טקס הגראמי 2025: הלילה של ביונסה וקנדריק לאמאר

הביטלס זכו בפרס ביצוע הרוק • טיילור סוויפט לא זכתה בפרס אחד • וגם מספר תקריות: אשתו של קניה ווסט סולקה מהטקס לאחר שהגיעה ב"שמלה" שקופה • וגם העקיצות לטראמפ • כל הפרטים

ביונסה מקבלת את הגראמי בטקס 2025. צילום: רויטרס

טקס הגראמי - אירוע פרסי המוזיקה הגדול בעולם שמתקיים מדי שנה בלוס אנג'לס מטעם האקדמיה הלאומית לאמנויות ולמדעי ההקלטה של ארה"ב, הסתיים הבוקר (שני), כאשר ברשימת הזוכים אפשר למצוא שמות ותיקים במיוחד כמו הרולינג סטונס ואפילו הביטלס, לצד קנדריק לאמאר, ביונסה, צ'אפל רואן וסברינה קרפנטר.

קנדריק לאמרזוכה בגראמי 2025, צילום: אי.פי

 השנה הטקס התקיים על רקע שריפות הענק שהחריבו חלקים ניכרים מלוס אנג'לס, בירת הבידור האמריקנית, ואף שימש כמשדר התרמה שבו התבקשו האורחים והצופים לפתוח את הארנק ואת הלב למען מאמצי השיקום של העיר.

עוד לפני שהחל הטקס, הוא נפתח בתקרית מביכה על השטיח האדום, שעליו צעדה ביאנקה סנסורי, אשתו של קניה ווסט. סנסורי לבשה ב"שמלה" שקופה לגמרי עשויה מגרביונים וללא בגדים תחתונים – ובשל כך סולקה מהטקס עם בעלה.

אשתו של קניה ווסט בטקס, צילום: רויטרס

בזמן הטקס עצמו רבים מתחו ביקורת, מרומזת ופחות, כלפי מדיניות ההגירה של דונלד טראמפ: מנחה הערב, הקומיקאי הדרום-אפריקאי טרבור נואה, אמר למשל במונולוג הפתיחה שלו כי "זו אולי הפעם האחרונה שאנחה משהו במדינה הזאת"; אלישיה קיז, שזכתה בפרס ה"האימפקט הגלובלי", הבהירה בנאומה כי DEI (Diversity, equity and inclusion - גיוון, שוויון והכלה) "זה לא איום, אלא ברכה", ואילו שאקירה הכריזה שהיא "תמיד תילחם" למען המהגרים.

אלישיה קיז עוקצת את טראמפ בטקס הגראמי, צילום: רויטרס

עוד מרגעי השיא של הערב: המפיק המנוח קווינסי ג'ונס זכה להספד מוזיקלי מרגש שבו ביצעו אמנים ממיטב השירים שכתב והפיק (סטיבי וונדר והרבי הנקוק עם "We Are the World" וג'אנל מונה עם ביצוע מרהיב של "Thriller" – שג'ונס הפיק במקור בשביל מייקל ג'קסון), ואילו דה וויקנד חזר להופיע בטקס לאחר שהחרים אותו בשנים האחרונות בטענה על חוסר גיוון אתני.

ביונסה שברה את השיא של עצמה ומי שלא זכתה כלל בפרס, באופן מפתיע ביותר, היא טיילור סוויפט שקיבלה מועמדיות רבות.

הצצה לטקס הגראמי. באדיבות yes

אלו הזוכים בקטגוריות השונות

אלבום השנה: "Cowboy Carter" – ביונסה (את הפרס הגישו נציגי לוחמי האש של לוס אנג'לס). זו היתה זכייתה הראשונה אי פעם של ביונסה בקטגוריית "אלבום השנה", כאשר "Cowboy Carter" גם נבחר לאלבום הקאנטרי הטוב ביותר.

שיר השנה והקלטת השנה (הפרס הראשון מוענק לזמר, ואילו השני לכותבים ולהפקה) ושיר הראפ הטוב ביותר: "Not Like Us" – קנדריק לאמאר.

האמן החדש הטוב ביותר: צ'אפל רואן (בנאומה המרגש, דרשה רואן מחברות התקליטים לשלם שכר הולם ולספק תנאים סוציאליים בסיסים לאמנים צעירים, מה שלטענתה היא לא קיבלה בתחילת דרכה).

ביצוע הפופ הטוב ביותר לאמן סולו: "Espresso" – סברינה קרפנטר.

אלבום הפופ הווקלי הטוב ביותר: "Short n’ Sweet" – סברינה קרפנטר.

ביצוע הרוק הטוב ביותר: "Now and Then" – הביטלס.

זכו בביצוע הרוק הטוב ביותר, צילום: אי.פי

אלבום הרוק הטוב ביותר: "Hackney Diamonds" – הרולינג סטונס.

אלבום הראפ הטוב ביותר: "Alligator Bites Never Heal" – דוצ'י (הזמרת השלישית בהיסטוריה שזוכה בפרס).

אלבום הדאנס / האלקטרוני הטוב ביותר: "Brat" – צ'ארלי XCX.

אלבום האר.אן.בי הטוב ביותר: "11:11" – כריס בראון.

ביצוע הפופ הטוב ביותר ללהקה או לצמד: "Die With A Smile" – ליידי גאגא וברונו מארס.

הפסקול המוזיקלי הטוב ביותר למדיה חזותית: "חולית 2" – האנס זימר.

ביצוע הפופ הטוב ביותר ללהקה או לצמד בגראמי 2025: ליידי גאגא וברונו מארס, צילום: אי.פי.איי

גרסה ערוכה ומתורגמת של הטקס תשודר ביום שני ה- 3.2, בשעה 21:00, ב- yes TV DRAMA וזמינה גם ב-yes וב-STING+

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר