צוץ, תראה, סוף־סוף נפסק הדיון הנדוש על איך זה הגיוני שארז דריגס זרק את נועה קולר ושבר לה את הלב. הגילויים על התנהגותו הסליזית וניסיונות הפיתוי הסדרתיים של דריגס כלפי נשים צעירות, כשבמקרה אחד שנחשף באתר "פוליטיקלי קוראת" מדובר בקטינה, מעוררים תהיות אחרות - ובראשן, איך כולם פספסו את הרמזים המקדימים?
בואו ניזכר מה ראינו בעונה הראשונה של "חזרות". עלילה עם כוכב טלוויזיה ששולח לבחורות תמונות מגונות, מחזיק בטלפון מאגר אינסופי של בנות ומבלה את זמנו בשליחת הודעות מיניות אליהן. "יש לי בעיות משל עצמי, אז שכל אחד יטפל בבעיות שלו", מטיחה בו דמותה של נועה קולר, כשהוא שולח ידיים ללא הסכמתה. בתגובה הוא מתפשט, חושף את עצמו בפניה וממשיך להציע הצעות מגונות. לסיום, השחקן מתעסק עם קטינה ואז נחרד מהשלכות מעשיו: "שאלתי בת כמה היא. תמיד אני שואל. אני אמור לבקש תעודת זהות?"
מרציאנו, הדמות הזו שמגלם איתי תורג'מן, פועל בשטח אפור. הוא מטריד, אך בנחמדות ילדותית, מודע להרגליו ומנסה לתקן את עצמו תוך כדי שהוא ממשיך לפגוע בעוד בנות. פרק אחר פרק, בכל פעם בצורה אחרת. שחקן שמנצל את מעמדו כדי "להעמיס" מעריצות. והכל תמים וחוקי, אבל בו בזמן גם סליזי ומטריד. פחות או יותר הסיפור של דריגס, שכזכור כתב עם קולר את התסריט הזה.
הרמזים כולם הושתלו בסדרה. הטרדות, ניצול וגזלייטינג. השחקן מוצג בה כרודף שמלות אובססיבי, "מכור למין" שמנסה להתיישר. הוא לא חלקלק או מניפולטור, אלא סתם דביל מתבגר שמרוכז בעצמו. מטרידן לייט, שלצופה הממוצע קל להתחבר אליו ולסלוח לו. לעומתו, הדמות הראשית, שמגלם דריגס, הוא בעצם בחור דוש, קנאי ונכה רגשית, שנוהג להקטין את זוגתו/האקסית שלו. כל הדמויות הגבריות ב"חזרות" רעילות, אולם הנשים מקבלות אותם למרות הפגמים הללו, ולראיה סצנת הסיום של העונה שלכאורה מנרמלת את הצדדים המטרידים שנחשפו.
לכאורה, קולר, כמי שחתומה עם דריגס על סדרה שמבוססת על חייהם, אמורה להכיר את הסחורה היטב. הרי הם היו בני זוג לאורך שנה ושותפים לעשייה יותר מעשור. לכן התגובה שפרסמה בסוף השבוע, בהמשך לסערה הציבורית, נשמעת דיפלומטית מדי. "זה לא ארז שאני מכירה", טענה, כאילו לא צפתה בסדרה שהיא עצמה עשתה.
גם בתאגיד נתפסו עם המכנסיים למטה, והיו "מופתעים" מהפרסומים על כוכב סדרת הדגל שלהם. אולם הטענות והעדויות על דריגס מסתובבות ברשת כבר שבועות, וגם הוא מעולם לא הכחיש אותן כשהתבקש להגיב עליהן. יותר מזה, דריגס טען כי עשיית הסדרה מהווה חלק מתהליך החלמה ושינוי בהתנהגותו; אבל "חזרות" היא לא סדרה שמכירה בפגיעה שגברים גורמים לנשים, עלילתה לא נוגעת בהשלכות המעשים על הנפגעות, אלא מנסה להסביר בצורה עקומה את המניע להתנהגות כזו. למעשה, "חזרות" היא כמו כתב הגנה של מטרידן, כך שקשה להבין על איזה שינוי דיבר דריגס.
בעלילת "חזרות" נזרק השחקן מתוכנית הטלוויזיה בכיכובו אחרי שהטרדותיו חצו גבול. האם הסערה הנוכחית תהווה טריגר לביטול הסדרה או להמשכה ללא השחקן הראשי ואחד מיוצריה? המעורבים מתלבטים, ולדעת הקהל תהיה השפעה מכרעת. אם נסתכל על מקרים קודמים של ניצול נערות, למשל אצל מיכה ואצילי או אייל גולן, נבין שכתם כזה לא בהכרח מחסל קריירה. לא צריך עוד עונה, אבל אם יוחלט שכן, אין היגיון לייצר אותה ללא דריגס. להפך, דווקא עונה בהשראת הפרשייה תביא יותר תועלת הסברתית, ותספק לדריגס הזדמנות לספק התנצלות אמיתית.
הכתובת בפרשת ארז דריגס הייתה על הקיר
הרמזים על ההטרדות של כוכב ויוצר "חזרות" נשתלו כולם בסדרה • האם הסערה תהווה טריגר לביטולה או להמשך שלה בלי השחקן הראשי? • ביקורת טלוויזיה
