 גרם ריבת חלב
100 גרם שוקולד מריר
100 מ״ל חלב
להגשה:
תותים
אוכמניות
אבקת סוכר
סוכר חום
הוראות הכנה
קרפים:
בקערה מערבבים את כל המרכיבים היבשים.
מוסיפים חלב, חמאה וביצים ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד שמתקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
מחממים מחבת ומשמנים.
יוצקים 50 מ״ל מהבלילה למחבת ומבשלים על אש נמוכה כדקה עד שתיים. חשוב שהקרפ לא יקבל צבע!
הופכים ומבשלים כדקה נוספת.
מורידים מהמחבת ומקררים.
לרוטב:
מוסיפים את כל מרכיבי הרוטב לקערה ריקה שמונחת מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי).
ממיסים עד שמתקבלת בלילה חלקה.
הרכבת המנה
מורחים על כל קרפ כף ריבת חלב ומקפלים לרבעים.
מפזרים סוכר חום על שלושה קרפים ושורפים בעדינות בעזרת ברנר - בכדי לקרמל את השכבה העליונה.
מזלפים על צלחת רוטב ריבת חלב ושוקולד.
מניחים את הקרפים ומפזרים מסביב פירות.
מעטרים באבקת סוכר.
בתיאבון!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו