יו"ר ועדת האיתור של תאגיד השידור הציבורי, השופט בדימוס משה דרורי, הודיע על התפטרותו מספר חודשים לאחר שבג״ץ הקפיא את סמכויותיו בעקבות עתירה שהוגשה נגדו.
דרורי טוען כי התפטר בשל הדרישה של הייעוץ המשפטי לממשלה לקיים מחדש את הליך הבחירה למינוי לתפקיד. "לא נמסר לי, מראש, כי אהיה כפוף ליועץ המשפטי של משרד התקשורת, או למשנים ליועצת המשפטית לממשלה. אילו היה נאמר לי זאת כי אלו יהיו הכללים של עבודתי כיו"ר ועדת האיתור, לא הייתי נוטל על עצמי תפקיד זה", כתב דרורי במכתב ההתפטרות שהגיש בתחילת השבוע.
שר התקשורת שלמה קרעי מינה את דרורי לתפקיד באפריל האחרון. קרעי טען כי ההתפטרות מגיעה בעקבות "תהליך מעוות ניסיון של היועצת המשפטית לממשלה בחסות כבוד השופט יצחק עמית, לעקר את החוק מתוכן ולהפקיר את הפיקוח על כספי הציבור המבוזבזים בתאגיד".
עוד אמר קרעי: "משעה זו אני רואה את התאגיד כמפר לא רק את חובתו לשידור מאוזן, אלא גם את חובתו לשידור עצמאי. במשך כשנתיים, התאגיד נוקט עמדה חד-צדדית במחלוקת הציבורית בשאלת הרפורמה המשפטית ומעניק סיקור אוהד כמעט ללא סייג ליועצת המשפטית לממשלה".
לדברי השר קרעי, "במקביל, היועמ"שית גומלת לתאגיד בחוות דעת חסרות בסיס משפטי, שמטרתן להגן עליו מסמכות החקיקה של הכנסת. שתי התופעות הללו קשורות זו בזו – שידורי התאגיד אינם עצמאיים. לאור נורמות שנקבעו בהליכים אחרים, תופעות אלו מעלות חשדות בתחום המנהל התקין הן מצד גורמים בתאגיד והן מצד היועצת המשפטית לממשלה".
כאמור, נגד מינויו של דרורי הוגשה עתירה של מכון זולת, תנועת רגולציה הוגנת ואגודת יהודי אתיופיה אשר טענו כי מינויו של דרורי על ידי קרעי נועד לפגוע בתאגיד השידור ובעצמאותו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו