"אנחנו לא ניתן לפגוע באלפי משפחות שעובדות כאן ולא נעמוד מנגד בעניין הזה", כך אמרה הערב (רביעי) מגישת מהדורת החדשות מיכל רבינוביץ' בתאגיד השידור הציבורי.
כאמור, החוק שיוביל לסגירת שידורי התאגיד אושר בטרומית. הצעת החוק הפרטית של ח"כ גוטליב עברה ברוב של 49 תומכים מול 46 מתנגדים. על פי החוק, "תאגיד השידור הישראלי ייסגר בתום שנתיים מיום תחילתו של החוק המוצע". בתגובה, מטעם התאגיד נמסר: "אישור החוק בקריאה טרומית הוא צעד נוסף בדרך להשתלטות על השידור הציבורי, חיסולו, מכירת נכסיו ומשאביו ששייכים לכל הציבור בישראל". יו"ר האופוזיציה לפיד: "התקפה על הדמוקרטיה".
בתוך כך, יו"ר ועדת האיתור של תאגיד השידור הציבורי, השופט בדימוס שלמה דרורי, הודיע מוקדם יותר היום על התפטרותו, מספר חודשים לאחר שבג״ץ הקפיא את סמכויותיו בעקבות עתירה שהוגשה נגדו. דרורי טוען כי התפטר בשל הדרישה של הייעוץ המשפטי לממשלה לקיים מחדש את הליך הבחירה למינוי לתפקיד.
ח"כ טלי גוטליב על ההצעה להפרטת התאגיד: "מי ישמע, לא יהיה להם איפה לראות 'רכבת ההפתעות', ולא יהיה להם איפה לראות 'בלי סודות' ו-'הבית של פיסטוק'"@TallyGotliv@shlomo_karhi @kann_news@kann pic.twitter.com/gnA5wiWxV7
— ערוץ כנסת (@KnessetT) November 27, 2024
"לא נמסר לי, מראש, כי אהיה כפוף ליועץ המשפטי של משרד התקשורת, או למשנים ליועצת המשפטית לממשלה. אילו היה נאמר לי זאת כי אלו יהיו הכללים של עבודתי כיו"ר ועדת האיתור, לא הייתי נוטל על עצמי תפקיד זה", כתב דרורי במכתב ההתפטרות שהגיש בתחילת השבוע.
בתגובה, שר התקשורת קרעי אמר: "משעה זו אני רואה את התאגיד כמפר לא רק את חובתו לשידור מאוזן, אלא גם את חובתו לשידור עצמאי. במשך כשנתיים, התאגיד נוקט עמדה חד-צדדית במחלוקת הציבורית בשאלת הרפורמה המשפטית ומעניק סיקור אוהד כמעט ללא סייג ליועצת המשפטית לממשלה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו