75 אלבומים ל-75 לישראל: סיוון

לאחר ניסיון פריצה בחו"ל שכשל, שב יגאל בשן לישראל • כדי להתחבר אל הקהל המקומי מחדש, הוא היה צריך להוציא תחת ידיו אימפקט של ממש, וזה קרה עם האלבום ששחרר יחד עם חברי להקת ברוש

יגאל בשן, צילום: קוקו

אלבום: סיוון
אמן: יגאל בשן
שנת הוצאה: 1981
שירים בולטים: "סיוון", "תן לי (מה שהיה, תשכח מזה...)", "ארצנו הקטנטונת"

אחרי כמה שנים שבהן ניסה את מזלו בניכר, קרא לעצמו Neil Bashan וניהל קריירה בינלאומית שלא בדיוק התרוממה, יגאל בשן החליט לוותר על חלום ההצלחה בחו"ל ושב לארץ. בשלב הזה רפרטואר הסבנטיז שלו כלל להיטים כמו "יש לי ציפור קטנה בלב" ו"בואי נעשה לנו חג", והוא גם הוסיף להוציא אלבומים בארץ גם בסוף שנות השבעים.

אבל כדי לתקשר מחדש עם הקהל בארץ הוא היה זקוק לאלבום טוב במיוחד וללהיט מהסוג שהרדיו יאהב וימשיך להשמיע גם שנים לאחר צאתו. וזה בדיוק מה שקרה ב-1981 כשבשן הוציא את "סיוון" יחד עם חברי להקת ברוש (שכבר ליוותה אותו באלבומו הקודם), אלבום שכלל לצד שיר הנושא האהוב גם את "תן לי" שרובנו מכירים כ"מה שהיה, תשכח מזה".

חלום ההצלחה בעולם אמנם נגוז בשלב זה, אבל בזכות סיבוב הופעות עם ברוש והאלבום הזה, חידש את הקשר עם הקהל בארץ ולשוב להיות אחד מאמניה הפופולריים.

להאזנה לאלבום

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר