משבר הקורונה פגע קשות בתעשיית המוזיקה הישראלית, אבל יש מי שדואג לשקם ולשמר אותה. במסגרת פרויקט "צו השעה" של הקרן הפילנתרופית של ענבר ומריוס נכט לתמיכה בתרבות הישראלית, יותר מ-80 אמנים ביצעו גרסאות מחודשות לכ-50 שירים אהובים שהפכו לחלק בלתי נפרד מפסקול חיינו. מתוך הפרויקט, האזינו בראשוניות לריטה מבצעת את שירו של זהר ארגוב "יש דברים נסתרים".
ביצוע זה נכלל בחלק הראשון של הפרויקט, שכולל בין היתר ביצוע של ירדנה ארזי ל"עורי עור" של אביב גפן, ביצוע של ג'יין בורדו ואיה זהבי פייגלין ל"ואלס להגנת הצומח", ביצוע של ברי סחרוף ל"את חירותי", ביצוע משותף של דיקלה וזהבה בן ל"בראשית" ועוד רבים.
בקרוב יושק גם אתר לפרויקט, ובו ניתן יהיה להאזין לכל השירים ולקבל מידע על המבצעים והיוצרים. חלק שני של הפרויקט, בהפקת טלי יעקבי ותחת הניהול האמנותי של ניצן זעירא וענב רביץ-ביקובסקי, יראה אור לאחר החגים, והוא צפוי לכלול כ-25 שירים נוספים.
נחמן רוזנברג, מנכ״ל הקרן המשפחתית של ענבר ומריוס נכט: "מוזיקה ישראלית היא הפסקול של חיינו, היא חלק מהזהות והתרבות שלנו, אם לא נשמור עליה היא פשוט תיעלם. לא ייתכן שבמדינת ישראל אין עדיין חוק מוזיקה, בדומה לחוק הספרות, הקולנוע ובדומה לחוקים מקבילים במדינות רבות בעולם".
