גל המחאה נגד הטרדות מיניות בהוליווד מופנה בימים האחרונים בעוצמה מוגברת נגד הבמאי היהודי המצליח וודי אלן.
שחקן הקולנוע האמריקני, תימות'י צ'למה, הכריז אתמול כי הוא מוותר על המשכורת על השתתפותו בסרט החדש של אלן וכי הוא תורם אותה לשלושה ארגונים חברתיים, ובהם Time’s up, שהוקם כדי להיאבק בהטרדות מיניות, עקב פרשת הארווי וויינשטיין ופרשות דומות.
הודעתו של צ'למה (22) באה לאחר שהשחקנית נטלי פורטמן הצהירה השבוע כי היא מאמינה לדילן פארו (32), בתו המאומצת של הבמאי היהודי, הטוענת במשך שנים כי אלן התעלל בה מינית ב־1992. פורטמן אמרה את הדברים במהלך ראיון עם אופרה ווינפרי, שבו השתתפו מנהיגות נוספות של Time’s up שתמכו בדבריה.
עוד באתר:
ישראל והודו - ברית דמים ועכשיו גם ברית כלכלית, פרשנותלא "התכסח" רק עם טראמפ: אבו מאזן וסעודיה במסלול התנגשותמקומם: מציעים כסף לחיילות תמורת מיןפורטמן הוסיפה כי היא מקווה שהקריירה של וודי אלן נגמרה. "איני רוצה להרוויח מעבודתי בסרט", כתב צ'למה בחשבון האינסטגרם שלו והוסיף כי "אני רוצה להיות ראוי לעמוד כתף לצד כתף עם האמנים האמיצים הנאבקים למען הזכות לקבל את הכבוד הראוי להם".
לדברי צ'למה, הוא אינו יכול להתייחס להחלטתו לשחק בסרט "יום גשום בניו יורק" של אלן, בעקבות החוזה שעליו חתם. השחקניות רבקה הול, גרטה גרווינג, ומירה סורבינו הביעו חרטה כי עבדו עם אלן וציינו כי הן לא ישתפו איתו פעולה בעתיד. הול לא הסתפקה בהצהרה ואף היא תרמה את משכורתה. דילן היא אחותו של העיתונאי רונאן פארו, שהיה מחושפי מעלליו של המפיק ההוליוודי, הארווי וויינשטיין. גם הוא ניתק את קשריו עם אביו בשל כעסו על אביו שהתחתן עם אחותו המאומצת, סון יי פריבן.
אלן נחקר בעבר בעקבות הטענות שהועלו נגדו, אך הוחלט שלא להעמידו לדין.