בחירת שירה של קרן פלס כשיר שייצג אותנו השנה באירוויזיון בביצועה של יובל רפאל, גרר תגובות מגוונות השנה, בהן גם קריאות של יוצרים לניגוד עניינים ולפסילת השיר הנבחר. קבוצת יוצרים בהם רון ביטון, אלעד טרבלסי, דולי ופן, צליל קליפי ועוד, שכותבים ויוצרים עבור אמנים רבים, מגבשים מכתב לתאגיד השידור הציבורי "כאן" ולשר התקשורת, עם דרישה לבטל את ההחלטה.
"זה לא הוגן שמי ששופטת בתכנית בה זכתה יובל גם מתמודדת" מסביר רון ביטון ל"ישראל היום". "גם אנשים מטדי הפקות, המשרד שעושה לה את הבוקינג, יושבים בוועדה - טמירה ירדני לדוגמה. ברור שיהיה להם אינטרס שהשיר של קרן יזכה, אותו היא תוכל אחר כך ולשיר בהופעות. תוסיפי לזה את העובדה שהמנהלת של קרן היא גם המנהלת של יובל. יוצרים יכולים לעבוד חודש – לחינם. הם הקליטו את הסקיצה של השיר בקולה של יובל, וגם זה לא פייר. השנה לא הגשתי שיר לוועדה למרות שביקשו ממני. ידעתי שיש שם ניגוד עניינים".
View this post on Instagram
אתה מאמין שיש במכתב שלכם כוח לשנות את ההחלטה?
"כן, אחרת בשנה הבאה אף אחד לא ישלח שירים כי כולם ידעו שזה מכור מראש".
מתאגיד השידור הישראלי נמסר: "טרם קיבלנו לידנו את המכתב, ואולם אנו דוחים בתוקף את הטענות. ועדת בחירת השיר שייצג את ישראל לאירוויזיון מורכבת ברובה מעורכי מוזיקה בכירים של התאגיד, אנשי טלוויזיה והפקה בכירים של 'כאן' ומנציגת ציבור, שאינם קשורים לשום חברת הפקה פרטית. הוועדה מפוקחת באופן הדוק על ידי סגן היועצת המשפטית של התאגיד לאורך כל החלטותיה וישיבותיה.
"הליך הבחירה בשיר הישראלי הוא אנונימי וההצבעה על השיר הנבחר חשאית. השנה, באופן יוצא דופן, נבחר השיר הזוכה פה אחד על ידי כל חברות וחברי הוועדה - והעניין מדבר בעד עצמו על אודות הסיכוי המשמעותי שנותן צוות השופטים להצלחת השיר בתחרות, ביחס ליתר השירים שהוגשו לוועדה. לאורך השנים היו יוצרים ומבצעים לא מעטים שייצגו את ישראל יותר מפעם אחת, ואף שנה אחר שנה. הצלחותיה של ישראל בתחרות בשנים האחרונות, מעידה יותר מכל על מקצועיות הצוות הבוחר ואיכות הבחירה שלו".